• Minna72

    Minnas XII

    Tråd nr 12! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html

  • Svar på tråden Minnas XII
  • Rossy

    Hallå! Här är jag. TACK för alla grattis .
    Både jag och lillebror är glada att vi är hemma nu hos P och Tim. Jag kan berätta mer om förlossningen senare. Ville bara tala om att vi lever och allt är bra med oss .

  • cirkel

    Essi: Jag har börjat ge Sofia smakisar och det har gått sådär fram till ganska nyligen. Det har inte blivit så mycket rutiner förrän nu då jag ger Nestles milda havregröt med päronpuré på kvällen och om vi är hemma morot eller majspuré till middag. Dock äter hon inte så mycket att det blir ett helt mål utan jag kompletterar med amning.

    Vi har operation ingen nattamning här och har haft det ett tag. Jag blev så trött på att hon ville äta 3ggr/natt.
    Denna natten var fantastisk! Nattammade vid 19.30-tiden (hon äter minst 40 min då), vaknade till vid 3.30-tiden men det räckte med att jag vaggade sängen liiite och sen vaknade hon kl 5 och fick äta.
    Då brukar hon vara superpigg, men denna gången åt hon bara 15 min och somnade sedan om OCH jag kunde flytta över henne till sin egen säng! Sen sov hon till 7.40!!!

    Jag brukar oftast inte våga flytta över henne vid 5-tiden utan ligger och får ont i ryggen i stället...

  • cirkel

    Stackars lille Leon förresten... Föjde pappa med till huset som ni hyrde?

    Rossy: Härligt att ni är hemma igen!

  • cirkel

    Essi: Jag har även prövat päron och banan med yogurt som gick ner. (Nestlé)
    Jag ska börja skriva ner tiderna för Sofia och snickra ihop ett schema till henne snart. T's semester slutar efter denna veckan, så då blir det mer rutiner.

  • Joffe
    cirkel skrev 2009-08-05 22:09:38 följande:
    Stackars lille Leon förresten... Föjde pappa med till huset som ni hyrde? Rossy: Härligt att ni är hemma igen!
    Japp

    Essi, Leon är inte det minsta modig, han är mer otursförföljd
    Skulle föresten be dig om lite gräs, kanske behöver den i morgon, vet dock ej om jag ska röka den eller dricka den men det ger väl sig under dagen.

    Gröten slinker ner fint här men när jag ger nått annat så får han en förfärad min och sen börjar han sprutlackera och DET tycker Leon är oerhört kul

    Cirkel, förstår att du vill avveckla några nattammingar!
    Jag tycker att det är svårt att få till några rutiner, på månd drar dessutom förskolan igång så då ska man få in hämt/lämning 3 dagar i veckan men det ger väl sig.

    Jag har precis haft "egentid", 45 min på Maxi är inte fyskam!
  • Essi73
    cirkel skrev 2009-08-05 22:13:29 följande:
    Essi: Jag har även prövat päron och banan med yogurt som gick ner. (Nestlé)Jag ska börja skriva ner tiderna för Sofia och snickra ihop ett schema till henne snart. T's semester slutar efter denna veckan, så då blir det mer rutiner.
    Ja men tusan, det skulle jag också kunna köra på, youghurten! Tack för tipset bejb!
    Ohooo Luna kommer att vältra sig i maten nu, *s* HOPPAS jag.
    Vad gott förresten att du har  fått amningen på natten som du ville, kan täääänka mig att det var lite tröttsamt där ett tag. Luna slutade med sina nattmål runt 12 veckor tror jag att det var, medans Mio ju hade sin midnattsvälling ganska länge.

    Joffe, ååh men du 45 minuter på Maxi.. wow... men så länge liksom, räckte det inte med 30 minuter? Känns nästan lite bortskämt, 45 minuter. (Jag kan tipsa om ett Maxi på andra sidan stan från er sett sen, öppnas ju i oktober. Det bjuds på fika och sånt där men det är detaljer som inte alls måste framkomma alla gånger).

    Här har vi annars i princip bestämt att Boll inte skall dagis'a mer. Det känns både superskoj och lite skrämmande ty jag inte har så stor tillit till mig själv vad gäller att vara lattjolajban morsa med att hitta på saker. Men det blir bra det med, för då blir det att jag så illa tvunget får börja snickra på andra lösningar vad gäller att fara på äventyr med BÅDA barnen när J jobbar.
  • förväntan

    Hej!!

    Kul att läsa om era smakis-starter. Jag brukade ge M smakis vid lunch-tid för om han då skulle få ont i magen fick han det före natten .

    Essi, vad kul oc hjag förstår läskigt att vara hemma med båda barnen. Vad är det som fått er att bestämma er för detta?? Har varti lite fram och tillbaka med dagis för M till hösten, han får bestämma själv vad han vill. Jag tror verkligen på dig och allt behöver ju inte vara så äverntyrligt och lattjo lajan heller utan bara det vardagliga och mysa med dig och L. . Kommer säkert att bli ur-mysigt.

    Joffe, härligt med 45 min . Stackars L som ramlat så mkt. M har också skrapsår överallt, snubblar och har sig. Fint med dubbel fläskläpp .

    Rossy, ska bli kul att höra fler detaljer när du orkar .

    Cirkel, vilken lyxnatt!!! HÅller tummarna för att det håller i sig.

    Nu ska jag ta en kaffe medans båda barnen sover och svärmor ränsar rabatten

  • Joffe

    Sant Essi, jag kunde tagit Maxi i Mölndal

    Jag är också lite delad med det där med dagis nu men jag tänker dock inte säga upp min plats, då får jag den aldrig tillbaka, vissa dagar är det skönt att Leon få komma i väg när min fantasi tryter men att fara fram o tillbaka med bilen i vinter lockar ej.

    Denna vecka så har jag försökt ha Leon blöjfri så mkt som möjligt men han verkar allt annat än redo, ibland går det jättebra men för det mesta så blir det pölar här o där och dessutom en bajshög på golvet i förmiddags {#lang_emotions_throwup}.

    Just nu sitter jag med en kall kopp kaffe och pustar ut, har klippt våra gräsmattor och det tog några timmar, det blir ju några avbrott och Leon rymde dessutom 3 ggr så jag fick springa efter    Efterlysning på liten kille i röd keps och vit tröja med rumpan bar :-

     

  • Serendipity
    Essi73 skrev 2009-08-06 10:54:44 följande:
    Här har vi annars i princip bestämt att Boll inte skall dagis'a mer. Det känns både superskoj och lite skrämmande ty jag inte har så stor tillit till mig själv vad gäller att vara lattjolajban morsa med att hitta på saker. Men det blir bra det med, för då blir det att jag så illa tvunget får börja snickra på andra lösningar vad gäller att fara på äventyr med BÅDA barnen när J jobbar.
    Ojoj, spännande!!! Jag kan inte ALLS hantera båda barnen samtidigt än, och Teodor är numera en skitfrustrerad översocial treåring som känns som en bulldoozer bredvid 3-veckorsbebisen..
  • Nafrung

    Essi, varför har ni beslutat att ha båda hemma? *nyfiken*

    Jag tycker det är beundransvärt, även vi har funderat på det, men kommit fram till att T måste få testa på dagis till hösten, även om jag verkligen vill att han ska vara hemma. Han är väldigt aktiv och behöver mycket stimulans just nu. 

    Jag är dock också väldigt osäker på om jag skulle orka ha båda hemma. (Nu vet jag ju inte hur lilla bebisen kommer att vara, men är han/hon det minsta lik T så kommer det att bli en hel del att göra .)

    Men jag är väldigt orolig för det här med influensan. T kommer ju ofelbart att dra hem eventuell smitta av alla slag till lilla bebisen. Hur tänker ni alla om det?

    Min mamma var hemma med både mig och min syrra, och hon säger att det var väldigt mysigt. Men vissa har ju tålamod som en blåval eller elefant (om nu de har tålamod ) och det jag inte riktigt jag.

    Däremot har vi sagt att T bara ska vara på dagis tre korta dagar i veckan till en början, får se om det funkar. Hur resonerar ni andra om tiden på dagis? Är det viktigt med kontiutet eller viktigt att de får få dagar där?

Svar på tråden Minnas XII