Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-08 17:16:05 följande:

    Oj så tidigt i graviditeten <3. Håller tummarna att värdena är såpass okej att du slipper insulin eller att det iaf räcker med tabletter då.

    Inget roligt att behöva gå på massa extrakontroller men då tar de iaf hand om dig, hoppas du känt dig bra bemött?


    Ja jag vet inte om det kan ha varit så att jag hade diabetes innan jag blev gravid utan att jag visste..

    Ja jag hoppas för allt i världen att jag slipper sprutor som jag är livrädd för, men sköterskan på spec.mödravården sa att det är lika bra att ställa in sig på att det blir så. Än så länge känner jag mig bra bemött. Alla barnmorskor jag träffat är snälla o förstående.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-10-11 08:07:43 följande:

    Är det någon mer som är eller nyligen varit i v.9/10 och känner minskade symtom? Jag har haft rätt starka symtom fram tills nu, känner egentligen inte av något varken i illamående, bröst eller molvärk. Synd att man inte bara kan känna att de är lite lyxigt att må bra ett tag utan direkt känner sig orolig.. vet att vissa upplever spökveckor där symtomen avtar lite för att sedan komma tillvaka.


    Är i vecka 9 och brösten är inte lika ömma, molvärken i magen är borta sedan ett tag (inte tänkt på det förrän nu när du frågade, haha). Fortfarande trött och lätt illamående emellanåt.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-10-12 22:53:26 följande:

    Fått tid i v 14 :( så får vänta till början av november med att se. Inskrivning på fredag så jag gissar att jag får besked om rul då. Får se om jag vågar ta mod till mig och fråga om ett tidigt ul på Mvc nu för att få bekräftat att det verkligen finns ett eller kanske två tickande hjärtan där inne. Men är säker på att de kommer säga nej och vet inte hur jag kommer ta det.


    Kan du inte boka in privat? Eller bor du knepigt till?
  • Anonym (Bebis2)

    Läste nu i mina papper som jag fick av barnmorskan att om man får hög sannolikhet på KUB får man gå vidare med NIPT. Har det alltid varit så? Knappt hört talas om NIPT förrän ganska nyligen, haha. Trodde bara man fick göra fostervatten/moderkaksprov vid hög sannolikhet på KUB. Dessa test vill man ju inte göra!

  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-10-14 08:48:09 följande:

    Ja som jag har förstått det så är det så, att man går vidare med NIPT och får man inte ut resultaten där så är sista steget fostervattenprov. Sen vet jag inte om de finns någon "gräns", tex om man får 1:2 om de är bättre göra fostervattenprov direkt då kanske..

    Sen vet jag inte om de alltid varit så, NIPT har väl kanske inte funnits i jättemånga år.


    Ja så är det säkert. Får hoppas man slipper fundera på något av det när det väl är dags.
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-10-14 17:41:00 följande:

    Jag är nu i vecka 9 (8+1) och känner mig stundtals överkörd av en lastbil.. trötthet och illamående om jag inte äter ofta. Jag vägde mig imorse och har gått upp två kilo på 3-4 veckor, känns inte alls bra! Orkar inte heller träna och försöker kämpa mig ut på promenad. Är inte överviktig sedan tidigare utan normalviktig. Hur känner ni andra? Orkar ni träna och vad i så fall? Känner mig sååå lat och dålig.


    Jag va visserligen inte särskilt aktiv innan, men nu finns ju noll ork. Men normalt sett brukar ju den extrema tröttheten och illamåendet gå över och då orkar du säkert vara mer aktiv :)

    Håller även med om maten. Tyvärr har jag fått diabetes så kan ju inte äta det jag vill/är sugen på, typ rostmackor o annat skit, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (S.Isabelle) skrev 2021-10-19 16:18:08 följande:

    Hej!

    Det är så roligt att kunna följa er alla och idag har vi äntligen varit på vårat första ultraljud.

    Bokade tidigt ul pga orolig men allt såg bra ut, blev flyttad två dagar framåt så redan vecka 9 + 0 idag.

    Nu känns det mer verkligt när man faktiskt sett hjärtat slå.


    Härligt! :)

    Ja visst känns det lite mer verkligt. Jag har inte riktigt kunna glädjas åt detta än, eller tagit in det helt. Men första graviditeten va jag ju så att jag inte kunde fatta att det faktiskt växte en människa i mig. Jag kunde liksom inte relatera, haha!
  • Anonym (Bebis2)
    Pinnglass skrev 2021-10-20 11:41:33 följande:

    Hejhej hoppar också in här för att kunna följa tråden! Är 34 år och i vecka 9 (8+3) Det är min första graviditet som blev till på ett försök så är just nu i chock och livrädd för vad som komma skall!? Känner mig inte helt redo för detta, men visste att jag vill ha barn någon gång och med tanke på att ålder börjar dra iväg och det hade kunnat ta längre tid så bestämde vi (stabilt samboförhållande) oss för att sluta med skydd och ja här är vi. Har typ dåligt samvete för att det gick så lätt och jag inte hoppar jämfota av lycka som många andra ännu utan mer är rädd. Men hoppas och tror det ordnar upp sig när det börjar kännas lite mer verkligt och man kan prata öppet om det, man känner sig lite ensam just nu. Vill understryka att det är inte ett oönskat barn bara en väldigt rädd blivande mamma med noll erfarenheter. Skönt att kunna hänga med här och läsa hur alla andra har det ????


    Grattis! :)

    Det är skrämmande, vilket inte är konstigt:) Man har ju aldrig gjort något liknande innan. Jag hade typ noll erfarenhet av barn när jag fick sonen, men vet du, det har gått hur bra som helst ;) Man växer in i det naturligt.

    Att det gick snabbt ska du bara vara glad för :) Och att inte hoppa jämfota av lycka tror jag är ganska vanligt.. jag har inte varit helt glad ännu åt denna graviditet. Men det kommer :)
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (S.Isabelle) skrev 2021-10-20 20:41:19 följande:

    Helt magisk känsla!

    Har du redan gjort kub eller du gör nipt direkt?

    Vi fick tid för kub men funderar en hel del på det där. Vet inte riktigt hur man ska tänka.


    Håller med! Tänker att man inte ska tänka så mycket nu utan får göra det vid eventuellt dåligt resultat vid KUB. Då kommer man ju få info om hur man går vidare osv. Första graviditeten gjorde vi inte KUB just p.g.a. att vi inte visste hur vi skulle flrhålöa oss till svaret.
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-10-23 10:52:03 följande:

    Jag tyckte att jag tidigare läste om några som upplevt att symtomen avtagit runt vecka 10?

    Jag är idag i vecka 9+1 och har sedan någon dag inte känt spänningar i brösten på samma sätt och inte heller lika mycket illamående, såklart blir jag jätteorolig :(. Gjorde ett tidigt ul i söndags och då såg allt jättefint ut, men blir ändå orolig.


    Googla spökveckor :)
Svar på tråden BF maj 2022