Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    So nice: Ja, mina stygn ska försvinna av sig själva. Antar att de absorberas på ngt sätt för de sitter inte i slidväggen utan inuti om du förstår, de syns inte nu, iaf inte när jag tittade med spegel för några dagar sedan.

    Ja, mitt främre såg bra ut, men det är bara ett halvår sedan det op. Jag  var jättenoga med att inte bära, trots att min yngsta inte ens var ett år gammal och inte kunde gå.

    Tur att maken passar mig, för jag har så himla lätt att dels springa runt massor här hemma när alla är hemma, dels lyfta av bara farten!!!

    Just nu ritar vår fyraåring, ett och ett halvtåringen sover och maken klipper gräset.

  • Gladhannapanna

    So nice: Jag har inte alls lika ont längre, men det känns ju av så fort jag står lite längre, som tex diskar eller lagar mat. När jag går är det inte lika tydligt. Dock tycker jag att smärtan ändrat lite karaktär, från varmt, svullet pulserande till mer svid och brännkänsla. Har börjat klia lite med, antar att det betyder att sårläkningen är på sluttampen.


    Det jobbigaste just nu är nästan att vi har hantverkare hemma, dehar jobbat i över en månad hemma hos oss, jag vill ju kunna hasa runt och slappa hur mycket som helst, men nu känner jag att jag måste vara påklädd och fixad innan de kommer vid åtta på morgonen.


     

  • Gladhannapanna

    Har känt lite försiktigt med fingret idag och tror att jag också har en klump faktiskt!
    Tittade med spegel och tror att det får bli en stor tub glidmedel om det ska gå att ha sex!

    JAg fick ju direktnr till den läkare som opererade mig, ringde idag som hon bad mig om jag fortfarande har ont. Hon sa direkt att hon vill träffa mig, ska dit på fredag. Känns superbra!!!!!

    Hopppas att ni andra mår bättre och bättre!

  • Gladhannapanna

    Hella: Jag kände bara av klumpen när jag kände med fingret, inget jag känner av annars.
    Vet inte hur omfattande min operation var, men vet att defekten var stor och att de byggt upp hela mellangården som var kass efter en grad tre bristning.

    Jag var hos läkaren idag, hon är bara för skön! Kassan var stängd när jag kom så jag kunde inte anmäla mig och betala. Det tyckte hon bara var bra, hon undersökte mig och tyckte att allt såg jättebra ut, kollade med ultraljud att det inte fanns några blodansamlingar mm.
    Hon kollade också livmodern eftersom jag blöder lite hela tiden av min hormonspiral, När jag gick sa hon: "Jag skriver ingenting i journalen om det här besöket så blir det inget trassel med att du inte betalade, men både du och jag vet att allt ser bra ut! "

    Nu ska jag lägga oron åt sidan och bara se till att jag inte anstränger mig och försvårar läkningen!

  • Gladhannapanna

    HUr går det för er andra?

    Jag har fortfarande problem om jag går för långt, känns lite trist med tanke på att det är fyra veckor sedan op nu.

    Har inte tittat med spegel sedan läkarbesöket så jag vet inte hur det ser ut, känns knöligt dock och ganska ömt fortfarande.

  • Gladhannapanna

    Jag tar inolaxol tre gånger om dagen för att hålla koll på magen. Det funkar rätt bra faktiskt, men det är svårt att inte klämma i när det är dags. Har hänt att jag har fått hålla emot, men bara på utsidan, innan op var det ju på insidan.
    Så länge det är ändtarmen som blöder så är det nog ingen fara även om det är obehagligt.

    På mitt sjukhus blir man inte kallad till återbesök.  Jag har bokat en tid hos min ordinarie gynekolog i mitten av december, dvs nio/tio veckor efter op.

    Hella: jag tycker att du ska ta kontakt med dem och fråga hur planen ser ut. Det kan ju hända att din remiss ramlat bort.

  • Gladhannapanna

    Jag har ännu inte haft sex, får inte förrän det gått två månader och det är i början av december. Vet inte om jag kommer våga då eller vill vänta tills jag träffat min ordinarie gyn.


    Tråkigt att ni har det jobbigt med läkningen mm.

    Känner inte igen någon torrhet i underlivet, mer än att jag ofta får svamp.

    Jag har ju opererat både främre och bakre vid varsitt tillfälle, och det främre var bra mycket lättare återhämtning!


     

  • Gladhannapanna
    HelenaMaria skrev 2010-11-22 12:54:19 följande:

    Hej!


    Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig.


    Drabbades av ett framfall av bakre slidväggen vid min förlossning för drygt tre år sedan. Jag har måttliga besvär av detta och ni som också drabbats vet ju vilka besvär man kan ha.   Jag har aldrig varit hos läkare och fått en bedömning men ska nu till läkare på Mvc den 3/12. Till saken hör att jag är gravid igen och jag vill för allt i världen inte att framfallet ska förvärras vid en framtida förlossning. Med andra ord så undrar jag om ni vet hur stora chanser jag har att få beviljat ett snitt med tanke på förlossningsskadan? Som skadan är nu så går det ju för det mesta bra men jag orka inte med att den skulle bli värre samtidigt som man ska ta hand om ett spädbarn. Blää.. Jag vill dessutom undvika operation om det är möjligt och en vaginal förlossning skulle definitivt medföra en stor risk för att jag skulle behöva opereras.

    Är de något speciellt jag ska tänka på när jag träffar läkaren? Att jag inte vill förvärra skadan ska jag givetvis framföra och även att jag mår psykiskt dåligt av att ligga och krysta när jag vet att det med all säkerhet redan är en muskel som har lossnat någonstans "där nere"... så då känns det inte så bra att krysta med all kraft direkt.


     


    Jag fick ju mitt framfall efter min första förlossning och det blev värre efter andra graviditeten. Min gynekolog förklarade att det inte bara har med förlossningen att göra utan lika mkt pga graviditeten som tynger ner bäckenbotten.

    Det var inget problem att krysta andra gången trots att jag hade en muskel som hade släppt. Den går ju bara att åtgärda genom en operation men om du inte har så stora besvär så behöver du ju inte opereras trots att muskeln släppt.

    Har tyvärr inget råd att ge dig!

    Nu har det gått drygt sex veckor sedan jag opererades och jag känner mig riktigt bra, men har ju fortfarande restriktioner förstås. Känner ingen tyngdkänsla, ingen smärta osv. Har inte tittat med spegel på länge så jag vet inte hur det ser ut, men det känns ok. Stygnen ska sitta ett tag till så det känns fortfarande lite knöligt och stumt.
  • Gladhannapanna

    Klart att du får fråga!

    Jag hade prob,em med att bajsa, fick "styra" via slidan, inte alls kul!!! Hade rejäla tyngdkänslor, främst om jag hade burit mkt, gått längre sträckor etc. Kunde inte promenera mer än max 30 minuter innan jag fick problem. Att springa, träna, hoppa fanns inte på kartan!

    Jag hade både främre och bakre farmfall, det främre opererades i våras. Planen var att göra båda samtidigt, men det uppstod komplikationer som gjorde att de bara gjorde främre första gången och bakre i oktober.

    I januari när det gått tre månader får jag börja röra mig som vanligt, ska bli underbart att inte ha någonting som hindrar mig i vardagen för första gången på  mer än 4 år!!!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder