• ungmam­ma89
    Äldre 9 Nov 07:23
    27015 visningar
    309 svar
    309
    27015

    Snälla föräldrar, GE ER!

    Jag har alltid levt efter regeln "Ät det som serveras, när det serveras, annars får du vara hungrig". Det är INGET fel i att göra så. Det finns inga barn i sverige som svälter.
    Att se folk som daltar med sina barn när det gäller mat, det gör mig riktigt illamående faktiskt. "äh, hon/han gillar inte det och det, så jag får skylla mig själv som lagat det... Hon/han kan äta det eller det istället" Vadå istället? Vad är det för stil att lära sitt barn att det är okej att gnälla över mat så att de får något annat istället? Tror ni att skolbespisningspersonalen resonerar likadant sen? Eller planerar du kanske att skicka med barnet egenlagad mat till skolan när det så blir dags?
    Skärpning, ni lär era barn att fnysa åt mat, att det är okej att gnälla över mat som folk slitit för att laga. Och ni lär era barn att det är okej att vara överkräsna när det gäller mat!

    Förlåt om ni tar illa upp, men det finns inget värre än att laga mat till barn som anser att ingenting utöver pannkakor är acceptabelt. Seriöst... någon sorts variation får det väl vara?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 07:39
    Måste tillägga att jag inte pratar om att någon enstaka gång ge vika och kanske ge något annat, utan att jag stör mig på när det ALLTID blir så, att man inte ens säger åt barnet att smaka om det är någon ny maträtt, utan att man hellre gör en macka än att ta en diskussion.
    Självklart gör man ju undantag om man VET att barnet absolut inte gillar maten.

  • Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!
  • mia83
    Äldre 9 Nov 16:12
    #61

    Det handlar väl inte om att tvinga barn att äta sånt dom avskyr, utan mera att lära dom att det finns fler smaker än spagetti, köttbullar och ketchup, tex. Att man kanske inte alltid får sin favoriträtt, och vill man nu inte ha nånting annat än grillkorv och det inte bjuds på det till lunch så får man äta det andra man tycker om på bordet eller stå över till nästa mål.

    Jag blev själv tvingad att äta filmjölk hela uppväxten och kunde inte äta det på länge efteråt, men inte har jag dött av att få äta det som stod på bordet eller stå över heller.

    Dessutom är det väl vi föräldrar som ska lära barnen sociala normer osv, inte barnen som ska bossa runt oss?

  • Grönög­at
    Äldre 9 Nov 16:16
    #62

    Vill min son inte ha maten så slipper han men han får ingenting annat i stället.

    TS: man får inte uppfostra barnen i dag, de ska curlas sönder.

  • Ljubav­i moja
    Äldre 9 Nov 16:30
    #63

    TS! Jag håller med dig!!!

  • Saan
    Äldre 9 Nov 16:36
    #64

    Håller helt med!
    Tycker inte att man ska dalta med barn hela tiden.
    Man ska lära dem smaka på allt...
    Känner en som lagade olika maträtter till alla fyra barnen när de var små, skulle aldrig falla mig in att göra något sådant.
    Är uppväxt med att man äter det som står på bordet.

  • haji
    Äldre 9 Nov 16:43
    #65

    Håller helt med TS!

  • Vulgus­Profan­um
    Äldre 9 Nov 17:11
    #66

    Jag har aldrig stått och lagat dubbla maträtter.
    Äter de inte det som serveras får de vara utan men kan tillägga att jag i princip aldrig lagar mat som inte familjen äter.
    Känns liksom helt bortkastat att göra det.

    Däremot har vi varit noga med att de ska smaka av t.ex grönsaker etc och det har oftast inte varit något problem. Mina äter det mesta inklusive surströmming


    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
  • siamus­en
    Äldre 9 Nov 17:15
    #67
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 17:11:30 följande:
    Jag har aldrig stått och lagat dubbla maträtter.Äter de inte det som serveras får de vara utan men kan tillägga att jag i princip aldrig lagar mat som inte familjen äter.Känns liksom helt bortkastat att göra det.Däremot har vi varit noga med att de ska smaka av t.ex grönsaker etc och det har oftast inte varit något problem. Mina äter det mesta inklusive surströmming
    Vi lagar inte heller dubbla râtter (savida inte jag äter nagot olika fran resten) och haller oss tll det de gillar MEN problemet är att en av dem inte äter det han gillar heller.

    Så här âr vi glada om de äter överhuvudtaget.
  • 3 barns mamma8­4
    Äldre 9 Nov 17:16
    #68

    Jag tvingar ingen av barnen men min dotter har alltid varit en tjej som inte velat ha mat men nu är det såa tt hon är 4år och hon SKA smaka innan hon säger att hon inte tycker om eller inte vill ha.
    Så är det bra!

  • Snajsa­n
    Äldre 9 Nov 17:17
    #69

    TS; WORD!

  • Vulgus­Profan­um
    Äldre 9 Nov 17:21
    #70
    siamusen skrev 2009-11-09 17:15:17 följande:
    Vi lagar inte heller dubbla râtter (savida inte jag äter nagot olika fran resten) och haller oss tll det de gillar MEN problemet är att en av dem inte äter det han gillar heller. Så här âr vi glada om de äter överhuvudtaget.
    Jobbigt men jag tror man måste försöka det som är bäst. Och har man barn som inte äter bra så gör man ju allt som står i ens makt för att de i vartfall ska få i sig något

    Vi har aldrig haft det problemet- tack och lov. Däremot så snöade dottern in på ägg ett tag
    Hon ville ha ägg till allt...{#lang_emotions_dreamer}
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
Svar på tråden Snälla föräldrar, GE ER!