Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Nojjig skrev 2021-09-13 15:42:34 följande:

    Jag träffade min barnmorska idag och som jag trodde får jag inget ultraljud via dem utan får bekosta det själv. Man måste ha fått tre missfall i rad sa hon. Spelade ingen roll att jag mår psykiskt dåligt och är orolig 24/7. Så nu är det bara att vänta 3 långa veckor tills mitt inbokade privata ultraljud.


    Ja tyvärr räcker inte "bara" oro för att få ett ultraljud. Men man förstår ju samtidigt, det kostar ju en del. Vilken vecka är du i?
  • Anonym (Bebis2)
    Chilins skrev 2021-09-13 18:40:05 följande:

    Ansluter här efter mitt plus idag :) BF bör vara ungefär 23 maj för mig :)


    Grattis!!! :)

    Jag har också 23 maj, men lär ju ändras längre fram ;)
  • Anonym (Bebis2)
    Lindamarie skrev 2021-09-13 19:25:44 följande:

    Jag ska boka in VUL :) men har inte gjort det ännu. Vet att dom tog inte emot före man var säker att man passerat v.6 sist och helst att man skulle gått in i vecka 7 så tänkte vänta till slutet på denna vecka början på nästa med att boka :) Var inte svårt sist iaf att få tid hos dom(fick tid 2 dagar efter jag ringde) så avvaktar lite :)

    Men bokat inskrivning hos BM. Fick tid i v 9+3.  :)

    Vart ska du göra ditt VUL? 

    Bor också i Sthlm :)


    Är det alltid VUL när det är så tidigt? Jag har bokat när jag är 7+0 och ska på inskrivningsbesök på MVC direkt efter :)
  • Anonym (Bebis2)
    CellieHanna skrev 2021-09-13 20:54:41 följande:

    Jag ringde vårdcentralen och bad min läkare där skriva ut lergigan. Har ännu inte fått komma till BM. Det var lång väntetid. 

    Är dock glad jag hade tabletterna idag, för idag kom första morgonspyan :( Lugnade sig när jag tagit tabletterna. 

    Tack för tips om vilken mat som funkar :)


    Ok, tack! Förra graviditeten tog jag inga tabletter. Kräktes aldrig då, men mådde rätt illa ngr månader. Jag har ju sån kräkfobi så får se hur det går denna gång, hehe.

    Hoppas iaf nåt av det kan funka för dig. Man får ju hitta sina egna grejer :)

    Vilken vecka är du i?
  • Anonym (Bebis2)
    Nojjig skrev 2021-09-13 21:18:17 följande:

    Jag är i v 5+1 ca. Olika appar säger olika men det var vad barnmorskans snurra visade


    Ok :) Går inte dem efter sista mensens första dag såsom alla appar?
  • Anonym (Bebis2)
    Hippiemamman skrev 2021-09-14 05:52:17 följande:

    Jag är i v 4+3 idag och haft som mensvärk under natten. Även nu. Det gör inte ont men väldigt spänt/tryckande som mensvärk. Kan inte sova av det. Är detta normalt? Minns inte att jag kände såhär så tidigt i mina andra två graviditeter.


    Jag känner också av i magen nästan hela tiden. Kommer inte heller ihåg om jag kände såhär tidigt förra gången (4+0), men det sägs väl vara ett klassiskt tecken nu i början när livmodern växer.
  • Anonym (Bebis2)
    Nojjig skrev 2021-09-14 09:51:35 följande:

    Jo men man kan i appar ofta ställa in hur lång menscykeln är. Men trots att jag ställt in samma längd visar två appar olika så man blir inte klok. Som barnmorskan sa man vet inte förrän efter första ultraljudet då kan man vara mer säker Fått datum 12,13,14 och 15. Så nångång där hihi. Lite kul för jag fyller år 10 maj. Bästa månaden att fylla år i tycker jag så hoppas det går vägen


    Ok. Har märkt att även om det är samma antal dagar på en graviditet skiljer det mellan appar då man kan räkna på olika sätt. Att bf blir samma eller skiljer någon dag.

    Nä såklart man inte kan veta datum förrän ultraljud. Även vid tidigare och senare ultraljud kan man få nya datum, haha.
  • Anonym (Bebis2)
    RBC skrev 2021-09-14 08:49:20 följande:

    Jag var på gynakuten förra veckan för ont i ena sidan, som inte visade sig vara något fel.

    Men tittade i journalerna där de har skrivit överviktig, men det har vare sig frågats om min längd eller vikt... Utan någon har alltså bara inspekterat mig och sedan skrivit det. Kändes lite sådär och startade igång tankar i skallen.. jag är för övrigt liksom inom spannet för normalvikt men lite svullen om magen just nu. Blev ärligt talat ledsen då jag har haft problem med mat under tonåren.


    Jag jobbar inom vården och det är vanligt att man skriver under- normal- överviktig i journalen utan att man kanske behöver säga det till patienten (en observation de oundvikligen gör). Under- och övervikt kan ju tyda på dåligt mående i vissa fall. Tycker inte du ska lägga någon större vikt vid det, försök iaf <3
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (X) skrev 2021-09-14 15:44:45 följande:

    Jag hade min inskrivning idag och det gick över förväntan. Vi satt och pratade (tog även massa prover) i nästan 2 timmar och gick igenom en hel del tankar och funderingar. Hon delade med sig av massa bra tips och gav råd för hur jag kan lindra halsbrännan och illamåendet ?utan medicin?, då jag helst inte tar några tabletter alls. Jag har tyvärr halsbränna och illamående från helvetet.... Så jobbigt!

    Jag är i vecka 7 (6+4, ny vecka varje fredag) och fick remiss för KUB som ska göras om ca. 3-4 veckor. Enligt min barnmoska (känns så sjukt att skriva så haha) är min BF 5/5 2022 dock tror hon att jag kommer ?flyttas fram? och ha BF runt 1/5, det ser man mer tydligt närmare v. 16-17 sa hon. Så kul!

    Jag fick även göra cellprov då jag är 26 (snart 27) år, jag hade redan fått hem ?hemkit? per post för det men hon rekommenderade inte att göra det själv när man är gravid, så det var ju tur att jag inte hann ta provet själv!

    Hur går det för er andra? :)


    Jag ska på inskrivning och tidigt ultraljud 5/10. Då är jag 7+0 som det ser ut nu. Men lär säkert ändras flera gånger under resans gång :)

    Jag ska göra KUB denna gång pga ålder. Förra graviditeten tackade vi nej.

    Jag fick också hem ett kit häromdagen, men det står på att man inte ska göra det hemma om man är gravid.
  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-09-14 18:49:43 följande:

    Märklig fråga kanske men är det fler än jag som har barn sedan tidigare som redan märker att naveln har ändrat form? :P Det gjorde den sist för mig också men det var minst efter vecka 20 då. 


    Haha nej det har jag inte märkt av. Är dock bara i 4+0 så ska väl inte förvänta mig så mycket förändringar än, hehe.
Svar på tråden BF maj 2022