• Anonym (C)

    Vi skriver en sommarberättelse tillsammans

    Jag börjar. Sen copy paste:ar du och fortsätter  

    Sommaren var äntligen här. Med tanke på allt jobbigt som sker i världen just nu var det befriande för Casper att äntligen komma fram till den gamla sommarstugan som stått tom sedan mormor Karin gick bort. Nu var den hans. Hans mor är till åren och orkar inte ta hand om den och den står bara och förfaller. 


    Det kommer att kräva mycket arbete för att få det fint igen. Sådär som han minns ifrån  sin barndomstid.
    Men det första som står på agendan efter nästan sju timmar i bilen blir att gå ner till havet som han ser från platsen där stugan ligger. Grannen han nyss mötte på grusvägen en bit bort berättade att hon hade kunnat legat i länge. 21 grader redan i juni!?.

  • Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans
  • Ingenpsykolog
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-03 18:24:00 följande:

    TS och Ingenpsykolog: Tack så mycket! Vad gulliga ni är Skrattande Det finns ingenting som glädjer en författare mer än nyfikna läsare som vill höra fortsättningen Solig


    Du förtjänar att få höra hur uppskattad din historia är!

    Och eftersom jag, som mitt användarnamn förtäljer, inte är psykolog så funderar jag heller inte över om något i din uppväxt ligger bakom din fantastiska fantasifulla berättelse! Solig
  • Anonym (Det okända djuret)
    Hela himlen är full av havsfåglar. Måsar, tärnor, men också skriande havsörnar. Casper tror nästan inte sina ögon. Han sluter armarna hårdare om vattenanden och skyndar sig beslutsamt ner mot hamnen, men hinner inte långt förrän den första fågeln gör ett utfall mot honom. En mås dyker ner och flyger så nära att han kan känna vinddraget från vingarna. Vad är det som händer egentligen? hinner han tänka, innan nästa fågel anfaller honom. Det är som om fåglarna gemensamt har beslutat sig för att hindra honom från att nå fram till hamnen och mormor Karins gamla eka. Men Casper tänker inte ge upp så lätt. Han springer så fort han kan och hukar sig ner för att skydda ansiktet. Ekan är inte långt borta nu. Om han bara lyckas ta sig fram till den och ut till havs, så kanske fåglarna tappar intresset för honom sedan? Antagligen är det den annalkande stormen som skrämmer dem och får dem att bete sig så underligt.
    Casper hinner knappt tänka tanken till punkt, förrän han hör ett högt skri och känner hur någon griper tag i honom. Långa, vassa klor tränger in i hans armar och för ett ögonblick lättar han nästan från marken. När denna någon släpper honom riktar han genast blicken mot skyn och får syn på en havsörn, som gör sig redo att anfalla på nytt. Har jag plötsligt fått hela världen emot mig eller vad är det frågan om? tänker Casper och ser till sin stora fasa hur örnen återigen störtdyker mot honom, med klorna utfällda som skarpa knivar. Dessutom är örnen inte ensam. Fler havsörnar cirkulerar på himlen och gör sig redo att anfalla.
    Mormor Karins gamla eka är så nära nu, bara några meter bort, men han inser att han aldrig kommer att nå fram till den. Han måste vända om och söka skydd i stugan igen, hur ogärna han än vill det. Casper är egentligen mycket envis. Han är ingen som brukar ge upp, men då brukar inte heller hela himlen vara full av fåglar som är ute efter honom. Motvilligt vänder han om och springer med snabba steg tillbaka till stugan igen.
    Saga står och ser på genom fönstret och öppnar genast dörren när han kommer rusande. Hon kan inte dölja sin skadeglädje och välkomnar honom med orden: Är du redan tillbaka? Casper svarar inte, utan blänger bara surt på henne innan han skyndar sig att dra igen dörren. Han sjunker ner på golvet innanför dörren och andas ut. Huden på hans armar är rispad av örnens vassa klor och han kan fortfarande höra fåglarnas ursinniga skrianden utanför dörren. De kastar sig mot fönstren och attackerar rutorna med näbbarna, ända tills Casper reser dig upp och bär in vattenanden till badrummet igen. Saga ställer sig i dörröppningen och ser eftertänksamt på honom.
    Jaha? Vad har du för lysande idé nu då? frågar hon med rösten drypande av ironi, men han tycker sig ändå höra en viss värme i den.
  • Anonym (Det okända djuret)

    Ingenpsykolog: Tack så hemskt mycket! Vad snällt {#emotions_dlg.flower} Ja, vem vet. Jag kanske till och med är uppvuxen bland vattenandar, men det är nog bäst att inte spekulera för mycket kring det Flört

  • Ingenpsykolog
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-04 01:02:52 följande:

    Ingenpsykolog: Tack så hemskt mycket! Vad snällt {#emotions_dlg.flower} Ja, vem vet. Jag kanske till och med är uppvuxen bland vattenandar, men det är nog bäst att inte spekulera för mycket kring det Flört


    Nej, det kan få förbli obesvarade, men jag utesluter det inte.

    Tack för ännu ett fängslande kapitel. Jag insåg en bit in att jag nog hållit andan av spänning, och fick påminna mig själv om att fylla på med lite ny luft i lungorna.

    Vill ju inte stressa dig i ditt författande  men ser verkligen fram emot att läsa vad som ska hända härnäst! Solig
  • Ingenpsykolog

    För övrigt funderar jag över Sagas bakgrund. Jag undrar om hon och hennes föräldrar befann sig till sjöss när hon var nästan nyfödd. Kanske i en eka som kantrade i en storm och att hennes båda föräldrar drunknade medan hon räddades av vattenandar.

    Att hon på något sätt delvis blev en av dem, och utvecklade gälar utöver sina lungor och levde med dem i vattnet tills hon var gammal nog att ta hand om sig själv. 

  • Real Time

    Häftigt, läste allting nu. Väldigt bra skrivit. Härliga karaktärer från ts sen otrolig fortsättning av det okända odjuret. Undrar lite hur Casper och Saga ser ut? Ålder? tänk om det blir en härlig romans?  

  • Anonym (Det okända djuret)
    Jag får helt enkelt stanna här tills stormen har dragit förbi, svarar Casper och rättar till de blöta handdukarna som vattenanden är inlindad i. Saga ger ifrån sig en uppgiven suck. Stormen kommer inte att dra förbi. Har du inte fattat det än? För att vara en framstående forskare, så är du verkligen ovanligt trög. Casper blänger surt på henne innan han svarar, för han är inte van vid att bli kallad trög: Och för att vara en trevlig granne, så är du verkligen ovanligt otrevlig. Saga rycker på axlarna. Vem har någonsin sagt att jag är trevlig? frågar hon, vilket får Casper att börja tänka på sin gamla mormor Karin. Hon talade alltid gott om sin granne och hoppades att Casper skulle få träffa henne en vacker dag. Det fick han också, men det var inte så här han hade tänkt sig det mötet. Min gamla mormor Karin sade alltid att du var så trevlig, mumlar Casper. Det beror kanske på att hon inte försökte kidnappa vattenandar? svarar Saga blixtsnabbt och frågan blir hängande i luften.
    Casper är tyst en stund, men hans hjärna jobbar frenetiskt med att försöka komma fram till en lösning. Dessutom var det någonting med det Saga just sade, som fick honom att bli nyfiken. Efter en stund harklar han sig och tar till orda på nytt: Kände min mormor till vattenandarna? Saga höjer återigen föraktfullt på ögonbrynen och Casper känner än en gång att har missat någonting. En känsla som han verkligen inte är van vid. Vad tror du själv? fnyser Saga. Din mormor var uppvuxen här på ön. På Sinnduah. Den stora mötesplatsen. Ringer det några klockor än? Casper rodnar lite och känner sig dum, samtidigt som han undrar varför Saga alltid måste vara så otrevlig. Men han förstår att det beror på att han inte har gjort något särskilt gott första intryck. Hon vet ingenting mer om honom, än att han kom hit till ön och genast ställde till det. Hon vet inte hur han har kämpat med att försöka lösa klimatkrisen under flera års tid, utan att lyckas. Hon har ingen aning om hur många timmar han har lagt på att söka svar där det inte finns några. Hur många nätter han har legat vaken och kallsvettats av ångest inför framtiden. En framtid som ser mycket mörk ut och närmar sig med stormsteg.
    När han inte svarar fortsätter Saga att berätta om hans mormor: Det klart att din mormor kände till vattenandarna. Alla här på ön känner till dem, men det var länge sedan vi såg någon. Senaste gången var då min morfar räddade en. Sedan dess har de lyst med sin frånvaro. Det var därför jag blev så överraskad när jag fick syn på vad du hade hittat. Jag har aldrig sett en vattenande med egna ögon förut, även om jag alltid känt till deras existens. Nuförtiden är de mycket sällsynta, men förr levde de i harmoni med människorna.
    Det är så mycket information att ta in att Casper blir alldeles yr i huvudet. Han har svårt att tro på det Saga säger. Om hans mormor kände till vattenandarna. Varför sade hon då aldrig någonting om dem? Han uttrycker tanken högt och Saga rycker på axlarna och svarar: Inte vet jag. Antagligen litade hon inte på dig. Det var bara jag som var dum nog att göra det. Casper känner hur blodet återigen stiger upp i hans ansikte. Han skäms för att hans egen mormor inte ens litat på honom tillräckligt mycket för att avslöja en så fantastisk hemlighet. Men det gjorde hon rätt i, för Casper är fortfarande fast besluten att ta med sig vattenanden in till fastlandet. Det är egentligen inget val, utan någonting han måste göra, eftersom det står för mycket på spel.
    I samma stund som han har tänkt tanken, så hör han ett högt brak utanför stugan. I ögonvrån ser han hur Saga vänder sig om och rusar bort mot fönstret. Där blir hon stående och stirrar ut genom rutan. Din idiot, mumlar hon tyst för sig själv. Din själviska jävla idiot.
  • Anonym (Det okända djuret)

    Ingenpsykolog: Det går tyvärr inte att citera, men vad roligt att du håller andan av spänning och ser fram emot vad som ska hända härnäst! Skrattande Nu när jag har skrivit så här långt kommer jag att skriva färdigt sommarberättelsen, om ingen annan hoppar in och tar över. Vilken intressant idé med Sagas bakgrund! Vi får se om jag får in någonting sådant och om du vill skriva till det själv är det bara att göra det och så fortsätter jag efteråt Glad Nu kommer handlingen att trappas upp rejält!

  • Anonym (Det okända djuret)

    Real Time: Bra input! Deras utseende och ålder får man bara gissa sig till än så länge, men det kanske kommer fler detaljer framåt slutet. Om de kommer över den här konflikten med kidnappningsförsöket av vattenanden, så finns det nog goda chanser för en härlig romans Hjärta

  • Ingenpsykolog
    Anonym (C) skrev 2022-07-13 15:17:53 följande:
    Vi skriver en sommarberättelse tillsammans

    Jag börjar. Sen copy paste:ar du och fortsätter  

    Sommaren var äntligen här. Med tanke på allt jobbigt som sker i världen just nu var det befriande för Casper att äntligen komma fram till den gamla sommarstugan som stått tom sedan mormor Karin gick bort. Nu var den hans. Hans mor är till åren och orkar inte ta hand om den och den står bara och förfaller. 


    Det kommer att kräva mycket arbete för att få det fint igen. Sådär som han minns ifrån  sin barndomstid.
    Men det första som står på agendan efter nästan sju timmar i bilen blir att gå ner till havet som han ser från platsen där stugan ligger. Grannen han nyss mötte på grusvägen en bit bort berättade att hon hade kunnat legat i länge. 21 grader redan i juni!?.


    Jag vill tacka dig för att du tog initiativet och påbörjade den här berättelsen. Redan din inledning "fick mig på kroken" Skrattande, och berättelsen har utvecklats till något av det mest trollbindande jag läst på mycket länge! Hjärta
Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans