• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • densistemohikanen

    Hej pa er!
    Hoppas ni alla haft en harlig pask. Det har vi! Varit lite pa stranden idag och solat
    Jag ar sa otalig nu - bara 3 dagar kvar till BIM. Imorgonbitti ska jag kopa ett gravtest, kan inte halla mig. Jag pendlar mellan att vara saker pa att vara gravid och att vara helt saker pa att mensen ar pa G. Mitt enda eventuella symtom - molvarken - har forsvunnit och darmed ocksa en stor del av hoppet men man ska ju aldrig saga aldrig!
    Hur ar det med er?
    Kram

  • Tulip70

    densistemohikanen, Lolisen76, troll77: BIM -4 och fortfarande lever hoppet! Inga tecken pa mens annu.... Fortsatter halla alla tummar for er :)!

    Anabel: Ja, jag har ju inte sa mycket annat att jamfora med. Ibland kanns det lite som att man ar en del i en lopande band princip. Far man 10 minuter sa skall man vara glad! Tid for fragor finns det, men aven dessa maste man sjalv lagga fram om man skall fa nagra svar. Sjukvarden i sig kan jag inte klaga pa. Det ar duktiga lakare och skoterskor over lag och alla behandlingsdelar har fallit ut postivare an forvantat. Dock, jag sager det igen, man maste sjalv papeka saker som jag tycker ar sjalvklart att de bor veta i mitt specifika fall. Som tex att boka tid for VUL nar man har en kort cykel. Bada gangerna har jag fatt ratta till det datum jag fatt eftersom det jag fatt av dem skulle blir alldeles for sent... Sa, det galler att bevaka sina rattigheter och sin egen situtaion...lite typiskt hollandskt sulle jag saga....:)!

  • Lolisen76

    Hej Tjejer!

    Hoppas ni har haft en underbar påsk helg, själv har man tagit det lugnt. Jag har varit ganska så trött så har inte kommit igång med nånting...Man har ju suttit och kännt efter på symtomer (kan knapp nudda brösten ömar som tusan,spänner i "tjejmagen", trött, känner liten udd av illamående i bland men det kan ju vara för mycke mat,sen är man less å grinig), väntan är olidlig till testdagen samtidigt är man livrädd att man inbillar sig som så många gånger förr. Men man måste tänka positivt... Lycka till tjejer!!

  • densistemohikanen

    Karleksbarnet: vid inseminering sa fors spermierna (via en kateter) genom livmoderhalsen och upp till livmodern. Vid samlag kommer ju spermierna bara in i slidan och ska sen sjalva simma upp till livmodern.

    Jaha, jag har ju tjuvtestat da och hade tydliga minus bade pa BIM -2 och BIM -1. Imorgon ar min BIM och har inte mensen kommit tar jag ett blodprov. Men jag har mensvark sedan igar och kanner att den kommer narsomhelst. Far forsoka att inte deppa ihop helt - usch vad trist det ar. Men det ar bara att bita ihop.
    Jag hoppas pa battre lycka at er andra!!!!

    Lolisen: du har alla de gravsymtom jag letade efter, men inte hittade . Later mycket lovande. Nar ska du testa? Haller tummarna!

  • Molina

    Lolisen: Oj så spännande med alla dom känningar du har, när ska du testa?
    Önska att jag också hade dessa symtomer

    Åhh själv sitter jag med grymma mensvärkar och bara känner att den är på G tråkigt men men vad gör man bara kämpa vidare!

    densistemohikanen: Åhh tråkigt med minus men än är hoppet inte ute.

  • htsny2001

    densistemohikanen: hur går det med dig? Tog du ett blodprov? Hoppas att du för ett "+"!

    Själv har varit på VUL igår. Allt var perfekt, enligt läkare, 2 ägg på 26 mm. Tog ägglösning spruta igår. Ska göra insemination 2 gånger den månaden: idag och imorgon. Hoppas att det ska fungera den här gången.
    Har pratad med läkare igår och han sa att vi ska köra upp till 6 försök och efter blir det prat om IVF. Vet inte om jag örkar 6 gånger med insemination.

  • densistemohikanen

    Hej pa er tjejer!
    BIM idag, springer pa toa jatteofta for att kolla men ingen mens an - och naturligtvis inga gravsymtom i sikte heller! Oj vad jag hoppas nu igen, men jag forsoker anda att tanka pa att det faktiskt kan ha misslyckats. Tog blodprovet imorse, det kommer att vara klart ikvall :-S .
    Min gynlakare ringde mig precis for att hora hur det var med mig och om jag hade testat - jattegulligt av han, det hade jag faktiskt inte forvantat mig!!! Men kanske var det for att jag grinade sa vid inseminationen och att jag tjatat sa mycket pa att fa gora ett nytt forsok direkt om detta misslyckas...

    Tulip, Lolisen, Troll: hur gar det nu for er? Har ni testat eller nar testar ni?
    Htsny: du har ju tva bamse-agg . Ser du nu ar du med i svangen igen . Tva inseminationer i samma cykel later ju riktigt aggressivt, hur kommer det sig att du ska gora tva? Ar det vanligt att man gor det? Ett jattestort lycka till!!!!

  • Tulip70

    Hej alla!

    Intet nytt att fortälja..BIM -2...Tyvärr borjar jag känna av mina "vanliga" symptom innan mens sa jag tvivlar nu pa att detta andra forsok lyckades. Haller dock hart fast i det sista halmstraet..:)!

    densistemohikanen: Har du fatt svar pa blodprovet annu?!

  • Molina

    Har inte fått nån mens än men har bara en känning att den är på G. Har inte tagit något test, vågar inte.

    Tulip70: Vi får hoppas att du testat för tidigt!

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars