Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    RBC skrev 2021-09-15 12:16:43 följande:

    Tittar just nu bara in i kylen och känner mig så äcklad av maten som är där inne. Det är jättesvårt att få i sig något, lever på yoghurt just nu.. men känner ju att magen inte blir mätt på det egentligen..

    När jag tittar på matbordet (på Instagram haha) så blir jag också otroligt äcklad. Hur har ni andra löst det med illamåendet?


    Jag har inte börjat må illa än, tack och lov. Men det kommer säkert sen :/ Tror alla får hitta sina egna grejer som passar. Känner du att du bara får i dig yoghurt just nu så kör på det. Förra gången åt jag länge mycket vindruvor, blodapelsin och saltlakrits. Blir säkert nya grejer denna gång, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Bullen22 skrev 2021-09-16 09:51:32 följande:

    Åh vad härligt att ha hittat hit till en tråd med fler som väntar barn i maj!

    Jag går in i vecka 6 idag, tredje barnet, och hoppas för allt i världen att det kommer gå bra. Känner mig mer nojig och orolig denna gång. Har inte inskrivning förrän 15/10 :)


    Grattis! :)

    Jag har precis gått in i vecka 5 och har inte riktigt varit glad ännu då jag på nåt sätt inte förväntar mig att det ska gå vägen. Dels är det ganska vanligt med missfall överlag och nu har jag inte åldern på min sida heller, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Chilins skrev 2021-09-16 13:24:13 följande:

    Jag är i vecka 5 (4+2) och har än så länge i princip inga symptom förutom någon tendens till ömma bröst och såklart ingen mens. Jag känner mig väldigt nervös för man skulle vilja ha symptom bara för att känna att det verkligen är något. Vad har ni för symptom? Har ni alla starka känningar?


    Jag är också på 4+2 :) Har samma som dig, lite ömma bröst och ingen mens. Även känningar i magen ibland. Man ska inte alls va orolig för att man inte känner något. Är nog väldigt många som inte känner av nåt såhär tidigt! Är ju så individuellt också hur man mår. Vet många som inte kännt av myalls även senare i graviditeten. Jag mådde illa ganska länge vid förra graviditeten, så slipper jag det nu är jag bara superglad!!
  • Anonym (Bebis2)
    Chilins skrev 2021-09-16 18:30:53 följande:

    Skönt att höra :) jag känner att jag blir nojig direkt!! Jag har ju aldrig varit gravid så detta är första gången och då känns det som att man lätt övertänker allt


    Ja det är ju lätt att övertänka allt både vid första och alla efterkommande barn. Märker att många jämför olika graviditeter och blir nojiga för att "det inte var så förra gången" Så lugn är man nog aldrig, haha! Jag tror inte på att det är bra för att man har mycket symtom, alla är olika och varje graviditet är unik. Man får ta en dag i taget, och i de flesta fall går det ju bra.
  • Anonym (Bebis2)
    Chilins skrev 2021-09-16 19:40:58 följande:

    Vilket toppenstöd du är :) tack snälla! Jag känner mig lugnare nu :)


    Nämen vad gullig du är! Min "strategi" är ju att inte glädjas för mycket och någonstans tänka att det kanske inte blir nåt. Jag behöver tänka så för att inte bli knäckt om det skulle skita sig. Andra är tvärt om, hehe! Alla får försöka hitta sina egna vägar för att va så lugn som möjligt:)
  • Anonym (Bebis2)
    Chilins skrev 2021-09-16 20:50:35 följande:

    Jag försöker tänka att om det händer något och det inte blir så är det kroppens sätt att hantera det men det skulle helt klart vara ledsamt. :) för mig känns det stöttande att det finns såna som du som hjälper mig att inte övertänka :)


    Precis, ofta sker väl missfall av en anledning. Men man blir ju lika ledsen för det! Jag kan också övertänka emellanåt såklart. Men försöker att låta bli/distrahera mig med annat så man inte blir tokig, haha! Tycker det är skönt att "hänga med er" här som är i samma situation och särskilt såhär tidigt när vi inte berättat för familj/vänner.
  • Anonym (Bebis2)

    Ni som har fler barn, har ni märkt att livsmedelsverket ändrat på vad som är okej/inte okej att äta som gravid? Nu är det visserligen 8-9 år sedan jag var gravid, men upptäckte till min förskräckelse att de lagt till mer som inte är okej, hehe.

  • Anonym (Bebis2)
    Almander skrev 2021-09-17 07:19:02 följande:

    Godmorgon,

    Har också lite funderingar kring mat osv. Visst att jag kommer ta detta med BM med ändå skönt att kolla läget. Mat är inget problem för mig då jag ännu kan äta utan problem, men sen lite senare in i graviditeten .. äter inte mycket variation på kosten, exempelvis äter ingen fisk, i stort sett inget kött, utan äter mycket vegetariska substitut.

    Har ngn koll hur det är med dem substituten? Samt proteinbehoven från fisk och kött, omega3 och B12? Är det ok tillskott under graviditeten?


    Jag är inte så insatt, men tror vissa (tex omega 3) är bra och andra mindre bra/nödvändiga. Kolla livsmedelsverket.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-17 08:06:45 följande:

    min stora är inte ens 2 än och va gravid i 5 månader under vintern/våren nu också så jag kan erkänna att jag knappt kollat på livsmedelsverket nu. Men mellan gång 1 och 2 så va det ingen skillnad jag tänkte på iaf.

    Vad är det de lagt till man inte får äta numer från sist du va gravid? :)


    Det kanske var ngr år sen de ändrade, haha. Det jag lagt märke till är delad melon, påläggsskinka o sånt och mindre mängd koffein. Finns säkert mer, haha!
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-16 22:50:16 följande:

    Åh jag förstår det, när har du BF? Ja men jag håller helt och hållet med.. ska egentligen ha mens imorgon så jag går och oroar mig att den ska komma i helgen och att det ska bli tidigt missfall liksom. Inte alls kul :( men så roligt att ni ska berätta för familjen snart! Det kommer gå så bra! <3.

    Tack! Det gick okej ikväll men tog typ två supersmå klunkar från bubblet men annars alkoholfritt vinpaket, hoppas verkligen inte det var någon fara! Egentligen skulle jag ju inte vetat att jag var gravid förrän i helgen när mensen skulle uteblivit!


    Är säkert en del som "lever som gravida" mellan ägglossning och BIM. Jag (tror de allra flesta) lever precis som vanligt tills plusset kommer, dvs. med både alkohol, nikotin och all mat som sedan ska undvikas. I vissa länder (och enligt viss forskning)är det dessutom okej att dricka några glas vin i veckan när du är gravid. Så två klunkar ska du inte oroa dig för!
Svar på tråden BF maj 2022