• HrSam

    Orgasmfritt

    Min fru får väldigt sällan orgasm och numera har jag slutat ängslas över det.  Det är som det är och ingenting jag kan göra något åt. Hon onanerar så gott som aldrig och hennes sexliv är begränsat till den gången i månaden / varannan månad vi lyckas få till det. Hon längtar inte efter mer. Hon har en del muskelinflamationer och hon får hudkontakt genom att jag masserar henne ett par gånger i veckan.  Dessutom pussas vi och kramas vi så gott som dagligen med kläderna på. Själv i onanerar jag ofta och tycker egentligen att en bra ronk är bättre än dåligt sex med min fru. När vi har sex tillsammans kommer jag ofta på henne att tänka på annat. Hon blir frånvarande och passiv och jag ledsnar i bristen på respons och slaknar. Ibland har det gått år emellan att någon av oss fått orgasm tillsammans.

    Men det borde inte vara några problem. Jag är inte så inne på tantra men är nyfiken på hur man kör orgasmfritt på bästa sätt. Hur bibehåller man intimiteten och närvaron i sexet på bästa sätt utan att tankarna far iväg och allt blir slentrian. 

    Jag har funderat kring att mikrodosera CDB i någon form, men finns det andra mer lagliga sätt att bli mer närvarande i orgasmfritt sex efter 20+ års äktenskap?

  • Svar på tråden Orgasmfritt
  • New  Dawn
    Guldnovan skrev 2022-08-28 18:08:33 följande:
    Ja jag går i taket även denna gång pga dina återkommande frågor som aldrig får det svaret du är nöjd med. 
     Om du kunde ställa frågor utefter något jag skrivit så vore det en annan sak. Men du ställer frågor utefter något jag inte sagt. Även nu. "Jag ställer frågor om varför orgasm endast är aktuellt/intressant under onani?"  
    Endast? Var har jag skrivit det?  Det är du som påstår det. Dina frågor är ledande och visar tydligt vad du tycker. Lämna mig ifred nu! 
    Du skrev:
    Guldnovan skrev 2022-08-18 18:02:25 följande:
    Orgasmen är  ännu kopplad till onani och mig själv. 
    Guldnovan skrev 2022-08-18 11:39:27 följande:
    Jag har sex för att ha sex, inte för att få orgasm. Det är på ett vis befriande för jag känner ingen press under akten och heller ingen sorg när vi är klar. 
    Nej, tidigare i tråden har jag ju skrivit att jag VET att du kommit med en man, och just därför undrar jag över att du ändå tycker orgasmlöst sex är lika bra, eller tom bättre.

    Du skriver att du trivs jättebra med ditt sexliv utan orgasm och det är ju jättebra. Jag bara undrar varför du inte "vill ha/" kan få"/"är intresserad av" / (eller vilket ord som nu passar) orgasm vid sex.

    Du behöver inte svara, men genom att skriva svar kan du hjälpa andra att förstå. Tex män som har kvinnor som inte får orgasm under sex, eller andra kvinnor som inte får orgasm. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    HrSam skrev 2022-08-18 12:41:37 följande:
    Jag skall försöka presentera lite mer mild BDSM. Jag själv går igång på smärta och om hon kan tänka sig att använda flogger eller pinwheel på mig, så kanske skulle det öppna upp för mer närvaro och kommunikation om inte annat.

    Jag tänker att även jag har varit dålig på att vara mer konkret i vad som skapar lust hos mig. Utan bara gett bilden att jag gärna har sex i största allmänhet. Då är det kanske svårt för henne att prata om sin njutning.
    Oj. Jag tror nog du ska avvakta med att föreslå flogger och pinwheel på dig! Det är betydligt större risk att du förstör alla chanser till bättre sex. Det kan nog kännas skrämmande. Jag tror egentligen inte på att du ska öka samtal om din lust så mycket . I så fall tror jag mer på att ni "utforskar varandra". Tex smeka på benen och låta varandra berätta var det känns skönast. (En väldigt trevlig aktivitet.) 
    Det kan ju vara så att hon vill testa BDSM på något sätt, men jag tror ni måste komma varandra lite närmare innan på något sätt. 
    HrSam skrev 2022-08-18 12:41:37 följande:
    Det där med att binda hade jag gärna testat. Men tänker att det inte ger så mycket om ens partner redan kör "döda fisken"? Det är inte så mycket rörelsemönster som man begränsar tänker jag. Eller tänker jag fel? Är det något med att tvingas lita på ens partner till 100% i stunden som gör att man tänder till?
    Jag tror samma sak här. Ni behöver få igång mer intimitet och närvaro innan du kan föreslå detta, men det kan absolut ge något. Det är ju något helt annat mentalt och här är ju "passiviteten" en del i sexet. 
    HrSam skrev 2022-08-18 12:41:37 följande:
    Men jag känner att jag ger en orättvis bild av min frus inställning till sex. Den är oftast passiv och initiativlös men inte alltid. Ibland tar hon initiativ, tafsar och kommer med skamlösa förslag. 

    Sedan jag startade den här tråden för några veckor sedan har jag själv gått och funderat kring själva frågeställningen och kanske mer eller mindre medvetet ändrat lite av mitt beteende. Som sagt masserar jag henne ofta. Med glidmedel och olika oljor vi själva blandar. Nu har jag dock börjat använda mer olja och ta i hårdare, vilket tagits väl emot. Nu senast testade jag ekologisk kokosolja som jag värmde i micron. En höjdare som jag varmt rekommenderar.

    Att din fru tafsar, kommer med skamlösa förslag är ju något väldigt positivt och att hon vill prova masseras med oljor ocv glidmedel är också positivt. Det är det här du ska satsa på om något. 
    HrSam skrev 2022-08-18 12:41:37 följande:
    En annan sak jag kommit fram till om mig själv och min och min frus relation är att det är nog inte så mycket hennes brist på sexuell lust, som en brist på verklig tillit. Hon litar inte riktigt på mig och kontrollerar alltid om jag gjort något jag lovat. Och känner hon inte tillit till mig i vardagen är det nog svårt att känna tillit i sängen. Och då är det nog också svårt att släppa taget och välkomna sin egna njutning.

    Och innan diskussion drar iväg åt ett nytt håll vill jag vara tydlig med att det inte handlar om att jag inte städar eller håller efter mig. Jag städar betydligt bättre än henne och när vi renoverar eller gör något med vårt hem är jag mycket mer noggrann. Mitt slarv handlar mer om att jag oftare än henne får parkeringsbot, jag missade ofta barnens tandläkartider mm.  för ngt år sedan missade jag en räkning som hamnade på inkasso. När jag studerade missade jag en omtenta som gjorde att jag tappade studiebidraget en termin vilket jag fortfarande påminns om.  Klantigt av mig och genuint osexigt. Men om jag förbättrar mig där, kan jag då återvinna hennes tillit så att hon inte behöver kontrollera mig hela tiden och kan det då avspegla sig till den grad att hon vågar släppa taget i sängen?

    Eller ska jag inse att 25+ års relation samlat upp så mycket skit att det är bättre att börja om från början med någon annan som många här på FL redan föreslagit.

    Jag ger det ngt år till så får vi se.

    Jag tror inte det är här skon klämmer. Det finns alltid saker att jobba på i relationer, och det är givetvis bra att du reflekterar över saker som behöver ändras, men det, i sig, kommer sannolikt inte öka hennes sexlust. 

    Det är däremot ett stort problem att ni så länge (25+)haft  en ganska trist (eller väldigt trist) sexliv i så många år. Det gör det antagligen svårare att lösa. Att prata om sex är uppenbart väldigt svårt. Att ställa enkla frågor upplevs ofta som en attack. Framkommer tydligt i denna tråd. På ett sätt är det väl lättare att bli ilsken på ett forum, samtidigt är det ju känsligare om en partner ställer frågor. När du pratar med henne så lyckas du nog bäst om du samtidigt visar mycket kärlek och visar en vilja att förstå. 

    Vad säger sexologen? 

    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • Anonym (svårt)
    New Dawn skrev 2022-08-28 18:55:05 följande:
    Ja, okej. Ibland får man inte till något samtal. Som jag fattar det svarade han inte på vad han hade för känslor. 

    Ja, jag tror sällan den som vill ha mer sex ställer öppna frågor som inriktar sig att ta reda på vilka känslor den med mindre lust har inför sex, lust och intimitet.

    Man kan ju tänka sig att terapi kunde vara ett sätt, men det bygger ju på att personen VILL jobba på sexlivet. Om man inte vill jobba på sexlivet är det ju sannolikt att den personen inte ser någon vinst med terapi. Särskilt om den personen upplever att relationen är bra. Hen kanske helst skulle vilja leva som gemensamma föräldrar /vänner utan sex. Då är det upp till den som saknar sex att berätta vad den känner. Ibland är ju en dold otrohet den sanna orsaken som gör att samtal inte hjälper, och i dessa fall blir det svårt att få ärliga samtal som leder framåt. 

    Jag tror ibland att vissa par behöver terapi, och brukar föreslå det av och till, så jag är inte emot det. 

    Jag undrar vad tror du det var för orsak till att ditt ex inte ville ha mer sex, eller att han inte tog mer initiativ? (trots att han sa att han inte ville) 
    Du måste läsa inläggen här på forumet väldigt dåligt om du tycker att de som saknar sex sällan ställer frågor som syftar på att ta reda på vad den andre har för känslor. Som sagt så tror jag t.ex. att många går i parterapi i detta syfte, men det räknas tydligen inte enligt dig. Inte heller när vi beskrivit att vi faktiskt försökt att ta reda på det på annat sätt så duger inte det som svar.

    Jag tror att mitt ex hade en annan syn än jag på hur viktigt det är att behålla en viss grad av sex och romantik i ett förhållande. För honom var det sånt som man mest sysslade med i början och sedan handlade det mest om att ha ett slags kompanjonskap med fokus på praktiska saker.
  • Anonym (svårt)
    New Dawn skrev 2022-08-28 19:18:55 följande:
    Nej, jag frågar för jag upplever det intressant. Det är trots allt ett öppet sex och samlevnadsforum.

    Jag försvarar inte sexovilliga. Jag bara skriver det jag tror. Jag brukar ALDRIG någonsin rekommendera att de som saknar sex ska stanna i sexlösa relationer. Jag tycker däremot man ska göra ett ärligt försök att möta sin partner innan man ger upp, och då med frågor som inriktar sig på hur den andre känner. (.. och nej ibland går det inte. Ibland får man inga svar och ibland är svaren bara omöjligt negativa) 
    Därefter tycker jag att den som saknar sex och/eller kärlek ska berätta vad den känner och saknar, och att det på riktigt inte funkar för dem att leva i en relation så som det är. 

    Den som inte vill ha sex har liksom rätt att känna så. Den har rätt att inte vilja jobba med sexlivet. Om man ska jobba med sexlivet måste det vara bådas inre vilja. Viljan till sex måste komma innifrån, annars funkar det inte. Det är min åsikt.

    Det finns massor av saker jag inte vill, som jag ändå frågar om. Jag träffade nyligen ett par som tältat i en vecka i fjället. Det är inget jag skulle vilja men likväl kan jag ställa frågor om det. En annan har sex med fler och jag frågar om det. Vissa kan få multipla orgasmer och då frågar jag om det.  Nuförtiden är folk så lättkränkta. 
    Som Guldnovan skrev så är dock dina frågor ofta ledande frågor, och det är det man reagerar mot. T.ex. när du frågar om hon inte vill hänge sig och njuta fast hon redan beskrivit hur hon njuter av sex utan att behöva få orgasm. Denna typ av insinuanta frågor brukar även kallas "har du slutat slå din fru" och är något helt annat än att ställa vänliga frågor om någons semester.

    Det är också komiskt att du anklagar andra för att vara lättkränkta när du själv brukar bli rasande så fort någon tycker att man inte enbart ska behandla den som vägrar kommunicera om sin avsaknad med sexlust med silkesvantar.
  • Guldnovan
    Anonym (svårt) skrev 2022-08-29 08:43:38 följande:
    Som Guldnovan skrev så är dock dina frågor ofta ledande frågor, och det är det man reagerar mot. T.ex. när du frågar om hon inte vill hänge sig och njuta fast hon redan beskrivit hur hon njuter av sex utan att behöva få orgasm. Denna typ av insinuanta frågor brukar även kallas "har du slutat slå din fru" och är något helt annat än att ställa vänliga frågor om någons semester.

    Det är också komiskt att du anklagar andra för att vara lättkränkta när du själv brukar bli rasande så fort någon tycker att man inte enbart ska behandla den som vägrar kommunicera om sin avsaknad med sexlust med silkesvantar.
    +1
  • Mimosa86
    HrSam skrev 2022-08-01 01:39:48 följande:

    Tack för ett väldigt empatiskt svar ms Hm. Det värmde verkligen.

    Det är egentligen en annan diskussion om varför jag inte skiljer mig, men det har blivit mitt aktiva val. Vårt hem och våra barns situation och min livs absolut bästa vän ligger i ena vågskålen. Att knulla ligger i den andra. Jag har det egentligen ganska bra, men kanske skulle jag få det bättre, kanske inte. Flera av mina vänner har skilt sig och blivit helt sidosteppade på datingmarknaden.  Andrahandsvärdet på en 50-årig vit CIS är skrämmande lågt. 

    Samtidigt har 20-30% av alla kvinnor svårt att få orgasm tillsammans med sin partner (killgissat estimat, men jag har för mig att jag läst siffran någonstans). Och det är inte ovanligt att kvinnor inte uppskattar oralt heller. Och det kan väl inte vara rimligt att alla dessa behöver byta partner eller helt sluta med intim beröring? Det måste finnas ett sätt att ha sex som är värt besväret ändå? 

    Och det är inte så att hon inte VILL ligga. Vi kan fortfarande flirta och skoja om det båda två. Men när det väl blir av, så är det inte så kul enligt mig. Det är också svårt att prata om det utan att hon skall känna press, känna sig kritiserad, få för sig att jag inte älskar henne etc. 

    Och vi älskar varandra. Innerligt. Och jag skulle inte vilja förlora henne. Inte ens för sex.


    Tycker du resonerar klokt. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och ingenting är svart på vitt. Tyvärr är saker inte så lätt när det kommer till kvinnors lust att bara avfärda allt som -hon är inte kåt på dig-. Vi kvinnor har komplicerade kroppar där våra hormoner påverkar hela vårt liv och vardag med menstruation, fertilitet, graviditet och klimakterie. Enormt påfrestande processer en kropp. 

    Jag tänker att det finns mycket sensuell kontakt man kan ha utan att det leder fram till penetration. Men som kan öka chansen till det. Typ sova nakna i varandras famn, duscha tillsammans, massage. Men generellt ha mycket kroppskontakt och se varandra regelbundet nakna..

    sen finns det ju mat som är lusthöjande, vissa dofter. att kunna konversera på ett djupare plan än vardagsbestyr kan också leda till ett djupare -vi- som också gör att pressen att prestera för varandra avtar. Att kunna skratta, gråta, vara förtrolig och kunna visa sig både stark och svag och veta att man är trygg i detta med sin partner..
  • New  Dawn
    Anonym (svårt) skrev 2022-08-29 08:32:22 följande:
    Du måste läsa inläggen här på forumet väldigt dåligt om du tycker att de som saknar sex sällan ställer frågor som syftar på att ta reda på vad den andre har för känslor. Som sagt så tror jag t.ex. att många går i parterapi i detta syfte, men det räknas tydligen inte enligt dig. Inte heller när vi beskrivit att vi faktiskt försökt att ta reda på det på annat sätt så duger inte det som svar.

    Jag tror att mitt ex hade en annan syn än jag på hur viktigt det är att behålla en viss grad av sex och romantik i ett förhållande. För honom var det sånt som man mest sysslade med i början och sedan handlade det mest om att ha ett slags kompanjonskap med fokus på praktiska saker.
    Jag har inget emot parterapi, jag tror absolut det kan vara jättebra, men i vissa fall tror jag inte på det, beroende på hur olika personer beskrivit sin relation här i trådar . Det har du alltså hakat upp dig på.

    Det är möjligt att många av de som skriver här har ställt öppna frågor om vad den andre har för känslor inför sexlivet, men jag kan inte minnas att någon beskrivit sådana samtal. 

    Du skriver att ditt ex mest såg eran relation som ett kompanjonskap. Var det något han själv uttryckte? Du skrev att han hade sagt att han ville ha mer sex mex dig. Du tror inte han ville det alltså? 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • New  Dawn
    Anonym (svårt) skrev 2022-08-29 08:43:38 följande:
    Som Guldnovan skrev så är dock dina frågor ofta ledande frågor, och det är det man reagerar mot. T.ex. när du frågar om hon inte vill hänge sig och njuta fast hon redan beskrivit hur hon njuter av sex utan att behöva få orgasm. Denna typ av insinuanta frågor brukar även kallas "har du slutat slå din fru" och är något helt annat än att ställa vänliga frågor om någons semester.

    Det är också komiskt att du anklagar andra för att vara lättkränkta när du själv brukar bli rasande så fort någon tycker att man inte enbart ska behandla den som vägrar kommunicera om sin avsaknad med sexlust med silkesvantar.
    Läs gärna mitt första inlägg till Guldnovan. (nr91) Jag bara frågade hur hennes förmånga att komma, både själv och med en partner, hade påverkat hennes sexliv utan orgasm. Tex om hon inte kände behov av att komma när hon var kåt  Hon svarade då att hon inte kände någon orgasmjakt. Då omformulerade jag frågan till att "hänge sig" (För att "få bort" ordet jakt ) och lade till, "ÄVEN med orgasm" , för att jag inte heller tycker att en "orgasmjakt" är något positivt.

    Jag blir varken kränkt eller rasande, så det är bara att fortsätta ösa på, även om det så klart är tråkigt. 

    Jag har funderat på om jag kunde ha ställt frågan på något annat sätt från början, så att hon inte upplevde frågan som kritik, men jag tror egentligen alla frågor med "varför" hade blivit fel. Jag försökte ställa frågorna vänligt, men jag misslyckades uppenbarligen dessvärre. 
    Kanske kunde jag skrivit
    "Du har berättat om sköna orgasmer vid onani och vid några tillfällen med en man. Ditt sexliv är ändå mestadels orgasmfritt. Vad tänker du om det?"
    ... Nä det hade nog fungerat lika illa. Kanske någon annan hade kunnat ställa frågan... eller inte.

    Nej jag tycker absolut INTE man ska behandla någon med silkesvantar. Tvärtom tycker jag faktiskt man ska vara väldigt tydlig med vad man själv känner om man inte lyckas få igång sexlivet, eller om man inte lyckas få den andre att prata.
    Det jag är ute efter är att först försöka söka kärnan i problemet, men därefter tycker jag att man ska vara tydlig med att man själv mår dåligt utan sex, kärlek, intimitet, närhet, eller vad det nu är. 
    Mod är det som behövs för att ställa sig upp och tala. Mod är också det som behövs för att sitta ned och lyssna.
  • Anonym (svårt)
    New Dawn skrev 2022-09-03 02:05:49 följande:
    Jag har inget emot parterapi, jag tror absolut det kan vara jättebra, men i vissa fall tror jag inte på det, beroende på hur olika personer beskrivit sin relation här i trådar . Det har du alltså hakat upp dig på.

    Det är möjligt att många av de som skriver här har ställt öppna frågor om vad den andre har för känslor inför sexlivet, men jag kan inte minnas att någon beskrivit sådana samtal. 

    Du skriver att ditt ex mest såg eran relation som ett kompanjonskap. Var det något han själv uttryckte? Du skrev att han hade sagt att han ville ha mer sex mex dig. Du tror inte han ville det alltså? 
    Du läser återigen mina inlägg som fan läser bibeln. Anledningen till att jag hakat upp mig är att jag anser att initiativ till parterapi oftast visar att man försöker ta reda på hur den andre känner, något som du hävdar är väldigt sällsynt att den som saknar sex gör. Att det sen kanske inte alltid hjälper är inget jag säger emot.

    Mitt ex sade sig visserligen vilja ha sex, men visade det aldrig i handling eftersom han nästan alltid sa nej till mina initiativ och när det väl blev av var han helt ointresserad av att tillfredsställa mig. När jag slutade ta initiativ dog sexlivet ut helt. Han var överhuvudtaget dålig på att vårda relationen och tog den för given på olika sätt som jag inte vill beskriva här eftersom jag inte vill riskera att bli igenkänd. 
  • Guldnovan
    New Dawn skrev 2022-09-03 02:58:40 följande:
    Jag försökte ställa frågorna vänligt, men jag misslyckades uppenbarligen  Japp
    Kanske kunde jag skrivit
    "Du har berättat om sköna orgasmer vid onani och vid några tillfällen med en man. Ditt sexliv är ändå mestadels orgasmfritt. Vad tänker du om det?" Mycket bra! Tänk så bra om du hade gjort det. 
    ... Nä det hade nog fungerat lika illa. Jaha, det höll inte så länge. Du har redan bestämt dig innan vilket svar jag kommer ge så det är meningslöst för mig att svara. 
    Du har bilden klar mitt över mitt halvkrassa sexliv så jag behövs inte i vår diskussion. 
    Jag ber dig att inte diskutera mig igen med andra. 
Svar på tråden Orgasmfritt