• bondi

    HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?

    Jag vet att det diskuterats förut och jag vet att många inte har ngt val. Men hur kan upplägget vara så att dessa 1-åringar ska skolas in på dagis!? Jag KAN inte förstå det!!! Tar verkligen illa vid mig å deras vägnar.
    Pratet om att "de trivs" elr "det går så bra" osv är ju bara nonsens. Barnet FÖRSTÅR ju ingenting i den åldern. Studerar man hur en 1-årings hjärna fungerar så känns såna kommentarer väldigt överflödiga. 

    "Bebisar som precis lärt sig gå" är ju vad dessa små charmtroll är. Hur bra kan det vara för dessa små knoddar att lämna sin trygga borg, mamma elr pappa, o vistas i stökiga miljöer med ingen som helst trygghet kvar!? Jag lider när jag går förbi o ser dessa små barn som tillbringar, i många fall stor del av sin tid där de absolut inte borde vara. Tycker det är så skevt det bara kan bli.

    Jag har själv 3 barn varav 2 av dom är 2.5 är. Jag tycker att DOM är för små för dagis. Ser jag på min lilltjej som är 15 mån ser jag en bebis på stapplande ben. Tanken på att sätta henne på dagis ger mig rysningar.

    Jag vet att jag kommer få en massa påhopp om att, som jag inledesvis nämnde, många inte har ngt val. Jag VET att många inte har ngt val. Jag lider med de som inte har det, verkligen. Jag spottar inte på dessa människor.

    MEN

    Det finns många som har ett val. Hur tänker dessa människor? Är så intresserad av att veta hur man öht KAN släppa sina känslor o skola ett så litet barn o lämna ansvaret åt ngn annan, det bästa ansvaret man har?

    Ha en fin kväll

  • Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?
  • bondi
    Bonanza skrev 2009-05-30 20:39:54 följande:
    Varför svarar du inte oss som har jättebra erfarenheter av att skola in ettåringar?
    Det är underbart att läsa att ditt barn bara grät 2 elr 3 ggr på hela dagisvistelsen! Det måste ju kännas bra att ditt barn trivts så bra! Vad vill du att jag ska svara på mer? Jag är glad för din skull
  • Bonanza
    bondi skrev 2009-05-30 20:44:29 följande:
    Det är underbart att läsa att ditt barn bara grät 2 elr 3 ggr på hela dagisvistelsen! Det måste ju kännas bra att ditt barn trivts så bra! Vad vill du att jag ska svara på mer? Jag är glad för din skull
    Är du? Enligt dig så spottar du ju på mig. Mina handlingar borde ju förbjudas. Enligt dig så är det ju otroligt synd om mina barn. Jag undrar lite varför? Vad du har för belägg för det du säger.
  • Forbidden
    mi07va skrev 2009-05-30 20:43:58 följande:
    menar TS verkligen att 1-åringar leker inte och har roligt med andra barn?? Då är min dotter ett fenomen:))
    Haha min son oxå! han måste vara ett mirakel, 1 på miljonen. Eller, nja jag tror inte de. Kanske bara Ts barn som INTE har de isf.
  • sleeping angel

    När jag kommer att skola in vår dotter så litar jag på att personalen berättar för mig om min dotter inte skulle må bra av det, och jag tror att jag känner min dotter så pass bra att jag märker om hon skulle ta skada av det.
    Har man ett barn som är väldigt blygt och inte släpper sina föräldrar så tror jag att personalen säger ifrån, att barnet inte är moget.
    Har man ett barn som är väldigt utåt och socialt så kan det vara svårt att som förälder tillfredställa det behovet, efter 1 år med bebisar så kanske inte öppna förskolan varje dag känns überlockande.
    Har man inga syskon eller andra barn i närheten så kan dagis vara räddningen.

    man ska igen minnas att på 70-talet så började många barn på dagis vid 6-7 månaders ålder, och vi verkar inte ha en förlorad generation...vi verkar faktiskt klara en hel del....och vi har självförtroende som räcker och blir över...så otrygga...nja..

  • mi07va
    Forbidden skrev 2009-05-30 20:45:28 följande:
    Haha min son oxå! han måste vara ett mirakel, 1 på miljonen. Eller, nja jag tror inte de. Kanske bara Ts barn som INTE har de isf.
    eller hur:))
  • KickanAnnika

    TS:
    Så dina val är m a o de rätta för alla?
    Jag måste fråga; har du någon mer formell utbildning om barns utveckling eller detta grundar sig på bara egna känslor?
    Det är riskabelt som jag anser det att alls angripa någon för de val de gör när man får förmoda att man gjort det bästa val man kunnat.

    Du menar att man ska vara hemma så länge det bara går? Och hur länge är det? Hur många inbillar du dig har ett egentligt val att vara hemma så länge som ni?
    Och sen då? Ut i arbetslivet på heltid?
    Vi väljer som sagt att skola in innan FP-dagarna faktiskt är slut, för att minimera timmarna på förskola. Superbra tycker jag. Försvara det för dig? Nja...
    Läskigt att det är så svart och vitt för dig.
    Bara om man inte har något val är det ok att skola in vid 1 år. "Lider" då de barnen per automatik mindre på förskolan? För det låter som om det är synd om de barnen vars föräldrar fattar aktiva val grundade på vad de anser är bäst.

  • CloudBerry the 1st
    Bonanza skrev 2009-05-30 20:43:47 följande:
    Nej, jag tror inte heller att en ettåring BEHÖVER förskolan. Däremot betyder inte det att en ettåring inte kan ha det väldigt bra på, och få fördelar av förskolan.
    Det kan jag hålla med om.
    Min blogg som är mesigare än vad jag är: cloudberry1st.devote.se/
  • essamino

    Barn som är 1 år har väl visst trygghet på dagis? varför skulle de inte få trygghet??

  • Åsalie

    Ni som skriver att ni blir sårade, "sparka på den som redan ligger" , svider att läsa m.m....ni verkar ju egentligen tycka som TS (eller som mig) och jag tycker det är jättetråkigt att ni tar tråden som negativ, jag sympatiserar med er verkligen, som måste lämna era jättesmå, men då kanske man bör undvika en sån här tråd. TS har ju inte menat att såra någon, hon vill bara veta hur de (som har ett val) tänker. Man måste väl få ställa frågan??

    Bonanza, jag kan svara   fast frågan inte var riktad te mig... men jag tror säkert ditt barn har jätteroligt där bitvis, men jag hade inte vågat lita på det lilla man ser/hör/upplever i inskolning, vid hämtning/lämning hela vägen...jag har gått förbi förskolor där jag verkligen ser hur barn inte blir hörda/sedda...fröknar som inte ser när barn puttar andra barn m.m........

  • pönz
    bondi skrev 2009-05-30 20:40:08 följande:
    Med all respekt- en 1åring behöver inte kompisar, roliga lekar osv. Om du läser böcker om de olika åldrarna ser du vad lite ett så litet barn behöver. Att få vara med hemma o komma ut varje dag räcker hela vägen.
    Då vet jag inte vad det är för fel på min son i så fall, för sedan dag ett på dagis så har han älskat kompisarna och de roliga lekarna och varit typ uttråkad på helgen.
    Måste också nämna att han FÖRSTOD allting väldigt bra vid den åldern.
    Men det kanske bara är jag som har en så konstig unge som inte går att jämföra med böcker.

    Eller hur var det nu? Just det ja - alla barn är olika, SÅ var det ju!
    Min blogg är bättre än din. pojkeniglaskulan.blogspot.com
Svar på tråden HUR kan det vara ok att skola in 1-åringar på dagis!?