• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • Tulip70

    densistemohikanen:

    Hej igen! Just kommit tillbaka fran VUL (dag 9) och de hittade liksom forra gangen 2 agg pa hogra aggledaren. Lite mindre denna gang, 17 mm resp. 14 mm sa det blir ytterligare Puregon ikvall och agglossningsspruta imorgon kvall. Insemination fredag! Som du kan lasa sa gor vi stimulerad insemination. Vi fick diagnosen ofrivllig barnloshet i hostas och lakaren radde oss till att prova ett tag till "pa egen hand' innan behandling inleddes. Jag bor inte heller i Sverige och det verkar som om insemination inte ar lika vanligt "hemma" som utomlands efter vad jag hort. Har du samma erfarenhet? Vi "utlandssvenskar" far peppa varandra lite extra nu!

  • htsny2001
    densistemohikanen skrev 2008-03-11 10:17:18 följande:
    Vad menade lakaren med att du ar i stor fara att bli gravid - syftade han pa nagot speciellt?
    Dom har gört spolning av äggledarna och såg 3 ägg: 2 på 20mm och 1 på 17mm. Så sa han att efter dom har "tvättat" ägledarna + fina ägg , "risken" att blir gravid ganska högre.
    För mig känns det att mensen ska komma när som helst nu.
  • jesset

    Kommer göra min 2 insemenering i april...ska bli skönt..fick göra en månadsfri månad...detta är skit jobbigt denna väntan...kram på er..lycka till er andra

  • densistemohikanen

    Hej det ar sa skont att fa "prata" lite med er som ar i liknande situationer!

    Tulip70: vart bor du nagonstans? Jag kanner ingen varken i sverige eller utomlands som gjort vare sig insemination, IVF eller annan fertilitetsbehandling. Alla mina kompisar har varit jatte fertila! Lyckliga dom! Sa jag kan inte direkt jamfora mellan sverige och utomlands. Sen flyttade jag fran sverige for 10 ar sedan och pa den tiden hade jag inga som helst gravid tankar - om jag anda hade vetat battre...

    htsny2001: jamen da kan det ju vara sa att du verkligen riskerar att bli gravid denna gangen . Hoppas!

    jesset: vantan ar nog det varsta i hela proceduren!! Tycker att man gar och vantar hela tiden men tyvarr finns det inget man kan gora - sa vi far bara bita ihop

  • Molina

    Hoppar in här om det är ok för er alla. Jag lider av pco fått reda på det precis och skulle börja äta pergotime nästa månad för att få igång min ÄL men av en ren slump kanske 6:e sittet tog över så gjorde jag ett test idag för skoj skull men till min stora förvåning fullt utslag på stickan, har inte haft det sen Augusti så imorn ska vi iväg och köra en insemination är helt paff.
    Går på CVL och håller på med syskonförsök. Min tjej kom till genom insemination så vi vet att den metoden funkar.

  • Boomie

    Jag hoppar också gärna med om jag får?

    Kommer kanske inte hinna med ineminationen under mars månad men jag är i alla fall på g. Äter just nu Provera för att få mens så jag ska kunna spola och kontraströntga äggledare och livmoder.

    Har PCO-S och har haft en egen mens det senaste året. Har ätit 3 Pergokurer, enkel, dubbel och trippel, men fick ingen äl på någon av dem. Så efter spolningen blir det sprutor och insemination.

  • densistemohikanen

    Valkomna Troll77 och Boomie! Dela garna med er av era erfarenheter.
    Och Troll77 - lycka till imorgon - samma inseminationsdag som jag da!!

    Men jag sitter just nu och ar jattedeppig... Min man har sedan mitten pa forra veckan haft jatteont i orat. Han fick ata antibiotika i 3 dagar (slutade i sondags) + smartstillande, men det gick inte over sa idag var han hos doktorn igen. Han fick utskrivet ny antibiotikakur pa 7 dagar samt kortisonspruta. Nu ar det ju sa att bade infektion + antibiotika har negativa effekter pa spermierna (och han har redan nagot nedsatt kvalitet). Jag ringde till kliniken och berattade och dom sa att "vi far se imorgon pa spermie provet" om det ar nagon idè att gora insemination. Kunde inte halla tillbaka tararna. Har vantat sa lange pa denhar dagen och nu nar jag antligen ar framme och nar allt ar perfekt sa skiter det sig anda! Jag ar sa less.

  • Pillemajsan

    hej..synd att ni inte lkyckades på erat första försök men snart kommer ni ha eran bebis..
    vet du hur det är i Linköping dom gör ingen spolning av äggledarna innan insemination va?


    jesset skrev 2008-03-11 11:38:49 följande:
    Kommer göra min 2 insemenering i april...ska bli skönt..fick göra en månadsfri månad...detta är skit jobbigt denna väntan...kram på er..lycka till er andra
  • jesset
    Svar på #58
    Pillemajsan skrev 2008-03-11 16:30:38 följande:
    hej..synd att ni inte lkyckades på erat första försök men snart kommer ni ha eran bebis..vet du hur det är i Linköping dom gör ingen spolning av äggledarna innan insemination va?
    jag vi får hoppas på det..jo jag fic göra spolning inna insemeneringen,men det kanske är olka vet ej.
Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars