• mammatillvictor

    Ni som är adopterade, ser ni er själva som invandrare?

    I en annan tråd här i forumet började det diskuteras om att adopterade är invandrare. Det stämmer ju, vi är inte födda i Sverige (om man inte adopterats inom Sverige förstås) och invandrat hit.

    Har ni upplevt mycket rasism, många invandrare har ju tyvärr råkat ut för det.

  • Svar på tråden Ni som är adopterade, ser ni er själva som invandrare?
  • Smulan1973

    Ja det är ju det jag säger. Du har en tråd på 30 sidor om några du känner. Men i var och vartannat inlägg så "skäller" du på dom dåliga adoptivföräldrarna som har berövat/stulit adoptivbarn på deras identitet osv. Då låter det inte längre som om du pratar om dom du känner utan om adoption i allmänhet.
    Det behövs inte 30 sidor för att tala om vad som hänt de du känner. Det försod vi på dina första inlägg. Så du pratar ju uppenbarnligen inte enbart om dom du känner, eller hur?
    Och om du nu gör det så har nog alla försått att du känner några som inte mår bra, vilket såklart är tråkigt. Men det är som sagt långt ifrån alla som gör det.

    Eftersom jag har förtått och accepterat att du "bara" pratar om dom du känner så förstår jag inte ditt tjat.

  • Umm Elias
    Smulan1973 skrev 2008-08-12 11:57:04 följande:
    Ja det är ju det jag säger. Du har en tråd på 30 sidor om några du känner. Men i var och vartannat inlägg så "skäller" du på dom dåliga adoptivföräldrarna som har berövat/stulit adoptivbarn på deras identitet osv. Då låter det inte längre som om du pratar om dom du känner utan om adoption i allmänhet.Det behövs inte 30 sidor för att tala om vad som hänt de du känner. Det försod vi på dina första inlägg. Så du pratar ju uppenbarnligen inte enbart om dom du känner, eller hur?Och om du nu gör det så har nog alla försått att du känner några som inte mår bra, vilket såklart är tråkigt. Men det är som sagt långt ifrån alla som gör det.Eftersom jag har förtått och accepterat att du "bara" pratar om dom du känner så förstår jag inte ditt tjat.
    Tydligen krävs det en held del inlägg för att förklara för en del personer här då folk verkar ha lässvårigheter. Jag tror minst 30n av 50 inlägg handlar om att jag måste förklara att jag BARA skriver om dem jag har erfarenhet av och deras erfarenheter (många). Tydligen krävs det en held del inlägg för att förklara eftersom du fortfarande inte förstår vad jag skriver. *SUCK*
  • Smulan1973

    Umm Elias skrev 2008-08-12 12:01:22 följande:


    Tydligen krävs det en held del inlägg för att förklara för en del personer här då folk verkar ha lässvårigheter. Jag tror minst 30n av 50 inlägg handlar om att jag måste förklara att jag BARA skriver om dem jag har erfarenhet av och deras erfarenheter (många). Tydligen krävs det en held del inlägg för att förklara eftersom du fortfarande inte förstår vad jag skriver. *SUCK*
    Det är ju just det jag gör och det är därför jag undrar varför du tjatar.
  • Umm Elias

    haha, för att folk inte förstår och upprepar sina frågor oavbrutet.


    Smulan1973 skrev 2008-08-12 12:13:46 följande:
    Umm Elias skrev 2008-08-12 12:01:22 följande:
    Det är ju just det jag gör och det är därför jag undrar varför du tjatar.
  • cissi24

    Tycker synd om dig att du tror att jag är uppfostrad på det viset. Jag har alla möjligheter i världen att söka upp mina biologiska syskon men jag bryr mig inte. Detta är mitt EGET val inte mina föräldras.

    Tycker inte det är kyligt att snoppa av henne så. Jag känner inte för träffa henne för hon är som en främling för mig inget annat.
    Mitt liv är med den familj jag har växt upp med ingen annan.

    Du har mycket kvar att lära och borde inse att du inte alltid har rätt. Du borde vis mer respekt för oss adopterade.

    Men sen kan man vända det så att du kanske har fått en sådan uppväxt av dina föräldrar att det är något fel med alla som adopterar...och det är ju då synd om att dina föräldrar inte kan förstå bättre...

  • Umm Elias

    Det är ju du som visar dig uppfostrad på det sättet, inte vad jag tror.

    jag visar inte mer respekt för adopterade än andra människor, de är för mig jämlika med oss andra dödliga och ska därför inte behandlas annorlunda.

    Varför skulle det vara fel med adoption? Jag tror inte på dem eftersom så många förlorar sig själva och sitt ursprung i dem.


    cissi24 skrev 2008-08-12 12:21:22 följande:
    Tycker synd om dig att du tror att jag är uppfostrad på det viset. Jag har alla möjligheter i världen att söka upp mina biologiska syskon men jag bryr mig inte. Detta är mitt EGET val inte mina föräldras.Tycker inte det är kyligt att snoppa av henne så. Jag känner inte för träffa henne för hon är som en främling för mig inget annat. Mitt liv är med den familj jag har växt upp med ingen annan.Du har mycket kvar att lära och borde inse att du inte alltid har rätt. Du borde vis mer respekt för oss adopterade. Men sen kan man vända det så att du kanske har fått en sådan uppväxt av dina föräldrar att det är något fel med alla som adopterar...och det är ju då synd om att dina föräldrar inte kan förstå bättre...
  • Smulan1973

    Umm Elias skrev 2008-08-12 12:25:06 följande:


    Det är ju du som visar dig uppfostrad på det sättet, inte vad jag tror.jag visar inte mer respekt för adopterade än andra människor, de är för mig jämlika med oss andra dödliga och ska därför inte behandlas annorlunda. Varför skulle det vara fel med adoption? Jag tror inte på dem eftersom så många förlorar sig själva och sitt ursprung i dem.
    SUCK!
  • cissi24

    Men jag är uppfostrad men mycket information om mitt hemland och massvis med bilder från tiden jag bodde där.

    De har undrat många gånger om jag inte vill åka dit igen. Men det vil jag inte för mitt land är sverige.

    Så nu kanske du kan ge dig att det finns personer som inte alls är intresserade av sitt hemland. Vissa är självklart det men långt från alla.

    Av alla de som kom till sverige samtidigt som jag så är det ingen som är intresserad av sitt hemland.

    Jag känner mig trygg med min familj och därför behöver jag inte leta efter mitt ursprung.

  • Umm Elias

    Ditt hemland kanske känns som Sverige men glöm inte bort vem du är eller var du kommer ifrån, var du har ditt ursprung.

    Min mamma har samma attityd som du, hon tror dig vara svensk (hon är inte en gnutta svensk och kom hit i övre tonåren). Hon vill vara svensk och vägrar sitt ursprung, vägrar språk och vägrar allt som har m landet att göra. För mig är dte en förjävlig attityd även om d är lite skillnad när man kommer i hennes och din ålder.

    Man kan känna sig trygg och älska sin familj samtidigt som man söker eller lär sig om sitt ursprung. Jag tror precis som hos många jag pratat ,med att ni har en rädsla för att tycka om det biologiska bättre men det tror jag inte är någon risk faktiskt.


    cissi24 skrev 2008-08-12 12:29:40 följande:
    Men jag är uppfostrad men mycket information om mitt hemland och massvis med bilder från tiden jag bodde där.De har undrat många gånger om jag inte vill åka dit igen. Men det vil jag inte för mitt land är sverige.Så nu kanske du kan ge dig att det finns personer som inte alls är intresserade av sitt hemland. Vissa är självklart det men långt från alla.Av alla de som kom till sverige samtidigt som jag så är det ingen som är intresserad av sitt hemland. Jag känner mig trygg med min familj och därför behöver jag inte leta efter mitt ursprung.
  • cissi24

    Suck. Är inte rädd för mitt ursprung. Men varför ska jag vara intresserad av det för. Jag vet inget annat än sverige har inga minnen från när jag var liten innan jag kom hit.

    Detta bevisar att det går inte att disskutera detta men någon som inte är adopterad för du kan inte sätta dig in vad vi tänker eller känner även om du verkar tro att du kan det.

    Fast enligt dig så är vi väldigt många som det är fel på för att vi inte bryr oss om våra rötter. Men vi vet bättre och vi vet vad vi känner något du aldrig kommer att förstå.

    Tycker synd om dig för att du inte har mer förståelse. Inte lätt att vara så naiv och altid tro att man har rätt

Svar på tråden Ni som är adopterade, ser ni er själva som invandrare?