• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • htsny2001

    man ska göra spolningen innan ägglösning, helst dag 7 - 12. Innan insemineringen (dagen du insemineras) räknas det att du redan haft ägglösning, så dom ska inte göra spolningen för att inte spolla ägg.

  • densistemohikanen

    Da var min insemination avklarad!
    Vagade inte fraga hur manga spermier som sprutades in for hade det varit fa sa skulle jag ju bara ga runt och tanka pa det i 14 dagar....
    Det lustiga var att jag hela tiden trott att det var jag som var den stora orsaken till att jag inte lyckas bli gravid - jag har ju en daligt fungerande skoldkortel (ater levaxin sedan manga ar tillbaka) och har aven en lattare variant av PCO. Nu visade det sig att manga av min mans spermier ar missbildade och att detta kan vara den storsta orsaken till att det aldrig tar sig....
    Jaja, man kommer nog aldrig att forsta sig pa detta helt och hallet.
    Hursomhelst - spermierna ar nu pa ratt plats - min 22mm blasa ar nu 24mm och den ska val slappa inom den narmaste tiden! Testdag 26/03.

    Hur gar det for er??
    Troll77 - hur gick det for dig idag?

  • Molina

    densistemohikanen: Åh va gullig du är jo det gick jätte bra för min del. Mitt fina lilla ägg va precis på gränsen att spricka eller va man säger. Och som vanligt va min mans simmare mer än 100% felfria.
    Hoppas ni lyckas nu!
    Ahh va spännande det här blir! Är det första gången för er?

    Kör ni alla via landstinget eller kö nån av er privat?
    Jag själv kör privat har ett tidigare insem... barn och går på CVL och är väl inte helt nöjd där, väntertiderna efter utsatt tid är tydligen ett stort problem där.

  • htsny2001

    Vi går privat på Nordica i Danmark. Jätte nöjda med dom.
    Jag har testdagen 15/3, är jätte nervös att det dlir "-". Tror inte att jag vågar testa 15, ska vänta några dagar till. Hoppas mensen kommer inte imorgon eller på fredag.

  • densistemohikanen

    Troll77: Jo detta ar forsta gangen for oss, och jag var/ar valdigt kanslomassigt laddad infor detta. Jag hoppas sa innerligt att det ska ga vagen! Blev ditt tidigare barn till pa forsta inseminationsforsoket?
    Vi har kort flera stimulerade cyklar men utan insemination tidigare. Min dotter blev till av en sadan . Men denna gangen racker det visst inte!
    Jag gar oxa privat och trivs bra med den kliniken.

    htsny2001: vi haller tummarna for dig!!!!! Hoppas du blir plus nummer 2 pa denna traden

  • Boomie

    Åh, det blir spännande dagar framöver. Jag hoppas att ni lyckas allihopa och att lyckan sprids vidare i tråden!

    Själv har jag ju en bit kvar till inseminationen. Har ett Provera-piller kvar men när det är inmundigat hoppas jag på snabb blödning så vi kan boka in tid för spolningen.

    Troll - vi kör privat och går på Sophiahemmet. Har bara träffat läkaren där en gång men det känns tryggt och bra än så länge.

  • salt

    Hoppas att det är riktigt bra karma i den här tråden! Känns bra att det redan kommit ett plus. Jätte grattis CuteLilleMyGirl *suger i mig av din plus-aura* Håller också en tumme för htsny2001!

  • htsny2001

    Tack alla!!!
    Jag är ganska nervös, men ingen mens idag, känns bra (förra gången kom mensen 2 dagar innan testdagen). 2 dagar kvar till testdagen....jobbigt väntan.

  • Molina

    densistemohikanen: Med dottern så gjorde vi 5st inseminationer under ca en 3års period, varav 3st på stöten och den sista funkade.
    Åhh förstår att det känns lite extra eftersom det räckte med lite stimulering för er sist.

    htsny2001: Oj va spännande hoppas du får ett stort plus.

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars