• ungmamma89

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Jag har alltid levt efter regeln "Ät det som serveras, när det serveras, annars får du vara hungrig". Det är INGET fel i att göra så. Det finns inga barn i sverige som svälter.
    Att se folk som daltar med sina barn när det gäller mat, det gör mig riktigt illamående faktiskt. "äh, hon/han gillar inte det och det, så jag får skylla mig själv som lagat det... Hon/han kan äta det eller det istället" Vadå istället? Vad är det för stil att lära sitt barn att det är okej att gnälla över mat så att de får något annat istället? Tror ni att skolbespisningspersonalen resonerar likadant sen? Eller planerar du kanske att skicka med barnet egenlagad mat till skolan när det så blir dags?
    Skärpning, ni lär era barn att fnysa åt mat, att det är okej att gnälla över mat som folk slitit för att laga. Och ni lär era barn att det är okej att vara överkräsna när det gäller mat!

    Förlåt om ni tar illa upp, men det finns inget värre än att laga mat till barn som anser att ingenting utöver pannkakor är acceptabelt. Seriöst... någon sorts variation får det väl vara?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 07:39
    Måste tillägga att jag inte pratar om att någon enstaka gång ge vika och kanske ge något annat, utan att jag stör mig på när det ALLTID blir så, att man inte ens säger åt barnet att smaka om det är någon ny maträtt, utan att man hellre gör en macka än att ta en diskussion.
    Självklart gör man ju undantag om man VET att barnet absolut inte gillar maten.

  • Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!
  • 3 barns mamma84

    Om man vill att sitt barn ska äta ska man låta dem ska innan dom säger att dom inte vill ha eller inte tycker om.
    Det är bara så.
    Jag vill inet ha barn som leker med maten så är det bara.

  • siamusen
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 17:21:21 följande:
    Jobbigt men jag tror man måste försöka det som är bäst. Och har man barn som inte äter bra så gör man ju allt som står i ens makt för att de i vartfall ska få i sig något Vi har aldrig haft det problemet- tack och lov. Däremot så snöade dottern in på ägg ett tag Hon ville ha ägg till allt...
    Kânner igen det insnöade

    Vi brukar kunna lura i sonen lite flingor utan mjölk ibland. Som han äter som snacks. Annars är det mest isbergssallad och det kanske 2-3 ganger i veckan om vi har tur.
  • pumpkinpie

    Har aldrig förstått det där med att man måste smaka på maten först innan man säger nej tack. Man känner ju på lukten om det är nåt man vill stoppa i munnen eller inte. Jag tycker inte det finns något värde i att vara allätare, själv är jag rätt kräsen fast på ett bra sätter. Gillar ingen skräpmat eller snabbmat.

    Tycker det är ett jävla oskick att tvinga i någon mat som den person inte vill äta. Däremot berättigar det inte att man ska stå och laga annan mat till personen.

  • uniqee

    Bite me skrev 2009-11-09 14:39:04 följande:


    Fast nu angår det ju inte dig vad din svärmor lägger pengarna på, hon är en ängel som låter dig bo hos henne tydligen, o sen skriver du sånt här om hennes familj.
    Ja, men jag betalar ju också för mig?
  • uniqee
    uniqee skrev 2009-11-09 17:32:46 följande:
    Bite me skrev 2009-11-09 14:39:04 följande:
    Ja, men jag betalar ju också för mig?
    Och så har vi en deal, eftersom jag är ung och går i skolan än, som gör att jag betalar mina pengar och då ska nödvändigheter ingå. Inklusive schampo, balsam osv. Men inget av det frågar jag om eftersom jag vet att det är dåligt med pengar. Och jag klagar väl inte på min svärmor? Men jag tycker det är så fel att pengarna inte räcker hela månaderna pga av att dem går till extra mat till sonen för att han ens vägrar smaka.
  • Viggo och pyrets mamma

    Skulle aldrig tvinga min son att smak på nåt han absolut inte vill ha då jag själv blev itvingad ärtsoppa på dagis (som jag för övrigt kräktes upp igen med detsamma), det minnet har satt djupa spår i mig och jag kände mig kränkt av att bli tvingad att smaka på nåt jag tyckte verkade äckligt (klarar än idag inte ens av lukten av ärtsoppa utan att börja må illa). Däremot skulle jag aldrig ställa mig och laga nån annan maträtt till sonen utan då får han äta av det andra som bjuds på, är det tex fiskbullar och potatis så får han äta potatis isåfall. Så till viss del kan jag hålla med dig TS men inte rakt av.

  • snuppis

    Brukar du laga mat du inte tycker om för andra tycker om den och sedan inte äta för att då får man vara utan eller äter du ändå? Eller är du så ego att du bara lagar mat som du tycker om

  • AnniPanni

    Jag tvingar inte mina barn att äta upp sin mat MEN de ska smaka på nya maträtter och inte bara säga att de inte tycker om.

    Att hålla på och laga speciell mat till barnen skulle inte funka här, vi har tre barn med helt skilda smak så vi har helt enkelt gjort så att tre dagar i veckan så är barnen med och bestämmer, resten av veckan bestämmer vi vuxna.

    Nu äter vi ingen "krusidullmat" direkt Vill vi vuxna äta lite godare mat så kan det mycket väl hända att barnen får några köttbullar istället, men det är ju vid enstaka tillfällen. Sist nu åt vi fänkålssoppa med laxwraps och majskolvar *supergott*. Alla tjejerna smakade och den enda tyckte att det var jättegott, den andra ville ha köttbuillar.

  • susannemalmö

    Min dotter får mackor om hon inte gillar maten och inte har varit med och bestämt vad vi ska äta.
    Men nä, hon är ändå inte bortskämd och curlad, hon äter broccoli, sushi och en massa andra saker som andra barn inte rör. Men barn måste ju ha rätt att inte tycka om vissa rätter precis som vi vuxna.
    Så nä, man måste inte tvinga i barn mat de inte tycker om för att de ska äta det mesta.

Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!