• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • CuteLilleMyGirl

    Jag kollade för att vara säker, vet inte om man ska det.
    Men de på kliniken sa att det var bra att jag hade kollat och att testen var positiv, så jag vet faktisk inte...

  • densistemohikanen

    Da har jag kommit hem efter VUL.
    Gynekologen sa att jag hade 2 fina blasor (en pa varje sida) som var 22mm resp 21,5mm (det fanns tva till men dom var for sma for att rakna med - 12mm och 15,9mm).
    Imorgon bitti kl 8:00 ska jag ta Pregnylsprutan och pa onsdag kl 10 ska min man ivag och lamna sperma. Kl 13:45 samma dag ska insemineringen goras.
    Jag ar sa orolig for att inte inseminationen ska lyckas, borjade tillochmed grata hos gynekologen. Det ar inte likt mig, och jag vet att jag maste ta det lugnt men det ar sa mycket som hander runt mig just nu och blir jag inte gravid denna gangen vet jag inte nar nasta insemination kan aga rum.

    Jo, en sak vill jag fraga. Gynekologen sa till mig att jag inte skulle kissa innan inseminationen, att det var battre om urinblasan inte var tom. har ni en aning om varfor? jag tyckte mig uppfatta att han sa att det kunde oka mojligheterna till att det ska lyckas, men det later allt for konstigt tror jag.

  • Tulip70

    densistemohikanen:

    Vad spännande! Vi har just gjort ett misslyckat första IUI men har bara haft positiva erfarenheter sa här langt. Vi fortsatte direkt med försök nr.2 och imorgon är jag pa dag 9 och det är dags för ett första VUL. Vid vart första försök hade jag en fin blasa redan dag 9 sa nu är jag nyfiken pa hur det ser ut denna gang...

    Lycka till!!

  • Pillemajsan

    Hej..Väntar nu på min mens som ska komma den 27:e och då skulle jag ringa RMC och 10 dagar efter mensen skulle jag börja med ägglossningstesten men vad händer sen då?det lät typ som att vi får åka in när det visar stegring och göra Vul men gör man då inseminationen samma dag?

  • densistemohikanen

    Hej!
    Tulip70: kul, vi ar ratt nara varandra med datumen. Jag ar pa dag 10 idag! Gor du stimulerad eller ostimulerad insemination? Vad beror det pa att ni ska gora insemination? Lycka till du med och beratta hur det gick pa ditt VUL.

    Karleks Barnet: nu vet ju inte jag hur det gar till med en ostimulerad insemination. Men tycker mig komma ihag att jag last att dom som gor det kollar med agglossningsstickor och ringer kliniken pa den dag de har stegring och far sedan komma in dagen darpa for att gora VUL+inseminering. men det kanske finns nagonannan har pa traden som kan battre!
    Kram pa er!

  • densistemohikanen

    htsny2001 - ja jag ar ju pa dag 11 idag efter mens...sa du ar allt en bra bit framfor mig! Hur ar det med dig da? nar ska du testa? Symtom?
    Jag har precis tagit min agglossningsspruta

  • htsny2001

    Har tjuvtestat igår, men det var "-", hoppas bara att det var för tidigt, men kunde inte hålla mij eftersom hade 1 test hemma.
    Min testdag är 15/3. Tror nog att jag ska testa 16 om mensen inte kommer tidigare (förra gången kom dom 2 dagar innan testdagen).
    Har lite ömma bröst, mår illa då och då. Inga direkta simptomer.
    Hade inga simptomer när jag var gravid med mina 2 döttrar. Allt kom senare:)
    Hoppas att det blir "+" på lördag/söndag. Min läkare sa at jag "är i stor fara att bli gravid", det vi för se. Jag vågar inte att hoppas för mycket.
    När ska du på insemination? Vilken klinik går du på?

  • densistemohikanen

    htsny2001: Jag hoppas och haller tummarna for dig och det ar ju som sagt nagra dagar kvar till din BIM. Men jag vet - dagarna kanns som veckor och sniglar sig fram!
    Jag hade heller inga symtom med min dotter - men da var jag ingen symtomletare heller - nu ar jag som besatt varje manad - usch det ar hemskt!
    Vad menade lakaren med att du ar i stor fara att bli gravid - syftade han pa nagot speciellt?
    Jag ska gora min insemination imorgon kl 13:45. Jag bor i portugal sa jag gar pa AVA kliniken i lissabon.

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars