• Tor 21 maj 2020 19:28
  63782 visningar
  3231 svar
  3231
  63782

  Letrozol, PCO

  Russin112 skrev 2020-05-21 15:20:35 följande:

  JAG HADE EN ÄGGBLÅSA PÅ 19,93 OCH PERFEKT SLEMHINNA!

  Nu ska jag ta Otriville ikväll. Så hur har ni gjort med sex efter otriville? Direkt efter? Läkaren rekommenderade ikväll, i morgon bitti och imorgon em. Dock har vi inte möjlighet att ha sex imorgon em då jag jobbar från 15 och sedan natt medans mannen jobbar till 16....


  Yes, så jäkla härligt att få läsa att det gick vägen den här gången för dig! Trippeldosen gjorde sitt :) Kör på nu och så hoppas vi att det tar sig.

  Vad är en perfekt slemhinna förresten? ;)
 • Tor 21 maj 2020 20:09

  Russin112, ska du fortsätta med ägglossningstest för att "bekräfta" ägglossning?

 • Tor 21 maj 2020 21:11
  Russin112 skrev 2020-05-21 20:42:32 följande:

  Ja så skönt!

  3 skiktad och 8,5 mm tydligen :D

  Nej för sprutan ger utslag för ÄL sa min läkare så de var bara onödigt


  Okej, då är det en sån vi andra ska sikta på! ;) Hoppas att alla förutsättningar är kanon nu för dig, håller tummarna!

  Aha, då vet jag det. Har själv haft problem med svårtydda ägglossningstest så därför jag undrade eftersom du verkade fått kläm på det i dagarna.
 • Fre 22 maj 2020 08:09
  amandakollb skrev 2020-05-22 07:17:31 följande:

  Ska på första ultraljudet om en timme, är på cd 10.

  Orolig för att det inte ska ha hänt något där inne, har haft så konstig mens denna cykel! Brukar i vanliga fall blöda kanske 4 dagar och sen har jag någon dag efter med bruna flytningar men denna gången efter letrozol blödde jag 3-4 dagar men har haft bruna flytningar ända till igår, dvs 6-7 dagar efter mens?! Någon annan som fått förändrad mens efter letrozol?


  Lycka till idag! Håller tummarna för dig!

  Jag har ultraljud kl. 13.00 i eftermiddag, också cd 10 idag.

  Jag hade också några dagar med måttliga bruna flytningar denna gång, vilket jag inte haft senaste gångerna med mens vad jag kan minnas. Hade mens i 2-3 dagar och sen 2-3 dagar med flytningar. Är nog ingen fara!

  Mina förhoppningar inför mitt ultraljud är såklart lagom höga men förväntningar är däremot låga. Tror jag håller det så för att hålla fast vid det här realistiska så man inte blir för besviken.

  Ser fram emot att läsa hur det gick för dig! Ger ju en rejält med hopp att läsa om andra som lyckas.
 • Fre 22 maj 2020 08:43
  Russin112 skrev 2020-05-22 08:32:45 följande:

  Det kändes lagom sexigt att ställa larm på 05 för att hinna ha sex med mannen innan han ska till jobbet...

  Lycka till ni som har vul idag!! :D


  Haha! Det tror jag det! Det skulle nog min man aldrig gå med på. Kl. 05.00 liksom! Var ni ens vid medvetande? :D

  Tack! Vi får hoppas att det går lika bra som för dig. Hörs senare idag!
 • Fre 22 maj 2020 14:58

  Nu har jag också varit på ultraljud och tyvärr har jag inte reagerat alls på dubbel dos. Slemhinnan var ca 5 mm och jag hade massor men HELT vilande äggblåsor. Däremot har jag en stor cysta (30 mm) på höger äggstock. Tidigare försök/cyklar har jag haft cystor (troligtvis kvar sedan ägglossningen i februari) men de har visat sig krympa långsamt och inte varit hormonaktiva. Antar nu att cystan reagerat och växt utav Letrozolen? Aja, läkaren sa att den måste punkteras i alla fall så fick tid för det redan på måndag.

  Trodde planen sen skulle vara att boka in ultraljud längre fram i cykeln för att se om något hänt och sen kanske prova trippeldos som dig, Russin112. Men icke. Enligt läkaren jag träffade idag (träffar olika varje gång) så är man "mättad" efter dubbel dos Letrozol och har man inte reagerat alls så är det inte lönt att prova med högre dos än så. Konstigt att olika läkare/kliniker säher och gör så olika!

  Jag ska därför börja med Bemfola-sprutor (follikelstimulerande hormon), redan nu på måndag! Ska ta en spruta om dagen måndag-torsdag och ska sen på ultraljud igen på fredag 29/5. Ska även få utskrivet Ovitrelle om/när äggblåsorna väl växt till sig.

  Detta var inte alls vad jag hoppats på eller förväntat mig men jag känner mig ändå trygg med planen och litar på att detta får vara rätt väg för mig. Är också så tacksam för att inte behöva VÄNTA utan kommer igång med sprutor direkt typ. Lite läskigt ändå men enligt läkaren skulle detta väcka de vilande äggblåsorna och förhoppningsvis få dem att växa. Så det blir en händelserik vecka för mig nästa vecka, minst sagt!

 • Fre 22 maj 2020 15:03
  amandakollb skrev 2020-05-22 08:48:19 följande:

  Åh det gick sådär :( slemhinnan va jättetunn, typ 2-3 mm och hade flera äggblåsor men de va typ 11-12 mm bara. Åh hon sa att de är ju fortf tidigt, cd 10, men förra gången när jag va på cd 11 så hade jag ju två på 16-17 mm..

  Positivt iaf att de sa att de inte var någon kö alls på ivf och vi fick köra igång efter sommaren om vi ville


  Tråkigt att du inte reagerat så bra (vi sitter i samma båt där) men som läkaren och någon annan skrev här så är det tidigt, kanske växer dem till sig? Var läkaren hoppfull? Har du kvar din tid på måndag för ultraljud så ni förhoppningsvis kan se en utveckling tills dess?

  Jag frågade idag hur tjock slemhinnan bör vara på cd 10 och hon sa ca 7 mm så då låter 2-3 mm lite.

  Jag hade inte ens en tanke på att fråga om IVF-kö etc. idag för blev så överraskad av allt som hände på mitt besök så det får vänta. Men skönt att läsa att ni kan starta så snart om det skulle behövas och ni önskar!
 • Fre 22 maj 2020 15:06

  En tanke slog mig precis... Den här tråden handlar ju om Letrozol och nu ska jag inte ta det mer :/ Känns det OK om jag hänger kvar ändå?

 • Fre 22 maj 2020 15:51
  Russin112 skrev 2020-05-22 15:04:45 följande:

  Oj! Gud vad tråkigt med cystan! Hoppas den går att punktera smärtfritt och du blir av med den!

  De var mycket märkligt att du inte får testa trippla dos med tanke på att jag inte reagerade als på varken enkel eller dubbel men ändå fick... dock reagerade min slemhinna båda gångerna med enkel och trippel dos, kanske är därför jag får fortsätta men inte du.

  Verkligen tråkigt att de inte fungerat för dig men det låter ändå som en väldigt bra lösning med sprutorna, och som du säger så skönt att slippa vänta och bara köra igång direkt!

  Nu håller jag alla tummar och tår för dig!


  Vad jag förstod så skulle det vara ett ganska okomplicerat ingrepp. Tar ca 30 min.

  Visst är det märkligt! Men absolut, det kan ju vara så att du fick fortsätta eftersom du reagerade på nåt sätt. Verkar vara den mest logiska förklaringen i detta fallet. När jag läser på nätet så står det ju om trippel dos på många ställen så det är ju ändå mystiskt...

  Hade varit skönare om det bara gått med tabletterna för det är ju så enkelt, men hoppas på att sprutorna ska fungera för mig!

  Tack för att jag får vara kvar! Vill ju gärna fortsätta följa er resa.

  När har du bim nu då? När kan du börja testa? (eftersom ägglossningssprutan ger utslag ett tag efter)
 • Fre 22 maj 2020 20:41
  amandakollb skrev 2020-05-22 19:34:04 följande:

  Åh läste precis hur de gick för dig, tråkigt med cystan :( men ah verkligen, vi är lite i samma sits! Ja hon verkade ändå hoppfull och ville att jag skulle komma tillbaka på måndag på cd 13 så tolkar de som positivt! Sist jag va o kolla på cd 11 hade jag också jättetunn slemhinna men sen på cd 14 va den helt plötsligt 10 mm så hoppas den växer så fort denna gång med!

  Förstår att de blev mkt så du inte tänkte på ivf, men lät ju ändå superbra att du får köra på direkt, fast med sprutor bara! De kommer gå hur bra som helst tror jag!:)


  Superbra att du redan har ett ultraljud till inbokat. Får verkligen hoppas att både slemhinnan och äggen växer till sig så fint som förra gången tills måndag. Det är helt fantastiskt hur kroppen fungerar alltså!

  Yes, känns verkligen så bra att få fortsätta med behandling och köra på :)

  Tack, då hänger jag kvar! :) Trevlig helg så hörs vi.
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem