• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • Aussielotta

    Nu finns en förlossningsberättelse även hos mig....Lång blev den också.....HÅll till godo.

    Hur har det gått för KJ? Hur är det med KC? Börjar närma sig för dig också?

    Hur har ni andra det? Mia? Christina? Hoho?

  • Aussielotta

    Finns förresten en bild på magen nu efter förlossningen. Känns härligt att den drar sig tillbaka så fint :)

  • brinkly

    Jag skulle aldrig ha sagt ngt om att mitt avslag var borta --> började blöda mkt igen igår vid 16-tiden, ringde GYN-akuten och de tyckte jag skulle komma in. Så jag var där och de kollade mig och jag hade en heldel blod kvar i livmodern... suck! Fick tabletter att ta så det skulle komma ut, gör ganska ont. Känner mig lite orolig. Men har återkoll torsdag eller fredag för att kolla att allt är bra. Hade bra Hb så det känns ju bra. Och ingen infektion.


    Kram kram
  • Aussielotta

    Brinkly --> Mitt avslag är inte heller borta. Jag blöder hela tiden, som vanlig mens ungefär. Har även haft lite ont i magen typ runt naveln och däromkring. Hm...Min BM sa att det kan tyda på en infektion. Mitt avslag är fortfarande helrött med lite slemmigt i, blir liksom aldrig brunt eller mindre rikligt. Nåväl, hoppas på att det inte är något farligt, utan att det avtar så småningom. Fast nu har det ju gått 10 dagar, borde ju minska.. Vad var det för tabletter du fick? Vad kan en infektion leda till?

  • brinkly

    Lotta--> om man inte har feber och avslaget luktar och att man knappt kan röra magen utan att man får jätte ont - har man inte infektion. Du behöver inte oroa dig. Att man forsätter att blöda kan vara pga att en liten del av en hinna har stannat kvar där inne och den måste ut, då gör kroppen så att den blöder vidare tills hinnan hänger med ut... fiffigt men lite orolig blir man ju när det komme rött blod...


    Tabletterna ska dra ihop livmodern lite snabbare, när man har väntat tvillingar har ju livmodern var såååå stor, väget mer 1 kg och nu ska den tillbaka till sin 60g (vilket en icke gravid livmoder väger). Tabletterna heter Methergine.
  • Aussielotta

    Brinkly --> Thanx! Då behöver jag inte vara orolig.

    Jag har en fråga om blöjbyte, amning osv. Vår Viggo han bajsar hela tiden, nästan direkt efter amningen, vilket innebär ständiga blöjbyten. Hu rgör ni på natten med detta? Jag ammmar honom innan vi lägger oss, ger honom en ny blöja (fast jag vet att den snart kommer att bli nerbajsad...), sen somnar han kanske. När han sen vaknar kanske efter några timmar så ammar jag honom igen. Då måste jag ju byta blöja igen, men då hinner han ju piggna till coh vill inte somna. Hur gör man detta på smidigaste sätt för att slippa att han blir pigg? Om han inte vaknar på ett par timmar, då har jag hört att man inte skall väcka honom för att ge mat, MEN, efter ett par timmar behöver ju garanterat blöjan bytas och då väcks han ju ändå. Jag tycker detta är supersvårt, svårt att få in några bra och smidiga rutiner på nätterna. Han har dessutom svårt att komma till ro om nätterna (konstigt nog inte dagtid...) pga gaser i magen samt hans jobbiga nästäppa.....

    har ni några tips om hur ni gör med nattamning och blöjbyten för att det skall gå smidigt till?

  • brinkly

    Lotta--> har samma problem. De sa på bb att de inte störs av att ha bajs i bläjan när de sover...(känns inte så kul att låta dem sova med bajsblöja, jag vet). Men de tyckte inte man skulle väcka ett sovande barn barar för att byta... Jag brukar själv försöka byta direkt om de bajsar när jag ammar, liksom avbryta amninen, byta (då med dåv belysning) och sen amma klart honom och hoppas på att han somnar... Men det funkar inte om han bajsar efter man lagt ner honom i sängen o han sover... då får du låssas som det regnar antar jag!

  • misun

    Hej tjejjer!! Nu har jag lagt in några bilder. Jag försöker kika in här en gång om dagen men det är svårt. Tiden bara springer i väg. Jag ser att ni diskuterat vikt, jag kan meddela att jag har ca 1.5 kg kvar till ursprungs vikt. Har väl tänkt att försöka gå ner 5 kg till utöver det, man kan ju passa på liksom!

    Min lilla bebis snorvlar precis som Viggo, trist som tusan men jag börjar vänja mej. Avslag har jag hur mycket som helst. Antar att det är bara att vänta och se. Bajsiga blöjor om natten låter jag vara. Om det inte är så att hon skjuter salut ordentligt. Eller om det sker väldigt tidigt på kvällen/natten. Det brukar låta värre än det är, mjölkbajset är inte frätande som "stort" bajs är så jag tror inte att det är någon fara..
    Har svårt att få Kajsa att somna om i sin egen säng. Hon somnar efter kvällsamning i sin säng och vaknar ca 3-4 timmar senare för natt amning. Efter det är det stört omöjligt att få henne att somna i sin säng. ´Brukar ta med hennes täcke och kudde över till min säng när jag ammar för att behålla värmen, så att det inte känns så kallt att lägga sig i sin säng igen, men hon vill så gärna snusa nära mej. Så då får hon väl det. Någon som har något tips eller låter ni era barn sova hos er?

    Oj det var mycket på en gång.
    Jag saknar er allihopa så, men hinner inte kika in här så ofta. Hoppas vi hörs snart igen!
    kram
    Mia

  • Aussielotta

    mia --> Jag har också svårt att få Viggo att sova i sin egen vagga. Jag tror att han har ont i magen efter amingen och vill ligga hos mig i sängen. Problemet är att det blir väldigt trångt med oss alla tre i vår 160 cm-säng.Vi har försökt få honom att sova i vaggan och det funkar ibland. OFtast sover han hos oss nu i början. På dagen ligger han på sitt täcke i vår soffa eller på sängen. Skall prova att vänja honom vid vaggan även på dagen.

    Jag funderar på att sluta dricka mjölk och istället köra sojamjölk eller laktosfri mjölk ett tag. Men vet inte om det är det som gör att han får ont i magen. Eventuellt kanske han sväljer för mkt luft när han ammar?

    Ang blöjbyten, jag antar att man får lugna ner sig lite med det här med blöjbyten. Jag får så dåligt samvete när jag vet att han ligger där med bajs i blöjan, men han klarar säkert mer än vad man tror. Jag brukar kleta på lite Inotyol på skinkan/stjärten för att liksom skydda rumpan mot bajs. Verkar som det funkat ganska bra. Om man byter så ofta som vi gör, kommer vi att bli ruinerade av blöjkostnaderna...haha....

    Nån som vet när man kan testa att sätta honom i en babysitter?

    En annan fråga om avslag. Mitt avslag avtar inte. Nu är det båda brunt, rött och slemmigt. Nu idag kom det ut nåt som jag tycker var fullständigt vidrigt. (Varning för känsliga!). Det var en slemmig "hinna" som var brun/grå, såg ut som en snigel nästan, och täckt av blod. Superäckligt. Känns inte helt rätt. Nån som vet vad det kan vara? Det var liksom inte blod, utan som en hinna som man kunde dra ut och sträcka på (japp, jag testade, för jag var tvungen att se vad det var för nåt...). Lite orolig blir jag faktistk. Desstuom gör det lite ont i magen samt tryck över blygdbenet, men inte så himla mkt.

    Ang vikt, jag är nöjd med att jag gått ner alla mina kilon, och har inga ambitioner att gå ner mer, men inser att det finns en viss risk att man gör det ändå genom amningen. Däremot har jag fortfarnde svårt att få på mig mina gamla byxor över höfterna, antar att bäckenbenet har vidgat sig...

    Hur skall ni göra på julafton? Hur skall ni fira?

    Kram på Er!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV