Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Juli1990 skrev 2021-09-28 09:26:34 följande:

    Åh vad jobbigt :( vilken vecka är du i? Jag är i vecka 6, (5+5) och känner inte av något illamående än. Börjar bli lite orolig.. tar fortfarande lite test ibland, vet någon hur starkt testet kan bli som starkast?


    Hur starkt är nog svårt att säga, men det viktiga är väl att det inte blir svagare och svagare. Men du ska inte va orolig för att du inte mår illa! Inte alls alla mår illa när de är gravida, var glad ist så öälnge du slipper det!
  • Anonym (Bebis2)
    Almander skrev 2021-09-28 08:54:01 följande:

    När började ni må illa om ni gjorde detta?

    Började må lite illa i början i helgen, mår fortfarande lite illa men inte överdrivet. Men spydde första gången nu precis och det kommer bara vatten & ?magsyra?. Tips mot illamående?


    Har bara lätt illamående emellanåt, men för mig hjälper det att småäta det jag är sugen på , mest godis o frukt, haha. Tuggummi hjälper bra tycker jag!
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-28 13:32:42 följande:

    Så skönt :) är rädd varje gång att det ska komma blod när jag går på toaletten. Men tror absolut inte att du behöver oroa dig om det var så lite :)


    Första veckan efter att jag hade plussat kollade jag varje gång jag var på toaletten, kändes ju som att mensen kom, hehe. Även läst i någon gravidapp att runt vecka 8 kan det kännas som att mensen ska komma då livmodern växer. Vet inte om den kör nåt snabbrace just vid vecka 8, haha.
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-29 17:20:47 följande:

    Mina bröst gjorde ju inte ont alls första veckorna, sen kom ett ömt bröst och nu har jag fått ont i båda (6+1). I övrigt känner jag mig typ överkörd av en lastbil så trött är jag. Va till och med hemma från jobbet häromdagen, bara sov hela dagen, vet inte om jag var sjuk eller bara sjukt trött haha, och av någon anledning har jag börjat vakna sjukt tidigt också. Annars känner jag inte så mycket. Men hoppas tröttheten försvinner snart :)


    Jag är också på 6+1 idag :) är fortfarande inte inställd på att det blir en bebis. Tröttheten kommer och går tycker jag, men jag sover ju klart mer än vad jag brukar. Lätt illamående kommer ich går :( Tror att den förlamande tröttheten brukar sitta i ett tag I början.. ZZZ...
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-29 18:37:41 följande:

    Kul med en till på samma dag :)! Nej vågar heller tyvärr inte hoppas på något än :/. Men hoppas verkligen det går vägen denna gång, iaf fått tid för tidigt ul om ca 1.5 v :)! Kommer va så sjukt nervös då !


    Jag ska också göra tidigt ultraljud nästa tisdag :) Hoppas få se ett hjärta och sen blir det väl nästa väntan till KUB.
  • Anonym (Bebis2)
    sapa skrev 2021-09-30 10:40:20 följande:

    Hej Alla,

    Ni som fått tid för tidigt ultraljud, hur lyckades ni med det? ???? Jag fick höra från barnmorska att det är nästan omöjligt att få ut något av det (vilket inte låter trovärdigt) och en lång föreläsning om hur privata kliniker pumpar en på pengar och "letar fel"

    Jag har också cellförändringar som ska op bort efter graviditet och jag sa att för att lugna mina nerver hade det varit betryggande att få en indikation på att allt ser bra ut. Läkaren körde på samma linje att jag bara skulle ta allt med ro.


    Jag har bokat privat. Kan förstå vad hon menar med att man inte får så mycket ut av det, men det enda jag vill veta är om det är något som lever där inne. Om det är bra eller inte får man ju såklart veta senare. Men som sagt, jag nöjer mig med att få veta om det lever. Lätt värt pengarna!
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-30 16:12:45 följande:

    Jag är tydligen också i vecka 6+1 fick jag reda på efter dagens hälsosamtal :) vilken vecka kommer ni vara i på tidiga ul? Funderar på att boka in ett sådant provat!


    Ah :) Då kommer jag vara i 7+0 enligt appar/egna uträkningar. Inte varit hos barnmorska än, ska dit direkt efter ultraljudet. Om det nu är något levande där inne...
  • Anonym (Bebis2)

    Missbildningar kan ju upptäckas vid RUL, alltså missats/inte synts på KUB. Så det är ju inte heller någon garanti. Tror vi alla går pga olika anledningar. Som sagt så går jag själv på tidigt bara för att veta om det är något levande där inne. Sen får man ju vänta på KUB (Om man gör det) och RUL.

  • Anonym (Bebis2)

    Kanske lite "provocerande" fråga och självklart upp till var och en om man vill svara. Men alla ni som så gärna vill göra KUB/NIPT, varför gör ni detta? Vill ni vara förberedda på att barnet eventuellt har kromosomavvikelser eller kommer ni ta bort barnet om det visar sig ha någon avvikelse?

  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-10-04 09:27:36 följande:

    Vi känner att vi vill göra det för att kunna förbereda oss om det skulle visa något och få råd och stöd av nära och kära och vården.


    Ok, tack för svar! Så känner vi också. Förra barnet tackade vi nej till KUB. Vi visste inte riktigt hur vi skulle förhålla oss till svaret och blev tillslut att vi valde att inte göra. Var dock inget som vi gick och tänkte på under graviditeten. Nu är jag ju äldre och risken större. Och nu när vi har ett barn skulle vi nog inte kunna ta bort ett barn efter nästa halva tiden för att den råkar ha en kromosomavvikelse.
Svar på tråden BF maj 2022