Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Hejsan91hejsan skrev 2021-10-04 10:42:02 följande:

    Gör det främst för att se att något lever i mig. Gjorde nipt i förra graviditeten och man såg då att fostret dött 4v tidigare. Skulle aldrig kunna gå och vänta till rul med ett ultraljud. Sen så vill jag personligen veta att allt ser bra ut.


    Nej vad trist! Beklagar:(

    Verkar som att många gör det av just anledningen, att man får se barnet.

    Förstår att du inte vill vänta till RUL, galet länge ju! Jag vill inte ens vänta till KUB, så ska på tidigt vul i morgon just för att se om det är något levande där inne.
  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-10-04 10:24:35 följande:

    Jag blev inte erbjuden förra gången och det var inget jag heller tänkte på sedan utan var fine med det. På något sätt känns det som ett annat läge nu när man redan har barn och både jag och min sambo kände båda att vi ville göra det nu när vi blev erbjuda denna gången så det känns bra och rätt i magen. 


    Ja man är mer medveten om allt denna gång, om du förstår vad jag menar, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 15:44:34 följande:

    Nu har jag varit på mitt första ultraljud, de gick jättebra och bebis hjärta tickade på bra, även om man mest såg en klump på skärmen haha. Blev tidigareflyttad ett par dagar så nu är jag i v. 8+6 (istället för 8+4) så de känns skönt att gå in i en ny vecka redan imorgon :) de flesta känner nog igen sig i att alla dagar "räknas" så bara två dagar känns som en stor vinst haha.

    På onsdag är de dags för mitt första möte med BM, hoppas de litar på ens privata UL då för enligt dom så är jag ännu kortare gången än vad min app sagt, då de räknar med en längre cykel än jag hade innan jag blev gravid. Tänker mest inför KUB så jag inte får de försent :)


    Härligt att höra! Ja men två dagar hit eller dit räknas ju faktiskt för oss otåliga som slaviskt räknar dagar, haha :D

    Jag har vul och inskrivning på MVC i morgon, då 7+0.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-10-04 17:16:05 följande:

    Vad spännande, känner på mig att det också kommer gå super! :)


    <3
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-04 21:02:23 följande:

    Det beror på vad det är för avvikelse, det är ju rätt stora skillnader i spannet. Trisomi 21 ex som man kan leva med ett relativt långt liv eller trisomi 13 där det blir ett kort och smärtsamt liv. Eller som vi fick veta när vi gjorde kub sist att vår lille led av ett ovanligt syndrom som inte va kopplat till kromosomavvikelser men han hade inte överlevt utanför mig :?( inget jag önskar någon att uppleva men hellre få veta runt v 13 än runt v 20.


    Ok, jag får läsa på lite innan jag gör KUB.

    Usch vilken känsla :( Men som du säger, iaf hellre v. 13 än 20. Tyvärr upptäcks ju inte allt vid KUB, utan man tror det är bra och sen får ett hemskt besked vid RUL.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-04 21:57:01 följande:

    Ja så kan det också bli :( har vänner som fått dåliga besked på rul.

    Iom att vi inte visste vad avvikelserna berodde på så blev det många tester som inte visade på något, ultraljuden visade däremot att han blev sämre allt eftersom tiden gick så han föddes i v 18. Fem långa veckor efter besked om att något va fel och sen 8 veckors väntan på obduktionsrapport för att få slutgiltiga svar. Pga det kommer vi få träffa läkare på ultraljudet denna gången och inte en bm.


    Samma här. Direkt från RUL till sjukhuset:(

    Men fan vilken terror rent ut sagt! :( Men bra att de håller rätt bra koll på en nästa gång!
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-05 13:18:11 följande:

    Beklagar att ni fick uppleva det :(

    Men känner att man kunde fått lite mer förståelse från vården när man bryter ihop för att man är så orolig än ?det är tidigt än och det kommer kännas bättre när det sjunkit in? ingen extra koll för oss förutom att det är läkare som gör första ultraljudet för det anses att sannolikheten att samma ska ske igen är så låg.


    Förlåt va otydlig. Menade att vänner varit med om det, inte jag/vi.

    Nä det är väl inte så stor chans att det händer igen, men ens oro blir nog inte mindre för det.
  • Anonym (Bebis2)
    Sofia9640 skrev 2021-10-05 18:24:27 följande:

    Jag väljer att göra KUB eftersom vi fick ett tråkigt besked förra graviditeten. Barnet hade slutat växt i v.13 och vi fick reda på det i v.19, precis innan RUL. Jag fick en total chock. Denna graviditet vill vi göra ALLT. Om provsvaren visar på avvikelser har vi sagt att det tar vi då i så fall. Vi gör det mest för att få se bebisen om den lever eller inte. Har KUB om två veckor, är så nervös... Vi håller tummarna.


    Jag förstår att du fick en chock :( Hemskt att gå nästan halva graviditeten och tro att allt är bra :(

    Jag gjorde vul idag för att se om det var något levande där inne. Det kan ju fortfarande bli både tidigt och sent missfall, men nu är jag lite lugn en stund iaf, haha. Håller tummarna att allt ser fint ut på ert KUB!
  • Anonym (Bebis2)
    Almander skrev 2021-10-07 18:00:17 följande:

    Positiva nyheter! Fick se en liten knodd och ett tickande hjärtat. Men blev tillbaka skickad 1 hel vecka. Så är bara 6+1 och inte 7+1 <3


    Segt att bli flyttad bakåt, men grattis till det viktigaste, att allt såg bra ut :)
  • Anonym (Bebis2)

    Mun inskrivning gick åt ^#&÷¥%. Började med gränshögt blodtryck och högt BMI, vilket leder till läkarbesök och eventuellt insättning av Trombyl i förebyggande syfte. Sen kom den stora käftsmällen, diabetes/graviditetsdiabetes :( Så nu är det massa extrakontroller och eventuellt insättning av insulin. Ska till läkare på spec.mödravården på måndag för planering kring allt.

Svar på tråden BF maj 2022