• densistemohikanen

    Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars

    Hej,
    efter ca 1.1/2 ars forsok att bli gravid med 5 misslyckade hormonkurer, varav den forsta slutade i MA, ska vi nu forsoka oss pa insemination. Vantar nu pa att mensen ska komma (runt den 5:e mars). Ar det nan som vill foljas at? Jag bor i sodra europa och vill garna hora hur det gar till i Sverige, for att kunna jamfora. Min gyn. sa att pa mensens 2:a dag sa ska jag borja med hormonsprutor som heter Menopur och halla pa med det i 5 dagar. Pa den 6:e dagen ska jag gora ett VUL och dom sak da besluta om jag ska fortsatta med menopur och bestamma datum for agglossningssprutan + inseminationen.
    Gor ni oxa sa?

  • Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars
  • densistemohikanen
    Svar på #81
    htsny: ett jattestort lycka till! Du ska se att det kommer att ta sig!

    tulip: illamaende...det skulle jag oxa vilja ha . Kanner inget alls nu, inga som helst symtom, men jag vet ju att det ar tidigt.
    Vet du att jag blir lite konfunderad nu nar jag laser ditt inlagg...kanske min gyn inte gjorde ett VUL utan bara ett vanligt UL. Nar han var dar nere med alla spatlar och katetrar och vad det nu var sa var jag helt saker pa att han stoppade in en VUL-pinne oxa. Jag fick ju med mig ett "kort" pa spermierna hem, men det kanske helt enkelt kom fran det vanliga UL! Har inte en aning, maste fraga honom.

    Jo forresten, kommer att skriva pa kontraktet for mitt nya jobb nasta vecka . Ska bli skont att komma ut i arbetslivet igen.
  • salt

    Har någon av er mått dåligt av Pergotime-kuren och sprutor? Läkare och systrar har sagt till oss att det inte är någon större påverkan, men min väninna säger att jag kommer må dåligt av hormonerna?? Jag litar visserligen mer på läkarna än på henne, men hur har ni upplevt behandlingen?

  • Boomie

    Salt - Jag har ätit 3 Pergokurer, enkel, dubbel och trippel. Och jag blev faktiskt ganska påverkad av hormonerna. Men jag vet att vissa känner av dem medans andra inte märker något alls.

    Jag fick svettningar, sömnrubbningar (kunde typ inte sova), mådde lite illa och blev lynnig i humöret.

    Däremot har jag hört att sprutor ger mycket minde biverkningar. Det sätter jag mitt hopp till i alla fall

    Jag har för övrigt fått tid för Spolning och HSG nästa vecka så det känns bra att komma et steg närmare inseminationen.

  • salt

    Boomie - Jahapp, då är det bara till att vänta och se. Sömnrubbningar och lynnigt humör har jag redan, så det kanske inte biter på mig

    Vad bra att du fått tid för spolning och röntgen. Alla steg bär ett steg framåt! Tråden kanske får döpas om till "Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars och i april också förresten". Hur snart efter spolningen kan du börja med sprutorna?

  • densistemohikanen

    Salt: jag har aldrig fatt prova Pergo, men har aldrig fatt nagra biverkningar av sprutorna (bara lite ont efterat dar man sticker sig). Jag tror inte det gar att dopa om traden (eller kan man det?) men naturligtvis ar alla april inseminationer oxa valkomna!

    Boomie: ja skont att det hander saker iallafall - sa att du har nat att fordriva tiden med . Hoppas spolning och HSG gar bra.

  • salt

    Tror inte heller den går att döpa om. Men jag ser framför mig en ljus framtid för tråden som sträcker sig in i maj iaf! Fler som får plus och fler som hänger på

    Kan ju vara så att sprutorna inte ger samma biverkningar som tabletterna. Jag får se. Tack för svaren!

    När har du BIM densistemohikanen?

  • densistemohikanen

    Salt: jag har BIM/testdag den 26/03. Traden far val racka hela aret ut och en bit in pa nasta .

    Karleks Barnet: nar min man lamnade sperma pa inseminationsdagen sa sa dom sen innan inseminationen att dom inte var av basta kvalitè. Sa visst, dom gor alltid en sperma analys innan inseminering och avgor darmed om det ar nagon idè att fortsatta med inseminering eller ej.

  • Boomie

    Salt - jag ska prata med läkaren direkt efter HSG:n och hoppas få börja med sprutorna på en gång.

    Och jag hoppas pckså att tråden lever kvar ett tag till. I alla fall så pass länge att vi alla hinner bli gravida

Svar på tråden Någon mer som ska göra insemination i mitten/slutet pa mars