Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Jag börjar bli mer o mer nervös inför kub. Mycket tankar kring vad man gör om man får dåligt resultat osv... Förra gången valde vi att inte göra KUB och hade inte några tankar alls på att det kunde vara något fel. Nu är jag äldre och tror man är mer "medveten" efter första graviditeten/barnet.

  • Anonym (Bebis2)
    RBC skrev 2021-10-25 13:11:52 följande:

    Inte varit inne här på länge nu :) men ska på KUBtest imorgon och känner mig faktiskt lite nervös. Är liksom i graviditetsvecka 14 nu så har hunnit gå rätt långt så skulle kännas sådär om man får ett dåligt resultat nu


    Troligtvis går det väl bra, men visst blir man lite nervös inför det ändå. Tänker även på processen efter om man får dåligt svar, då blir det mer prover o väntan. Men hoppas såklart vi slipper sådant :) Lycka till i morgon!
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-26 06:54:08 följande:

    Grattis till alla er som haft kub och det gått bra för :))

    Jag går in i v.11 idag och har senaste veckan börjat vakna typ 3 varje natt, sååå irriterande!! Någon annan ??


    Sover som ett barn hela natten, haha. Men första veckan efter att jag plussade vaknade jag många gånger per natt. Kanske någon inre oro/stress som gör det.
  • Anonym (Bebis2)
    Tivoli skrev 2021-10-25 18:13:39 följande:

    Hej!

    Jag har följt tråden i flera veckor nu, stort grattis till alla plus!

    Idag var äntligen dagen kommen för KUB och vi fick fantastiska resultat. Nu vågar vi äntligen landa lite i att vi ska bli föräldrar.

    Vill gärna gå med i Facebook gruppen som jag läst om tidigare här i gruppen, hur blir man inbjuden? :)

    BF 7/5


    Grattis, va kul! :)

    Det är Crazzy som bjuder in till Facebookgruppen.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (X) skrev 2021-10-27 13:55:34 följande:

    Hej och hallå!

    Precis hemkommen från KUB och allt såg bra ut, hjärtat slår och bebisen har alla organ, tår och fingrar. :) Dock har vi inte fått något svar gällande blodprovet än så håller tummarna att allt ser bra ut där med.

    Vi fick några bilder och även några klipp på bebis när hen rör sig. Så häftigt! :) Hur går det för er andra?

    Vad tror ni, blir det en liten flicka eller pojke?


    Men så härligt!! Jag väntar lite halvotåligt på KUB den 8/11. Dels nervös inför svaret och dels spänd då det kommer vara mer officiellt efter om resultatet är bra.

    Måendet är väl sådär, kämpar på med den nyupptäckta diabetesen, medicineringen, graviditetssymtom osv haha.
  • Anonym (Bebis2)

    Ser att det är några här i min ålder, hehe. Även yngre kan iofs veta. Men tänker om någon vet hur mycket kub-resultatet påverkas av åldern. Tycker att hela kub är ett något konstigt test, haha. Vadå sannolikhet liksom?

  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-28 13:58:12 följande:

    Jag är 36 och mitt kub utan ultraljud och blodprov hade gett en sannolikhet på 1/198 för trisomi 21 och 1/300 ungefär för 13 och 18. Fick jag veta av bm när jag gjorde det.

    Men med blodproverna och ultraljudet såg allt mycket bättre ut och det blev 1/20 000 istället.

    Men det är ju inget exakt svar på ja eller nej utan man får ju själv avgöra om man känner sig trygg nog med sannolikhet eller om man vill göra säkrare test som nipt, fvp eller mkp.


    Ah ok, visste inte att man även gjorde en sannolikhet bara på åldern utan tester. Jag är 38.

    Jag känner mig nog ändå rätt trygg med kub och kommer bara gå vidare om man får hög sannolikhet. 1/200 sägs väl vara motiverat att gå vidare? Man kan aldrig va säker på nåt ändå förrän barnet är ute, haha! Men så mycket tankar som snurrar emellanåt.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-28 20:21:51 följande:

    Visste inte det förut men bm visade hur siffrorna såg ut enbart på min ålder men med de andra värdena så minskade sannolikheten nått enormt! :) kändes skönt att få bra siffror iaf. Men som du säger inget är ju 100% förrän bebis är ute.


    Nu vet jag inte vad de går efter på blodprovet, men känns ändå vettigt att sannolikheten ändras beroende på hur blodprov och nackspalt mm. ser ut.

    Ja får jag bra siffror kommer jag förhoppningsvis kunna släppa det. Förra graviditeten då vi tackade nej till kub hade jag inga sådana tankar alls under hela graviditeten. Men man är väl mer medveten nu. Och äldre och klokare;)
  • Anonym (Bebis2)
    CellieHanna skrev 2021-10-29 17:44:36 följande:

    Hej!

    Idag var jag på KUB-ultraljud och allt såg bra ut. Fick låg sannolikhet på kromosomavvikelser. 

    Det gick sedan några timmar och helt plötsligt fick jag en blödning, blodrött. Jag hade trosskydd på mig sedan innan och hela trosskyddet var helt rött. Det kom också massa blod på pappret när jag torkade mig. 

    Hur kan man ha sådan otur, två timmar efter att vi precis varit och sett att allt såg bra ut?

    Jag ringde akut till GYN som inte tyckte jag borde bekymra mig allt för mycket. Hon tyckte att det inte lät allvarligt på min beskrivning och menade att det är vanligt med blödningar samt att om det hade varit missfall så hade det varit mycket mer och jag hade också haft väldigt ont. Jag har inte ont men känner av molvärk lite lätt i bakgrunden sådär. Jag fick därför inte komma in igen. Hon sa åt mig att söka akut om det skulle bli värre.

    Nu oroar jag mig väldigt mycket för att jag ändå fått ett missfall. Blödningen har inte blivit värre. Det har inte kommit något rött igen, däremot blir det fortfarande lite brunt när jag torkar mig när jag kissat.

    Hur hade ni gjort, åkt till akuten ändå för att kolla upp det eller avvaktat? Oavsett vad så kan de ju inte göra någonting åt det, men jag vill ju gärna veta om det är ett missfall jag fått eller som jag håller på att få.

    Jag är i vecka 13 (12+1). 

    Är själv väldigt orolig och nedstämd :( jag hoppas verkligen inte detta är ett missfall. 


    Förstår din oro! Men jag hade nog avvaktat, du har ju pratat med vården som säger att det inte låter som ett missfall. Så länge det inte är mängder och du inte har ont så är det säkert ingen fara som de säger. Och brunt betyder väl att det dessutom år lite gammalt blod.Tror man oftast märker om det är missfall, och såhär långt i graviditeten är det ju en relativt stor sak som kommer att komma ut, hua :/ Håller tummarna för dig och lillen!
  • Anonym (Bebis2)
    CellieHanna skrev 2021-10-29 19:26:47 följande:

    Ja tack för din omtanke <3 hoppas också att det bara var något tillfälligt.


    Du får berätta hur det går. Tycker det är så jobbigt när man liksom inte kan göra något för att påverka, utan man får bara ta det som det kommer och vänta :(

    Men tänk på vad gyn sa och försök inte oroa dig för mycket <3
Svar på tråden BF maj 2022