Inlägg från: Anonym (Bebis2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bebis2)

    BF maj 2022

    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-17 08:06:45 följande:

    min stora är inte ens 2 än och va gravid i 5 månader under vintern/våren nu också så jag kan erkänna att jag knappt kollat på livsmedelsverket nu. Men mellan gång 1 och 2 så va det ingen skillnad jag tänkte på iaf.

    Vad är det de lagt till man inte får äta numer från sist du va gravid? :)


    Det kanske var ngr år sen de ändrade, haha. Det jag lagt märke till är delad melon, påläggsskinka o sånt och mindre mängd koffein. Finns säkert mer, haha!
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-17 10:09:59 följande:

    Det är väl typ alla delade frukter egentligen? Och att det beror på hur länge de har legat. Likadant med pålägg att man ska ha koll på datumet på när det är förpackat så är det lugnt :)


    Ja det är ju lite sådana rekommendationer. Med var int e lika "hårda" förut.
  • Anonym (Bebis2)
    Ik96 skrev 2021-09-17 10:18:12 följande:

    Ni som redan har barn, har ni berättat om graviditeten för barnet? Vår dotter är 3.5 år och man spricker ju av längtan till att få berätta för henne samtidigt som vi känner att vi vill vänta också. Vi har inte berättat för familj och släkt än heller men kommer göra det närmsta tiden nu. Blir svårt att hålla det hemligt för dottern när vi involverar in fler samtidigt som det hade blivit tydligt för henne när det börjar synas mer och det blir lite mer konkret. Hur ska man tänka?


    Där tänker nog alla olika. För en 3,5 åring är det nog rätt lätt att dölja länge tänker jag. Magen ska nog bli rätt stor innan de reagerar och de är ju inte helt medvetna om/snappar upp vad man pratar om med andra. Tänker snarare att det är svårare för dem att förstå om man sedan måste förklara att det inte blir någon bebis om man får missfall. Vår son är 8 år och vi kommer nog att vänta ett tag med att berätta. Han kommer ju dessutom berätta för vänner osv om han vet, hehe.
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-17 10:41:49 följande:

    Vad kul att vi ligger så nära,jag ligger på 4+3 idag men vågar inte heller hoppas på för mkt än :)! Men håller tummarna =) ska på hälsosamtal idag faktiskt !


    Också 4+3 idag :) Bor du i Stockholm? Tycker så manga pratar om detta hälsosamtal innan inskrivningen, men inget jag gjort varken nu eller vid förra graviditeten (vad jag minns).
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-09-17 13:36:54 följande:

    Okej, tråkigt med en sån norm i sin bekantskapskrets. Ingenting jag känner till, kanske väldigt olika från vilken bransch man arbetar i.. Är ju mer alkoholist-varning om man känner att man inte kan låta bli ett glas vin på en middag med kollegor och att man gruvar sig över hur man ska säga nej till alkohol.


    Ehhh vaa...? Så man är typ alkis för att man dricker lite vin på en aw med kollegor? Din syn på detta känns ju väldigt skev! Hon skrev ju dessutom inte att hon inte kan tacka nej, utan att hon är rädd att folk ska misstänka att hon är gravid. Vilket jag förstår till 100% då många i min närhet också skulle undra om jag plötsligt inte vill ha en enda droppe när det är fest/middag.
  • Anonym (Bebis2)
    Anonym (Äntligen) skrev 2021-09-17 15:46:36 följande:

    Är man någon som ofta dricker alkoholfritt och tar bilen så är det en sak. Vet kollegorna att man inte har bil, eller kanske inte ens har körkort och att man sällan spottar i glaset (behöver inte vara alkis för det) så blir folk misstänksamma.

    Jag dricker väldigt sällan men när jag väl får tillfälle att gå på en tjejmiddag eller liknande så tar jag gärna en drink eller ett glas rött. Det är lyx för mig. Ses vi då och jag plötsligt tackar nej så vet de direkt. 


    Exakt! Samma här :) Första testet blir på söndag, haha! Hoppas ingen märker. Nästa "test" är när jag är i vecka 9 om det går vägen, men det är så många samlade då så att vi måste gå ut med det då, kommer inte gå att dölja en hel helg med mat och dryck :/
  • Anonym (Bebis2)
    Rårakan skrev 2021-09-17 17:39:33 följande:

    Oh ja! Stor skillnad från mina stora barn (födda 08 och 11). Får typ tänka till varje dag så jag inte äter/dricker ngt fel. Det som påverkar min vardag mest är väl att jag inte får dricka så mycket kaffe. Riskerar även grav.diabetes så måste tänka på det också men som tur är har vården blivit bättre på det senaste åren enligt min BM.


    Min är född 2013 :) Som tur är så är svägerskan gravid och sagt en del saker. Annars hade jag nog trött att det var samma som gällde, haha.

    Men va bra angående diabetesen. Jag låg lite på gränsen förra gången.
  • Anonym (Bebis2)
    Crazzy skrev 2021-09-18 11:00:49 följande:

    Skicka PM till mig om du vill vara med i fb-gruppen


    Hej! Är gruppen jättehemlig? Haha ;)
  • Anonym (Bebis2)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-18 11:17:31 följande:

    Någon annan som plussat som känner en extre trötthet, typ som en zombie? Orkar knappt resa mig idag. Vet inte om jag håller på att bli sjuk eller om det är kroppens sätt att reagera på allt som händer ?


    Jag känner den inte än, men den kommer väl haha. Det är väl ett av de vanligaste symtomen, så det är ju helt normalt! Den där tröttheten är så förlamande och går inte ens att beskriva för någon som inte haft den.
  • Anonym (Bebis2)
    Juli1990 skrev 2021-09-20 06:53:21 följande:

    Hej,

    Har du köpt till VUL privat? Funderar på att göra men vet inte vad som är rimligt att betala och om det är värt det? Någon med erfarenhet?


    Jag har ett bokat privat. Det kostar 800 kr, inkl. ett par bilder och en filmsnutt tror jag. Tycker det känns som ett rimligt pris i Stockholm. Tror alla tar ungefär samma priser.
  • Anonym (Bebis2)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-20 08:53:15 följande:

    Oj förstår chocken och skräcken, skönt att de inte var någon fara utan bara svärmors rödbetor som satte färg på tillvaron. Tror inte jag gått på toa en enda gång sen plusset och inte kollat pappret efter blodspår..


    Haha, samma här! Kollar pappret varenda jäkla gång. Även vid minsta smärta som jag inte känner igen i magen tänker jag att "nu börjar jag blöda". Jag är fortfarande ganska inställd på att det inte kommer gå vägen
Svar på tråden BF maj 2022