Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Ik96 skrev 2021-09-14 20:43:43 följande:

    Hehe nej okej. Jag är i vecka 8 och jag ser en förändring sedan två veckor tillbaka ungefär :)


    Ska hålla utkik om ngr veckor, haha ;)
  • Anonym (Bebis2)

    Några andra som sover sämre nu precis i början? Nu har det visserligen inte gått så många nätter sedan jag plussade, men har vaknat flera gånger varje natt. Annars sover jag som en stock, brukar aldrig vakna bara sådär under natten.

  • Anonym (Bebis2)
    QueenS skrev 2021-09-15 06:44:31 följande:

    Är så orolig för missfall, förra graviditeten slutade i tidigt missfall (5+0). Men då fick jag ingen fin stegring på mina test, så denna gången har jag testat varje dag. Dumt jag vet, men jag har fått en jättebra stegring så känner mig lite lugnar <3


    Dumt eller ej.. gör det som känns bäst för dig! Jag testar också gärna ett par gånger till efter första plussat, haha!

    Det jag blir lite less på är folk som säger att "självklart får der bra" osv. Nej, det är absolut inte självklart att det gör det!
  • Anonym (Bebis2)
    Ljusrosa skrev 2021-09-15 07:24:26 följande:

    Usch jag känner mig ledsen.. jag har haft hyperemesis med alla mina 3 barn och känt att illamåendet kommit smygande runt v 5.

    Fick ett tidigt missfall runt v 5 innan minsta dottern, och då kom aldrig illamåendet.. Är nu i v 5+1 och känner inget, befarar det värsta. Visst lite molvärk och lite trött, men bara lite. Dom som vet om graviditeten säger: du kanske inte mår illa denna gång, va glad för det. Men jag känner min kropp och vet hur extremt dåligt jag mår till ca v.18. (I princip sängliggande och bara spyr, ligger inne på sjukhuset med dropp i perioder) Är det ett tillräckligt skäl att få gå på ett tidigt ultraljud? Alltså privat?

    Vet att det är jätte tidigt. Men från v. 7 kan man boka va? Har aldrig gjort tidigt ultraljud privat. Då jag alltid gjort ultraljud på sjukhuset i samband med inläggning.


    Nej, tror inte det är skäl nog. Men skadar ju inte att fråga. Jag har bokat privat och den mottagningen gör från v. 6+0.
  • Anonym (Bebis2)
    Ljusrosa skrev 2021-09-15 08:09:08 följande:

    Tack för svar! Vilken mottagning är det? Jag bor i Stockholm.


    Crocus ultraljudsmottagning i Stockholm:)
  • Anonym (Bebis2)
    RBC skrev 2021-09-15 08:47:05 följande:

    Jag sov katastrofalt första veckorna när jag plussade, men det har stabiliserats nu och sover som en stock igen haha :') var uppe på toa sjuttioelva gånger och vaknade bara, hade svårt och somna osv.


    Ok, skönt att höra ;) Hoppas det vänder snart! Som sagt så sover jag annars som ett litet barn, vaknar i princip aldrig under natten.
  • Anonym (Bebis2)
    RBC skrev 2021-09-15 12:15:00 följande:

    Stort grattis till plusset! Jag har mitt hälsosamtal idag, och har inskrivningen om en månad :) BF är 2a maj som det ser ut just nu


    Vad är skillnaden på hälsosamtal och inskrivningssamtal? Jag bokade mitt första besök/inskrivningssamtal via nätet. Bokade då jag är v.7+0

    Tror inte jag hade något hälsosamtal när jag var gravid förra gången heller..
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (X) skrev 2021-09-15 15:52:00 följande:

    Spännande! Är det andra barnet? :)

    Vi vill enbart göra KUB för att kunna ?förbereda? oss ifall något skulle vara avvikande och även kunna se och höra bebisen. Jag har försökt boka in mig på tidigt UL men så svårt att hitta tider i Stockholm. De tidigaste jag hittade var i november....


    Ja det är andra barnet :)

    Ja precis, man vill vara lite förberedd mentalt. Men samtidigt tycker jag att det är ett så konstigt test, att det är på sannolikhet.

    Ok, jag bokade på crocus ultraljudsmottagning för några dagar sedan och då fanns det tider i början av oktober.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-15 16:35:58 följande:

    Hälsosamtal brukar bokad i typ v 6-8 (där jag bor) så går man igenom vanor, mående, vad man ska tänka på att inte äta/dricka. Om man tar mediciner för att se om man kan fortsätta med dom å sådär. På inskrivningssamtalet som (där jag bor) är runt v 10 så tar man blodprov, kollar vikt (om man vill), tar test inför kub å lite sånt.

    På vissa ställen slår de ihop de två så man har inskrivning och hälsosamtal på samma möte.


    Ok, tack för info! Man skulle skriva ut/fylla i någon hälsodeklaration typ innan första besöket.

    Eftersom jag bokade tiden via nätet vet jag inte om de tycker att det är för tidigt..jag får fråga dem helt enkelt.
  • Anonym (Bebis2)
    RBC skrev 2021-09-15 12:13:10 följande:

    Haha gud ja, väldigt intressant att se hur det där.med sömnen blir sedan :') förväntar mig att jag blir som en zombie :')


    Det gick nog lite i perioder, men tror inte att det va så illa faktiskt. Eller så har jag totalt förträngt/glömt, haha!
Svar på tråden BF maj 2022