Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Anonym (Andrabarnet) skrev 2021-09-22 21:21:32 följande:

    Hej!

    Väntar min andra nu. Har en son på 8 år från tidigare relation. Går allt vägen blir det min sambos första :) Vecka 4+1. Har till och med bokat in tidigt ultraljud i oktober på grund av oro. Hoppas få se hjärtslag, visst är missfallsrisken låg om man sett slagen? :)


    Hej!

    Jag har också en som på 8 år och är nu i vecka 6 :)

    Jag har också bokat ett ultraljud i oktober. Bokade tidigt ultraljud med sonen också. Tror det sägs att missfallsrisken minskar cirka 10% om man ser ett hjärta. Hoppas verkligen vi ser ett hjärta för att vi kommer behöva avslöja graviditeten för ngr innan ultraljudet.
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-23 07:53:13 följande:

    Hej, vilken vecka kommer du vara i när du gör ultraljudet? :)


    Hej! Kommer enligt app/senaste mens vara i 7+0.
  • Anonym (Bebis2)

    Jag vet inte är med en del människor som ska fråga/tjata. Min svärmor är största anledningen till att jag ville vänta så länge med nr 2. Hon tjatade så mycket gällande syskon nästan direkt efter födseln att jag bara blev anti och inte ville ha syskon.

    Eller som några av er säger, att folk tjatar på ett första barn. Ingen vet vad som ligger bakom att man inte har barn. Ovilja, svårigheter, missfall osv.

  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Andrabarnet) skrev 2021-09-24 01:30:10 följande:

    Vad skönt att det minskar, tråkigt att det minskar så lite :?D haha. Hur mår du i övrigt? Själv är jag rätt symptomfri förutom ömma bröst och extrem ångest och vakna nätter som gör mig trött. Får alltid problem med ångest när jag är gravid? läkaren har skrivit ut propavan men vågar ej äta mediciner under graviditeten. Men man behöver ju sova också?


    Vet inte alls om det stämmer, men man vill ju gärna tro det ;)

    Jag mår rätt bra än så länge. Lite tröttare än vanligt, ömma bröst, känningar i magen, svullen om magen, väldigt lätt illamående ibland och lite ont i höfter/bäcken.

    Åh nej vad jobbigt! Men vet du, jag skulle lita på att läkaren ger dig något som är okej. Finns inget som visar på att Propavan ska vara skadligt, iaf inte första trisemestern. Det är ju också viktigt att du mår så bra som möjligt!
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-24 11:16:58 följande:

    Tyvärr var mitt tidigare ma i v.9 :(


    Beklagar:(

    Självklart kan det hända närsom, oavsett statistik osv. Är det nu sant att risken minskar är det ju fortfarande så att det händer många :(
  • Anonym (Bebis2)
    grace84 skrev 2021-09-25 22:26:35 följande:

    Hej allihopa!

    Jag hoppar in här i gänget för jag plussade för nio dagar sen och är nu om det är beräknat rätt i vecka 4+5 med bf den 30 maj :D

    Jag har bokat tid för tidigt ultraljud den 21 oktober och det känns ju som att det är hur lång tid kvar som helst! Hur ska man kunna vänta så länge haha!

    Jag har en sexåring och en tvååring och har alltid drömt om ett tredje barn, att få ha ett litet gäng liksom  Nu hoppas jag att detta går vägen!

    Jag är gärna med i facebookgruppen som har startats! Hur kommer jag med där?


    Kul, grattis! :)

    Ja visst är väntan seg! Jag räknar mig knappt som gravid innan jag varit på ultraljudet :/

    Skicka meddelande till Crazzy om du vill vara med i Facebookgruppen.
  • Anonym (Bebis2)
    Rewner skrev 2021-09-26 17:25:36 följande:

    Vår resa fick tyvärr ett tidigt slut så här kommer det inte bli barn i maj. I fredags började jag blöda och fick "mensvärk". På något konstigt sätt så känns missfallet lika overkligt som graviditeten i sig.

    Hoppas det kommer gå bra för alla er andra!


    Usch va tråkigt! :( Hoppas du ändå är okej och orkar ta nya tag snart <3
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-27 09:35:15 följande:

    Vad skönt att du börjat känna av lite, de stillar oron (eller att man bara inbillat sig vara gravid) :) Man får gärna lite lagom symtom, just nu har jag fått ett extremt illamående och saknar tiden då jag var mer eller mindre symptomfri, men man vill ju oftast ha det man inte har (då ville jag känna illamåendet) haha.


    Meemelie skrev 2021-09-27 08:59:11 följande:

    Har gått runt i några veckor nu och känt att jag hittat på graviditeten då jag inte känt någonting egentligen. Men inatt vaknade jag av vad som kändes som mensvärk, gissar att det är växtvärk, så nu känns det mer på riktigt!


    Va roligt hur olika och fram och tillbaka tankarna går. Jag som inte känt av i magen på någon vecka har börjat känna igen och tänker direkt att det är missfall på g. Har svagt illamående, men är enbart glad så länge det håller sig borta/på denna nivå!! Cirka en vecka till ultraljud, sen kanske jag kan slappna av liiite mer i alla fall ;)
  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-09-27 17:33:14 följande:

    Hade mitt hälsosamtal idag (två veckor försent pga sjukdom och vabb) och det kändes så bra. Samma barnmorska som med dottern och det var jag så glad för och barnmorskan blev också superglad och se mig trots att det var 4 år sedan jag väntade dottern. Blev nästan lite rörd hehe. Nästa vecka ska jag ha inskrivning och barnmorskan skickade idag remiss om kub som kommer göras om 3-4 veckor, känns så spännande och läskigt på samma gång då vi inte blev erbjudna det sist. Eftersom jag åt ägglossningsstimulerande läkemedel för att bli gravid denna gången så är det lite oklart när jag har bf sa barnmorskan så eventuellt kommer jag flyttas en vecka och ha bf i slutet på april istället. Men det får jag reda på på KUB :) går imorgon in i vecka 10 (9+0)


    Va spännande/roligt! Nu börjar det liksom "komma igång". Det är ju alltid olika former av oro under hela graviditeten, men just i början tycker jag att det går så långsamt och man vet inte ens om det är något levande där inne.
  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-09-27 18:34:02 följande:

    Ja efter idag känns det mer verkligt :) Jag tycker tiden fram tills nu har gått ganska snabbt men nu känns det som att den kommer gå lååångsamt tills Kub och man hinner nog tänka många tankar.


    Ja tankar har man ju gott om, haha! ;) Efter KUB kommer väl oron inför RUL, hehe.

    Förra barnet valde vi att inte göra KUB. Gjorde dock tidigt ul, men hade vi inte gjort det så hade vi inte gjort något ul förrän RUL. Galet att vänta nästan 20 veckor innan man vet att det ens är något som lever där inne, haha.
Svar på tråden BF maj 2022