• Anonym (C)

    Vi skriver en sommarberättelse tillsammans

    Jag börjar. Sen copy paste:ar du och fortsätter  

    Sommaren var äntligen här. Med tanke på allt jobbigt som sker i världen just nu var det befriande för Casper att äntligen komma fram till den gamla sommarstugan som stått tom sedan mormor Karin gick bort. Nu var den hans. Hans mor är till åren och orkar inte ta hand om den och den står bara och förfaller. 


    Det kommer att kräva mycket arbete för att få det fint igen. Sådär som han minns ifrån  sin barndomstid.
    Men det första som står på agendan efter nästan sju timmar i bilen blir att gå ner till havet som han ser från platsen där stugan ligger. Grannen han nyss mötte på grusvägen en bit bort berättade att hon hade kunnat legat i länge. 21 grader redan i juni!?.

  • Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans
  • Anonym (C)
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-07-25 19:42:22 följande:

    Haha nu trodde jag att jag var smart och klistrade in hela texten i ett worddokument för att snygga till den lite, men då försvann alla blankraderna när jag postade istället. Nu ger jag upp och struntar i hur det ser ut! Tomte


    Alltså du skriver så himla bra och spännande! Satt med morgonkaffet ute på landstället och var tvungen att läsa två gånger. Det här måste du ha gjort flera gånger förr?
  • Anonym (Det okända djuret)
    Anonym (C) skrev 2022-07-26 11:57:32 följande:
    Alltså du skriver så himla bra och spännande! Satt med morgonkaffet ute på landstället och var tvungen att läsa två gånger. Det här måste du ha gjort flera gånger förr?
    Tack så mycket! Kul att du gillar det Skrattande Ja, jag har skrivit en hel del, men tyckte det skulle vara kul att testa stafettskrivning. Om någon känner sig sugen på att skriva vidare, så är det bara att ta över pennan. Annars fortsätter jag så länge. Det var spännande att skriva vidare på din början!
  • Anonym (Det okända djuret)
    Mitt under samtalet reser sig Casper upp. Han går bort till badrummet och stänger dörren. Sedan skjuter han för mormor Karins tunga, gamla byrå. Byrån gnisslar högt när den glider över golvet och Casper får ta i rejält för att lyckas flytta den. Saga ser på med uppspärrade ögon och när han slår sig ner vid bordet igen frågar hon: Stängde du in henne? Saga ser förskräckt ut, men Casper rycker bara obekymrat på axlarna och svarar: Äsch! Jag vill bara inte att hon ska höra vad vi pratar om. Tänk om hon förstår vad vi säger? Det är ju ett ganska deprimerande samtal. Att hela hennes art, eller vad man nu ska kalla det, är på väg att dö ut är nog ingenting hon behöver höra just nu. Hon behöver koncentrera sig på att bli frisk istället. Saga nickar och slappnar av igen. Det har du rätt i, säger hon och kastar en blick ut genom fönstret. Så konstigt. Det ser redan ut att börja skymma ute. Du tror väl inte att det drar ihop sig till storm igen? Casper tittar ut genom fönstret han också. Himlen ser verkligen mörk ut. Mycket konstigt, tänker Casper, det är inte ens sent på dagen men börjar redan bli mörkt ute. Väderappen på hans mobil har inte förutspått någon storm, så vädrets tvära kast är totalt obegripligt.
    Han skakar av sig den obehagliga känslan och riktar blicken mot Saga igen. Hon, i sin tur, tittar bekymrat på den stängda badrumsdörren. Casper förstår att han måste förklara sig. Han vet att hon kommer att förstå, bara han berättar varför han måste göra det. Casper harklar sig för att fånga hennes uppmärksamhet. Sedan säger han: Det du har berättat för mig är en världsnyhet. Att det finns varelser, andar, som kan styra över havet. Det är ju otroligt! Du anar inte vilken betydelse det kommer att få för forskningen. Det kan vara lösningen på alltihop. Saga rynkar ögonbrynen och stirrar på honom. Lösningen på vad? frågar hon. Casper ser på henne med strålande ögon och ett leende på läpparna. Lösningen på klimathotet förstås.
    Saga ser alldeles mållös ut. Du kan inte mena allvar? Casper förstår hennes motvilja, men är fortfarande säkert på att hon kommer förstå. Han måste bara övertyga henne först. Jag måste ta med henne till fakulteten och visa upp henne för mina kollegor. De kommer inte tro sina ögon. Alla kommer vilja undersöka henne. Saga fortsätter att stirra på honom. Hon ser inte alls övertygad ut, snarare äcklad. När han har pratat färdigt viskar hon med förakt i rösten: Du är verkligen en snygg hjälte. Först räddar du henne och sedan tänker du förslava henne.
  • Anonym (Det okända djuret)
    Jag tänker inte förslava henne, utan ta med henne till fastlandet och visa upp henne för mina kollegor. De kommer aldrig tro mig annars. Det kommer ingen, svarar han och ser allvarligt på henne. Saga ser ännu mer bekymrad ut. Du kan inte bara ta med henne till fastlandet. Hon hör hemma här. I havet. Casper ler triumferande mot henne och säger: Jo, det kan jag, för det var jag som hittade henne. Saga himlar med ögonen och påminner honom om någonting som borde vara självklart: Ja, jag vet. Men hon är ingen ägodel.
    Casper inser att han aldrig kommer lyckas övertyga Saga om att han fattar rätt beslut. Istället bestämmer han sig för att se efter i appen när nästa båt avgår från ön. Om han skyndar sig kanske han hinner ta sig till fastlandet och köra de sju timmarna tillbaka till Stockholm redan ikväll? Men när han öppnar appen förstår han ingenting. Alla båtarna är inställda. Det står bara inställd avgång, utan någon mer förklaring. Vad innebär det? Så konstigt, viskar han, utan att släppa skärmen med blicken. Saga går fram till fönstret och kikar ut genom rutan. Sedan svarar hon: Låt mig gissa. Alla båtarna är inställda? Han nickar och stoppar ner mobilen i fickan igen. Hur visste du det? Saga ler lite och lägger huvudet på sned. Hon svarar inte, utan fortsätter bara att stirra som hypnotiserad ut genom fönstret. Till slut blir Casper nyfiken och går bort till fönstret och tittar ut han också.
    Herregud! Vad är det som händer egentligen?! viskar han, utan att förvänta sig något svar. Det han ser gör honom alldeles stum av rädsla. Trots att det fortfarande är mitt på dagen, så har himlen mörknat till en sjuklig, gråblå ton och det är alldeles knäpptyst utanför fönstret. Det är som om djuren, naturen och självaste havet håller andan. Du kan fortfarande ändra dig, påminner Saga och ser vädjande på honom. Men Casper är fast besluten att ta med sig vattenanden hem till storstaden.
    Han tänker att Saga inte förstår. Att hon skulle ändra sig och hjälpa honom om hon visste. Havsnivån stiger mer och mer för varje år och om människor förstod hur illa det egentligen är, så skulle de drabbas av panik. De skulle göra vad som helst för att avvärja det fruktansvärda hotet som mänskligheten står inför. Att ta med sig en vattenande, mot hennes vilja, är en mycket liten sak i jämförelse. De skulle offra henne, för att hjälpa andra. Flera tusen, ja miljoner människor, som annars kommer att behöva fly från sina hem.
    Saga fortsätter, eftersom Casper försjunker i egna tankar och inte svarar. Hon är fast besluten att övertyga honom om att tänka om: Du har precis fått hela havet emot dig och kommer aldrig lämna den här ön levande, om du inte släpper tillbaka henne i havet.
  • Anonym (Det okända djuret)
    Casper hör vad Saga säger, men kan inte ta in det. För han tänker på att det är 21 grader i vattnet. Redan i juni. På sista tiden har hans och kollegornas tröstlösa försök att lösa ett problem som är så mycket större än människor vill förstå, blivit alltmer desperata. Tiden springer ifrån dem och havsnivån stiger sakta men säkert, tills det inte längre finns någon återvändo. Om det nu existerar vattenandar som kan styra över havet, så är det hans ansvar att ta reda på mer. För att avvärja en fullständig katastrof. Han kan inte låta sig skrämmas av att det blåser upp till storm.
    Otåligt plockar Casper upp mobilen igen och klickar på väderappen. Alla avgångar är fortfarande inställda, men där finns nu ett varningsmeddelande. Det står att ett okänt väderfenomen förväntas slå till mycket lokalt och att alla invånare på ön Sinnduah uppmanas att hålla sig inomhus. Casper svär inombords och försöker motvilligt ställa in sig på att det är omöjligt att lämna ön, då han plötsligt kommer att tänka på mormor Karins gamla eka. Ekan ligger nere i hamnen och är säkert i fruktansvärt dåligt skick, men den kanske duger till att ro in till fastlandet med? Det är egentligen inte långt alls och om han skyndar sig kanske han hinner fram innan stormen tar fart?
    Utan att tveka en sekund skyndar han sig bort till badrummet och drar undan den tunga, gamla byrån. När han kliver in i badrummet stirrar vattenanden skräckslaget på honom, med stora, uppspärrade ögon. Det ser ut som om hon vet vad han tänker, som om hon kan läsa hans tankar. Saga följer efter honom in i badrummet och utbrister: Vad håller du på med?! Ser du inte att du skrämmer henne? Eller är det bara ära och berömmelse som når in i din tjocka skalle? Casper stannar upp ett ögonblick och ser på henne. Sedan säger han: Om du visste det jag vet, så skulle du hjälpa till. Saga höjer föraktfullt på ögonbrynen, innan Casper fortsätter: Du kan inte stoppa mig, för jag har redan bestämt. Jag lämnar ön så fort som möjligt och jag tar vattenanden med mig.
    Saga suckar djupt och sätter sig ner på huk bredvid den skrämda varelsen på golvet. Okej, svarar hon, jag inser att jag inte kommer kunna stoppa dig. Men låt mig åtminstone få ge henne lite värdighet, innan du förvandlar henne till ett av era försöksdjur. Sedan duschar hon den uttorkade vattenanden ordentligt och täcker återigen hennes kropp med blöta handdukar. När hon reser sig upp några minuter senare säger hon: Sådär! Nu har jag gjort allt jag kan. Sätt igång och kidnappa henne bara.
    Casper avskyr hennes sätt att prata. Inte för att hon lyckas övertala honom, utan för att hon ger honom dåligt samvete. Beslutsamt reser han sig upp med vattenanden i famnen och går mot ytterdörren. Anden är lätt som en fjäder i hans armar och han blir plågsamt medveten om att det inte är ett verkligt, levande väsen han bär i sin famn. Med ena handen lyckas han öppna dörren och i samma ögonblick som han tar ett steg ut ur stugan, så händer någonting mycket oväntat. Han hör ett öronbedövande skri, som kommer från skyn, och då han tittar upp mot himlen ser han någonting så oväntat att han drar efter andan.
  • FuckGoggleAskMe

    Putins tvångsinsatta pilot insåg sitt navigationsmisstag, just i samma stund som han släppte bomben. Jag får nog glömma den där befordran, muttrade han på ryska. Dessutom måste han ta planet på service, han stod inte ut med de skri som kom från motorn. Denna sommar hade inte blivit som han förväntat sig. 

  • Anonym (C)

    Har varit utomlands en vecka. Ska nu sitta på tåget och läsa ikapp  

  • Anonym (C)
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-01 00:47:15 följande:
    Casper hör vad Saga säger, men kan inte ta in det. För han tänker på att det är 21 grader i vattnet. Redan i juni. På sista tiden har hans och kollegornas tröstlösa försök att lösa ett problem som är så mycket större än människor vill förstå, blivit alltmer desperata. Tiden springer ifrån dem och havsnivån stiger sakta men säkert, tills det inte längre finns någon återvändo. Om det nu existerar vattenandar som kan styra över havet, så är det hans ansvar att ta reda på mer. För att avvärja en fullständig katastrof. Han kan inte låta sig skrämmas av att det blåser upp till storm.
    Otåligt plockar Casper upp mobilen igen och klickar på väderappen. Alla avgångar är fortfarande inställda, men där finns nu ett varningsmeddelande. Det står att ett okänt väderfenomen förväntas slå till mycket lokalt och att alla invånare på ön Sinnduah uppmanas att hålla sig inomhus. Casper svär inombords och försöker motvilligt ställa in sig på att det är omöjligt att lämna ön, då han plötsligt kommer att tänka på mormor Karins gamla eka. Ekan ligger nere i hamnen och är säkert i fruktansvärt dåligt skick, men den kanske duger till att ro in till fastlandet med? Det är egentligen inte långt alls och om han skyndar sig kanske han hinner fram innan stormen tar fart?
    Utan att tveka en sekund skyndar han sig bort till badrummet och drar undan den tunga, gamla byrån. När han kliver in i badrummet stirrar vattenanden skräckslaget på honom, med stora, uppspärrade ögon. Det ser ut som om hon vet vad han tänker, som om hon kan läsa hans tankar. Saga följer efter honom in i badrummet och utbrister: Vad håller du på med?! Ser du inte att du skrämmer henne? Eller är det bara ära och berömmelse som når in i din tjocka skalle? Casper stannar upp ett ögonblick och ser på henne. Sedan säger han: Om du visste det jag vet, så skulle du hjälpa till. Saga höjer föraktfullt på ögonbrynen, innan Casper fortsätter: Du kan inte stoppa mig, för jag har redan bestämt. Jag lämnar ön så fort som möjligt och jag tar vattenanden med mig.
    Saga suckar djupt och sätter sig ner på huk bredvid den skrämda varelsen på golvet. Okej, svarar hon, jag inser att jag inte kommer kunna stoppa dig. Men låt mig åtminstone få ge henne lite värdighet, innan du förvandlar henne till ett av era försöksdjur. Sedan duschar hon den uttorkade vattenanden ordentligt och täcker återigen hennes kropp med blöta handdukar. När hon reser sig upp några minuter senare säger hon: Sådär! Nu har jag gjort allt jag kan. Sätt igång och kidnappa henne bara.
    Casper avskyr hennes sätt att prata. Inte för att hon lyckas övertala honom, utan för att hon ger honom dåligt samvete. Beslutsamt reser han sig upp med vattenanden i famnen och går mot ytterdörren. Anden är lätt som en fjäder i hans armar och han blir plågsamt medveten om att det inte är ett verkligt, levande väsen han bär i sin famn. Med ena handen lyckas han öppna dörren och i samma ögonblick som han tar ett steg ut ur stugan, så händer någonting mycket oväntat. Han hör ett öronbedövande skri, som kommer från skyn, och då han tittar upp mot himlen ser han någonting så oväntat att han drar efter andan.
    Såååå spännande!!! Satt på tåget från Köpenhamn och läste ikapp. 
  • Anonym (Det okända djuret)

    TS och Ingenpsykolog: Tack så mycket! Vad gulliga ni är Skrattande Det finns ingenting som glädjer en författare mer än nyfikna läsare som vill höra fortsättningen Solig

Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans