• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • SaraSahara

    En fråga från en nybörjare:

    Jag älskar frukt men det innehåller ju socker så det är ju bara att vänja sig av med. Vad tar ni istället? Nåt som smakar friskt och fräscht...ingen fet ost tack. Finns det verkligen nåt man kan äta som får fram samma känsla som en underbart god och saftig apelsin??

    Mvh Sara

  • Pandamamma79
    SaraSahara skrev 2015-04-10 20:17:59 följande:

    En fråga från en nybörjare:

    Jag älskar frukt men det innehåller ju socker så det är ju bara att vänja sig av med. Vad tar ni istället? Nåt som smakar friskt och fräscht...ingen fet ost tack. Finns det verkligen nåt man kan äta som får fram samma känsla som en underbart god och saftig apelsin??

    Mvh Sara


    Jag är ingen hardcore lchfare...men har märkt att en apelsin, äpple etc, då och då gör ingen skillnad. Sen reagerar man olika på olika livsmedel. Vissa kan ju knappt titta på en mejeriprodukt utan att gå upp i vikt.
  • silhuett

    Har kollat på lite olika LCHF-recept. De brukar ofta innehålla antingen fiberhusk eller pofiber. Det jag funderar på är om man kan ersätta det ena med det andra (om man inte har rätt sort hemma)?
    Ska man ändra proportionerna också i så fall? Hur påverkas maträtten i konsistens och smak?

  • Pandamamma79

    Fiberhusk och pofiber är väldigt olika saker. Fiberhusk suger upp vätska och sväller. Hjälper till att binda samman en deg. Detta kan vara bra att använda varje gång du ska baka kolhydratsfritt.

    Pofiber är ett av många för att ge rätt konsistens i bröd ex till kolhydratsfritt bröd. Man kan även använda mandelmjöl, hasselnötsmjöl för att ge bra konsistens. Beror på vad du ska baka.

  • silhuett
    Pandamamma79 skrev 2015-04-30 16:41:39 följande:

    Fiberhusk och pofiber är väldigt olika saker. Fiberhusk suger upp vätska och sväller. Hjälper till att binda samman en deg. Detta kan vara bra att använda varje gång du ska baka kolhydratsfritt.

    Pofiber är ett av många för att ge rätt konsistens i bröd ex till kolhydratsfritt bröd. Man kan även använda mandelmjöl, hasselnötsmjöl för att ge bra konsistens. Beror på vad du ska baka.


    Det är inte bröd jag tänker baka, utan pasta och pannkaka Glad Funderade på om det gjorde någon skillnad i dessa rätter.

    Kan man använda pofiber i såser, istället för maizena-redning? Det borde väl vara ett bra alternativ?
  • Pandamamma79
    silhuett skrev 2015-04-30 22:18:18 följande:
    Det är inte bröd jag tänker baka, utan pasta och pannkaka Glad Funderade på om det gjorde någon skillnad i dessa rätter.

    Kan man använda pofiber i såser, istället för maizena-redning? Det borde väl vara ett bra alternativ?
    Pofiber kommer inte att fungera eftersom det inte är stärkelse i. Det är mer en konsistensprodukt. Fiberhusk har du ju endast i någon matsked eller som mest 1/2 dl så att resten av ingredienserna ska binda. Samma gäller om du ska göra pannkaka eller pasta.
  • Gladskit

    Jag du får ta mindre mängder och prova dig fram!
    Förut bakade jag ett bröd som kallades pones rätt ofta och då använder man pofiber. Pofiber är ju torkade fibrer av potatis.
    Medan fiberhusk har lite annan karaktär. Det använder jag tex. när jag gör pannkakor på kokosnötsmjöl.

  • användare01

    Här verkar de finnas kunnigt folk inom lchf så frågar er, vilken nätbutik tycker ni är bäst/ billigast? Finns tyvärr inte så stort utbud här i norrland/ lokalt så känns som jag behöver bredda mig för att kunna få tag i tex kokosfett till billigare pris:)
    tacksam för svarGlad

  • Gladskit

    Jag beställer också från Apotea, jag tycker det funkar bra.
    Sen har min närbutik stort utbud av Urtekram och Kung Markattas produkter så där finns också kokosfett av olika slag, som ju även går att beställa på nätet.
    Bodystore kan ha bra kampanjer ibland.

  • användare01

    Tack för tipsen hörnini, jo har varit och sneglat på apoteas utbud:) har ökat på till 4 tsk senaste mornarna men mår illa o antar de är kokosfettet...o så tycker jag att de blir ett sånt sug i magen bara efter nån timma, sen överlag mer sug efter saker att stoppa i munnen..
    kört bara grädde i kaffet nu och ska återgå till stekta ägg på morron, se om de blir bättre. 

  • metervara

    Tränar ni? Och om ja får ni bra resultat? Jag har precis börjat och kör 2-3 pass i veckan på gym. Äter lågkolhydratskost (kan man väl säga) men funderar på att börja äta strikt lchf, vill dock inte att det ska påverka mina träningsresultat negativt..

  • Manx
    Startvikt: 116kg
    Målvikt: 92kg
    Nuvarande vikt: 81,5kg
    Antal veckor med LCHF: ca 58v

    Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde detta för länge sedan.
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**