• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • Mattilda

    jag har alltid "velat" ha en pojke först och trodde att det lilla livet i magen var en pojke med tills dagen hon kom :)..och jag är såklart överlycklig att det blev just hon och inte en pojke..men nästa barn ska jag ha en pojke iallafall ( och kommer sitta lika överlycklig om det inte blir det och säga vilken tur att det blev just hon")

    Visst finns det dom som absolut bara vill ha flickor eller tvärtom säkert men dom flesta blir nog glada vad det än blir skulle jag tro!

    jag har då aldrig ens tänkt tanken att folk skulle vara avundsjuka på mig för att jag har en flicka...hade nog inte ens kunnat komma på tanken om jag inte läst denna tråd.

  • Kazeer
    Kinya skrev 2009-09-28 08:27:51 följande:
    Du tror inte att det är så att folk anser att det ultimata är att ha en av varje? Att om du haft en flicka sedan innan att folk hade sagt "Visst hoppas du på en pojke". Jag tror att många ser det så. Jag vet en som gör det (ingen jag umgås med) "har man en av varje så har man allt". Personligen kan jag inte förstå hur man kan önska ett kön mer än ett annat. Med undatag för om man vet att det ena könet kommer få (hög sannolikhet för) en viss ärftlig sjukdom men inte det andra.
    Jo, det är möjligt att det är så. Men när jag väntade första barnet fick jag också känslan av att jag förväntades önska en dotter och att min make förväntades önska en son.
    BF febr-10 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • jagharbyttnick
    Kazeer skrev 2009-09-28 08:30:38 följande:
    Jo, det är möjligt att det är så. Men när jag väntade första barnet fick jag också känslan av att jag förväntades önska en dotter och att min make förväntades önska en son.
    Så sant så sant.
    Exakt så var det.
    Alla kvinnor påstod att jag hade en flickmage och alla män hoppades på att det var en fotbollskille där inne...
    Det blev ingetdera.
    Pojke visserligen men inte fasen är de intresserade av fotboll...som att det skulle vara en självklarhet dessutom...skumt.
  • Kinya
    Kazeer skrev 2009-09-28 08:30:38 följande:
    Jo, det är möjligt att det är så. Men när jag väntade första barnet fick jag också känslan av att jag förväntades önska en dotter och att min make förväntades önska en son.
    Vi väntar vårt första barn nu och det enda folk vill veta när det gäller könet är vad det är för något. Min farfar vill veta så att han ska veta om han ska köpa klänningar eller byxor (han är över 80 år så han lever kvar i den världen där flickor alltid har klänning). Men han är bara söt när han säger det för han handlar inte ens kläder till sig själv (det gör farmor) men till sitt barnbarnsbarn vill han köpa.

    Rätt skönt att ingen visat någon preferens för det ena eller det andra könet faktiskt. Vi är nyfikna och vill veta men det spelar ingen roll vilket det blir.
  • Dior

    Huvudsaken är väl att barnet är friskt och mår bra när den föds....sen spelar det väl ingen roll vad det blir.

  • Shorona

    Men herregud!
    Väntar min andra pojke och sen blir det inga mer barn. Sörjer inte ett dugg att vi "bara" fick pojkar. Det är ju våra älskade barn. Spelar ju ingen roll alls vad det blir för kön!
    Och avundsjuk på folk som har flickor? Nej, vi fick dom barnen vi skulle ha. Vi vill inte ha några andra barn!


    ♥Niclas 061103 ♥Bf 091113
  • Kazeer
    Kinya skrev 2009-09-28 08:37:56 följande:
    Vi väntar vårt första barn nu och det enda folk vill veta när det gäller könet är vad det är för något. Min farfar vill veta så att han ska veta om han ska köpa klänningar eller byxor (han är över 80 år så han lever kvar i den världen där flickor alltid har klänning). Men han är bara söt när han säger det för han handlar inte ens kläder till sig själv (det gör farmor) men till sitt barnbarnsbarn vill han köpa. Rätt skönt att ingen visat någon preferens för det ena eller det andra könet faktiskt. Vi är nyfikna och vill veta men det spelar ingen roll vilket det blir.
    Tack och lov så uttrycktes sådana förväntningar inte av den närmaste familjen utan av ytliga bekanta. Folk som känner mig väl, säger inte sådana saker.
    BF febr-10 ♥ Gustav 2007.03.08 ♥ ME+KZE 2002.03.28
  • mammatill2härligavildar

    Har inte läst allt. Men det låter ju helt sjukt. Å visst, man kan ju önska sig en pojke/flicka men oavsett vad man får blir man ju gladast över det man fick. Men det konstiga är att många verkar tro att alla innerst inne vill ha en flicka, men sen typ efteråt blir lika glad för en pojke. Men det finns ju dom som även "hellre" vill ha en pojke.

    Ja menar alltså inte att man blir besviken om man inte får det man vill. Utan mer typ att när man är yngre o tänker på den dagen man ska få barn vill fakiskt inte alla ha en dotter, men många verkar tro det. Att det är en kvinnas högsta önskan att få en dotter.
    Många verkar säga att det finns ju såååå många fina tjejkläder. Men jag är superglad att få handla kläder till min son. Man behöver inte köpa svart o brunt bara för det är en kille. Alla barn gillar ju kläder med färg i.
    Det värsta är när dom som har söner pratar om att dom ibland önskar att dom hade en liten flicka att köpa kläder till. Helt sjukt tycker jag.

    Ja alltså, jag reagerar inte på dom som önskar sig ett kön mer än det andra. Är väl upp till var o en, utan på dom som TS beskriver, som tror att alla innerst inne vill ha en flicka. USCH vilka människor!!! Å att ha en av varje sort är inte bättre än att ha bara döttrar eller söner.
    Sånt här irriterar mig så jäkla mycket.

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?