Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    har bokat inskrivningssamtal när jag är i v 7+0. Bokade via nätet, men tror inte jag ska ha något separat hälsosamtal. Kanske det är samtidigt..?

    Det kostar ju med ultraljud. Vi får ju all barn- och mödravård gratis så jag tycker absolut att det är värt att lägga pengar på ett privat ultraljud då det kommer att lugna mig (Om allt ser bra ut).

  • Anonym (Bebis2)
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 11:27:30 följande:

    Jag ringde idag. Dom hade tid redan på onsdag. Men jag tror jag har börjat fått missfall. Igår så fick jag mensvärk i magen samt smärta i ryggen. Sen kvällen när jag torkade så va de blod och de va blod för en timme sen när jag torkade. De är bara rött blod, inge koagel. Så hoppas man kan få göra en VUL eller något för att se hur det står till i magen


    Vilken vecka är du i? Vad jag förstått gör det inte ultraljud om man är väldigt kort gången, men kan absolut ha fel!

    Ont i mage/rygg har jag med. Och vid missfall ska man väl blöda mycket (alltså blöda igenom en binda typ). Så håller tummarna för att det inte är någon fara! <3
  • Anonym (Bebis2)
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 13:05:49 följande:

    Va nyss på toaletten. Jag har precis fått missfall. Så hoppar av denna grupp.


    Fy va tråkigt, beklagar! :(
  • Anonym (Bebis2)
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 13:36:56 följande:

    Tack för eran omtanke. Får hellre missfall nu än senare. Sen är jag glad att vi kan bli gravida. Har alltid varit orolig att vi inte skulle få det till. Men hoppas det går bra för alla andra. Kram!


    Vad fint att du kan se det "positivt". Tyvärr drabbas väldigt många av missfall, och som du säger, hellre nu än senare. Och, ja nu vet du att ni kan få barn iaf! Hoppas du återhämtar dig snart både psykiskt och fysiskt och att det blir er tur snart igen! <3

    Kram på dig!
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-21 15:29:09 följande:

    Hur tänker ni alla som är tidigt i graviditeten kring missfallsrisken? Hur ska man kunna koppla bort oron? Jag blir snart galen.. Är bara i vecka 4+5 och jag vill bara att tiden ska gå fort framåt, känns så himla långt fram! Jag ska prata med BM på mitt första besök i nästa vecka kring tidigt VUL/UL. 


    Jag är typ inställd på att det inte blir något för att inte bli för besviken. Har bokat ett tidigt ultraljud för att lugna mig lite iaf. Kan verkligen rekommendera det till alla som är lite oroliga. Jag gjorde det även med första barnet. Dels blir man ju lite lugnare och dels känns det mer på riktigt :)
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-21 20:50:44 följande:

    Tycker också att tiden går så långsamt och de känns som en evighet till v.12 och jag är också orolig för missfall men försöker koppla bort det och låta tiden gå och lita på kroppen. Tycker tiden gått liiite fortare efter v. 6. Finns ju tyvärr inget man kan göra mer än att försöka fylla sina dagar så tiden går fort :)


    Precis, man kan inte göra ett skit tyvärr haha. Man får ta en dag i taget. Man får ha sina egna små milstolpar, tex ultraljud, barnmorskebesök osv.
  • Anonym (Bebis2)

    Jag har ömma bröst/bröstvårtor, värk i magen emellanåt. Inget tydligt illamående än. Lite tröttare än vanligt, men den extrema tröttheten har inte slagit till ännu.

    Det är jätte jobbigt att vänta på att det ska kännas säkrare. Men har också stängt av och räknar inte riktigt med att det blir någon bebis.

  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-22 10:20:14 följande:

    svullen mage och mår riktigt illa emellanåt och sjukt trött.. Nu är jag iof sjuk också så det hjälper väl till men vågar inte hoppas på för mycket innan kub.

    Fick dåliga nyheter sist jag va på kub så vågar inte känna för mycket innan dess... Så nästa milstolpe är ultraljudet så hoppas jag att jag får känna lite pirr och glädje efter det. Långa veckor kvar.


    Va tråkigt! :( Hoppas det går vägen denna gång! När ska du göra ultraljud? Förra barnet valde vi att inte göra KUB, men ska göra det denna gång då jag är lite äldre nu, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-22 12:58:11 följande:

    Illamåendet slog till plötsligt idag, v. 6+6, känner mig bakis och på gränsen till att behöva spy sedan jag vaknade imorse. Som tur är jobbar jag hemifrån just idag, men börjar redan fundera på hur jag ska klara av vardagen om jag kommer fortsätta må såhär.. för er andra som är oroliga för att ni inte känner så starka symtom så kanske de kommer plötsligt en dag som de nu gjorde för mig. För ett par veckor sedan önskade jag mig illamåendet och redan dag ett känner jag mig helt slut och deppig av det :D


    Jag är glad så länge jag inte har så mycket symtom, haha! Kommer inte ihåg varken när illamåendet började sist eller hur jag ens klarade av att jobba.. Har funderat på ska band mot illamående, men vet inte om det bara är placebo, haha. Tänkte väl ladda upp med Postafen att ha hemma också om/när det slår till.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-22 15:05:37 följande:

    Nej jag förstår inte hur man klarar av att jobba heltid från sin arbetsplats när man mår så illa, hemifrån funkar hittills okej och under lunchen så la jag mig och vilade vilket hjälpte litegrann. Märker att de hjälper att äta lite men ofta, precis som jag läst om. Hoppas du slipper illamåendet :)


    Ja tack, det hoppas jag med! Har sån fruktansvärd kräkfobi, vill ju bara gråta, haha! Jag kan känna lite svagt ibland bara, men tuggummi är bra tycker jag. Och kolsyrat vatten. Känner nog snarare mer yrsel/vimmelkantig.
Svar på tråden BF maj 2022