• Fre 29 maj 2020 23:12
  61957 visningar
  3231 svar
  3231
  61957

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2020-05-29 20:57:07 följande:

  De minns jag från min förra klinik att jag tyckte var superjobbigt, nya läkare varje gång som man får förklara läget för om och om igen...

  Alltid skönt med plan B även fast vi hoppa plan A fungerar :D

  Ja du, de är segt. Men min enda förhoppning är att jag har haft ägglossning och mensen kommer, bara det är ett stort framsteg för mig. Slippa provera och faktiskt ha haft en chans att bli gravid för första gången.

  Jag tror min har öppet :D hur har er det?


  Att få egen mens är ju som att vinna lite på lotto så jag förstår hur du menar! Det är verkligen en känsla det :) Känns ju som att så mycket tid går till spillo när man ska ta en kur piller för att få mens för att sen få börja med behandling...så jobbigt :/ Hoppas att den där ägglossningen blev rätt den här gången för dig! Du skulle börja testa Ovitrelle+16 om inte mensen kommit eller hur var det?

  Min klinik kommer ha stängt några veckor under sommaren så då behöver vi ta en paus om det inte gått vägen innan dess. Men jag kommer fortsätta med min LCHF-kost och hoppas att kroppen hamnar i bättre balans tills dess så jag kanske ägglossar av mig själv under den perioden. När jag åt ganska strikt i januari fick jag egen ägglossning efter fyra veckor så hoppas kan man ju!
 • Lör 30 maj 2020 11:26
  Russin112 skrev 2020-05-30 08:58:17 följande:

  Ja men precis, 10 dagar åt skogen. Ja tänker + 15 för då har jag BIM enligt min app, dock har jag faktiskt redan testat mig en gång på dag 5 och då var de negativt så mitt gick ur kroppen fort :D kanske därför jag har noll biverkningar :D

  Aaa de är så segt med onödiga dötider... åh så bra, är de för att du går ner i vikt du får ägglossning? Är du överviktig? Jag försöker gå ner lite Men är vegeterian så lchf blir svårt för mig. Kör 8:16 och de har fungerat bra


  Då är det testning på...fredag 5/6 då?

  Jag har ungefär 6-7 kg övervikt enligt BMI. Har du nån övervikt? Jag hade gått ner 3,5 kg på fyra veckor där i januari. Enligt 1177 så räcker det med att gå ner några kilo för att minska testosteronhalten i blodet, vilket i sig kan vara positivt för östrogenet som då kan härja lite mer fritt och stabilisera menscykeln. Men jag tror framför allt att det handlade om att jag åt 'bättre' och sänkte mina insulinnivåer i kroppen som gjorde att jag fick ägglossning. Jag är 'till vardags' sockerberoende så har svårt med socker och kolhydrater som triggar igång allt möjligt så LCHF verkar funka för mig. Kör på 10:14 än så länge.

  Vad jag har kunnat läsa mig till så kan även vegetarianer äta enligt LCHF men i första hand handlar det om att byta ut kolhydratrika livsmedel mot kolhydratfattiga. Det kan göra underverk bara att byta ut bröd, pasta och ris mot bättre alternativ för att stabilisera insulinet.
 • Lör 30 maj 2020 13:06
  amandakollb skrev 2020-05-30 11:28:07 följande:

  Åh tråkigt att höra :( men positivt att slemhinnan va så stor! Och låter jättebra att köra på långsamt så det inte blir supermånga blåsor, fast om du skulle få göra äggplock då kanske de inte heller är så dumt! Vi får hålla tummarna att de ser fint ut på onsdag :) så nu fortsätter du med bemfola-sprutorna varje kväll till onsdag?

  Det går bra för mig tror jag, är på ovitrelle+4 och idag höjdes tempen med så verkar som jag fått äl i veckan iaf! Så skönt att slippa oroa mig för de. Ska ta första tabletten lutinus alldeles strax, inte alltför taggad då jag hört att de är riktigt obehagliga(kladdiga) men vad gör man inte haha!


  Jamen, precis, Bemfola varje kväll t.o.m tisdag och sen är det VUL på onsdag eftermiddag.

  Så skönt att du nu ser en ökning! Hur mycket har den ökat? Hur har tempen legat innan ökningen?

  Lutinus, vad är nu det och varför ta den?
 • Lör 30 maj 2020 18:14
  amandakollb skrev 2020-05-30 13:40:31 följande:

  Den brukar ligga på runt 36,2 och nu hoppade den upp till 36,7 typ! Kan visa bild:

  Det är tabletter som man för upp där nere, jag ska ta två tabletter om dagen. Det är extra progesteron och jag får det för att jag har problem med spottings innan mens, kan få det typ 5-6 dagar innan mens vilket kan tyda på lågt progesteron. Får ibland sega temphöjningar efter äl, vilket också kan bero på att kroppen inte tar upp progesteron lika snabbt som om tempen höjs direkt. Så skadar inte att testa tänker jag!:)


  Aha, men det låter ju positivt med att tempen ökat med minst 0,4 grader! Hoppas att den håller sig hög nu då :)

  Super att du fått prova med extra progesteron. Då antar jag att dem stabiliserar det hela efter ägglossningen och håller kvar hormonhalterna på rätt nivåer för en graviditet? Ska du ta dem tills det är dags att testa?
 • Lör 30 maj 2020 18:53
  Russin112 skrev 2020-05-30 14:48:40 följande:

  Ja men precis :)

  Okej, jag räknas nog som normalviktig men likt de du säger så tänker jag att de räcker med några kg för att få ner testosteronhalten :D

  Socker är även min stora last i livet... försöker att totalt sloppa de raffinerade sockret och äta bättre överlag.

  Problemet för mig med lchf är att jag typ lever på kolhydraterna, pasta, potatis och bröd är min största källa till föda. När man äter kött, fågel, fisk är de lätt att hålla sig mätt på de med en sallad till. Men för min del blir de sallad och i bästa fall något halvdant supplement för kött


  Socker är för jävla gott, så är det. I princip alla kolhydrater faktiskt. Så det krävs ju all disciplin man har för att hitta alternativ, vara nöjd och undvika återfall.

  Jag förstår. Om du ändå skulle vara intresserad så har jag läst en del bra här: www.dietdoctor.com/se/lchf/vegetarisk-lchf

  Fortsatt trevlig helg :)
 • Sön 31 maj 2020 15:50
  amandakollb skrev 2020-05-30 21:27:11 följande:

  Ja jag hoppas också de.. tror dock den kommer göra de iom lutinus, är ju progesteronet som höjer tempen så lär höjas hursom!

  Verkligen! Får hoppas det gör susen. Ja exakt, så har jag förstått det som! :) jag ska fortsätta ta dem fram till testdag och om gravtest är negativt så ska jag sluta, viktigt att man inte fortsätter för den kan hindra mensen från att komma. Och vill ju inte skjuta upp nästa cykel om det inte skulle ta sig denna omgång.. hur mår du?:)


  Javisst, ja! Det är ju progesteron som höjer tempen! Då lär du ha hög temp ett tag :)

  Jomen, jag mår bra. Hade migrän och huvudvärk varje dag sedan förra helgen men det la sig i fredags och har hållt sig så. Vet inte om det var sprutorna som höll den kvar eller vad det var. Har även haft lite känningar i magen igår och idag, typ molande i sidorna. Hoppas att det händer saker där inne!

  Vilken dag har du testdag?
 • Sön 31 maj 2020 18:23
  amandakollb skrev 2020-05-31 17:53:16 följande:

  Glädjen blev kortvarig, fick mkt lägre temp idag så fortf kan nc inte bekräfta äl. Suck att det aldrig ska gå ens väg. Så nu har jag ställt in mig på att det inte kommer bli något denna omgång heller då progesteronet är dåligt. Tänker att bim är 11 juni men har så många test hemma så tror jag kommer börja testa tidigare.

  Intressant de ni skriver om lchf, jag äter mest pasta och kolhydrater och älskar kakor och sötsaker så min diet är helt kaos just nu. Jag väger rätt lite, har BMI på knappt 19 så har alltid tänkt de är bra jag äter pasta osv så jag inte tappar ännu mer i vikt, men om den maten är dåligt för fertiliteten kanske jag måste tänka om..


  Men åh! Vad knepigt att det blir så! Förstår att det kännas jobbigt att inte kunna bekräfta med tempen. Du skrev att Lutinus skulle öka progesteron-nivån så kanske det bara är att hålla ut några dagar till innan det kickar in? Vad säger din läkare? Hur känner du själv? Vad ger det dig att tempa? Orsakar det mer stress och oro kanske man får fundera på om det är värt det.

  Med ett BMI på 19 är man 'enligt tabellen' underviktig. Men oftast så ser ju kroppar olika ut och man kan ändå leva både hälsosamt och må bra med både lågt och högt BMI. Hur mår du psykiskt och hur mår din kropp? Så länge du mår bra tänker jag att ditt BMI spelar mindre roll.

  Sen kan man ju äta bättre eller sämre mat. Kolhydrater ger energi och kalorier men oftast är det snabb energi och tömma kalorier så blodsockret går UPP och NER som en jäkla berg-och-dal-bana. När man har PCOs så är det rekommenderat att blodsocker och insulinnivå ska ligga stabilt för att alla hormoner ska kunna balanseras så oavsett BMI tror jag att LCHF (inte nödvändigtvis strikt men kanske liberal?) vara ett alternativ att prova.

  Jag började med LCHF för att jag läst väldigt mycket om just kopplingen mellan PCOs och insulinresistens och att LCHF kunde hjälpa en med detta. Jag ville kunna ge min kropp möjligheten att komma i balans (om det var möjligt) av sig själv inför 'skaffa-barn-processen och jag känner att det var rätt för mig. Kanske hade det kunnat vara ett alternativ för dig? Man kan ju fråga sin läkare innan man provar för att höra hur dem ser på det.

  Vill påpeka att jag inte är någon expert på LCHF, verkligen inte. Är väldigt ny på det men min läkare rekommenderar det och har läst om det en del (med ett kritiskt öga och med en nypa salt). Har nu själv provat och sett effekt så då känner jag att jag gärna rekommenderar andra att åtminstone testa. Sen får man hitta den nivå som känns rätt.

  Nu blev det långt, sorry! Fortsätt trevlig kväll.
 • Sön 31 maj 2020 18:27
  amandakollb skrev 2020-05-31 17:53:16 följande:

  Glädjen blev kortvarig, fick mkt lägre temp idag så fortf kan nc inte bekräfta äl. Suck att det aldrig ska gå ens väg. Så nu har jag ställt in mig på att det inte kommer bli något denna omgång heller då progesteronet är dåligt. Tänker att bim är 11 juni men har så många test hemma så tror jag kommer börja testa tidigare.

  Intressant de ni skriver om lchf, jag äter mest pasta och kolhydrater och älskar kakor och sötsaker så min diet är helt kaos just nu. Jag väger rätt lite, har BMI på knappt 19 så har alltid tänkt de är bra jag äter pasta osv så jag inte tappar ännu mer i vikt, men om den maten är dåligt för fertiliteten kanske jag måste tänka om..


  Glömde länka till dig, läs lite här om du är intresserad: www.dietdoctor.com/se/lchf/upp-i-vikt
 • Mån 1 jun 2020 12:58
  amandakollb skrev 2020-06-01 11:28:37 följande:

  idag höjdes tempen äntligen till min normala lutealfas-temp, skönt! så drygt bara att de ska ta typ en vecka efter ovitrelle haha! tycker det är skönt att kunna följa cykeln och ha lite koll, det är faktiskt främst nu dessa två cykler med letrozol som jag varit nojig då tempen inte stigit som den borde, annars är det bara skönt att tempa tycker jag! 

  mm det är lågt, i know :/ dock mår jag bra psykiskt och känns som kroppen mår bra. kör styrketräning nån gång i veckan och promenerar varje dag. dricker inte mycket alkohol, det är just kosten som jag hade velat göra något åt. gjorde en hälsoundersökning via werlabs i januari och där var alla värden bra (förutom lite lågt bmi då). jag ska absolut kolla in den där länken, min sambo äter gärna lchc så är ju ett superbra tillfälle att börja! 

  hur mår du? hur går det med sprutorna? längtar du till fredag kan jag gissa? :) 


  Jag känner som du angående tempningen, att det är skönt att ha koll och kunna följa sin cykel. Skönt att det går åt rätt håll för dig nu. Ser verkligen fram emot den dagen när jag själv ser min temp öka :)

  Det är viktigt att ta hand om sig. Alla har olika sätt att göra det på så man får prova sig fram till rätt metod. Kör en provperiod med LCHF och uppdatera mig sen ;)

  Jag kör på med sprutorna. Ska ta idag och imorrn kväll och sen är det VUL på onsdag redan. Jag ser fram emot det och hoppas att det ska visa nåt positivt!
 • Ons 3 jun 2020 11:21
  amandakollb skrev 2020-06-03 07:41:29 följande:

  Lycka till idag!! Berätta sen hur det gick :)


  Tack <3 Absolut! Vi hörs senare idag.
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.