• Anonym (Uppgiven)

    Jag hatar att vara mamma till en bebis

    Har en son på tre månader som är tjurig i princip jämt. Han kan vara glad och nöjd korta stunder när man busar med honom, men för det mesta gnäller och skriker han så fort han inte får 100% uppmärksamhet (och även när han får det, ska tilläggas). Han har alltså inte ont i magen, utan är bara jävligt krävande. En liten chef som svingar sin piska. Jag spyr på det känner jag. Jag orkar inte höra hans gnäll dagarna i ända. Och värre och värre blir det. Tills nyligen började det med knorr och lite mer subtilt missnöje för att så småningom eskalera, men nu är det fullt ös direkt. Han vaknar med ett argt skrik - jämt. Det ska bäras och sjungas och hoppas och pruttas och hej och hå. JÄMT! Och ändå ruttnar han ihop efter två minuter av kul. Tro fan att jag inte orkar! Mina dagar är piss. Han är ett oerhört efterlängtat barn, men kunde jag spola förbi den här tjuriga spädbarnstiden skulle jag inte tveka. Jag tvivlar starkt på att jag någonsin kommer orka börja om med ett barn till efter den här upplevelsen.

    Var på mammagrupp häromdan. Alla barnen satt som små tända ljus i knät på sina mammor. Min unge skrek, knorrade och gnällde NONSTOP. Så jag fick tacka för tårtan och gå hem. Han saboterar mitt sociala liv fullkomligt på grund av sitt dåliga humör!

    Är jag grotesk som känner så här? Måste man älska att vara mamma och tycka att ens bebis är det underbaraste som finns? Jag gör verkligen inte det. Allt jag tänker på, som ett mantra, är "bli större, bli större, bli större". Så man kan prata och leka och ägna sig åt någon form av tvåvägskommunikation, istället för det här never ending skrikandet. Fan alltså.

    För att undvika påhopp vill jag förtydliga att jag ÄLSKAR min son, och att han stundtals fyller mitt hjärta med den största lycka och glädje och en kärlek som är helt osann! Men det här gnället alltså... Jämt... Gud hjälpe mig.

  • Svar på tråden Jag hatar att vara mamma till en bebis
  • Hertha
    Mimmla skrev 2009-12-26 13:13:09 följande:
    Samma sak här, barn nr 2 bara åt och sov och satt och pratade för sig själv i sin babysitter. Hängde liksom bara med i tillvaron och var nöjd med allt. Jag var rädd att han var utvecklingsstörd för jag hade ju bara dottern att referera till
    Samma här och ändå var jag en otroligt surare, tröttare och tråkigare mamma till honom än den första . Han var dock inte enbart glad, han pendlade mellan att vara superglad och jättearg, ofta. Storebror däremot kunde ligga och gnälla i timmar, vad man än gjorde nästan.
  • Anonym

    Det är helt normalt att känna som du gör. Ett tips du kan prova är att bära honom i sjal eller ergonomisk sele.

  • Läntandelavendel
    hjert skrev 2009-12-25 22:55:55 följande:
    ja och jag anklagade mig själv mkt o trodde att jag var en dålig mamma. Alla i min närhet hade "enkla" barn (sånna som min son) så jag trodde att det berodde på mig men det gjorde det inte.Så ni som anklagar föräldrarna lägg av!Det är en otrolig skillnad mellan olika barn, min son som är mkt mer nöjd lär isg heller inte saker lika snabbt efter som han trivs med att bara t ex kunna ligga ner och inte göra någonting. Min dotter kämpade hela tiden framåt, så fort hon lärt sig en sak så ville hon lära sig nästa och hon har varit tidig med allt och lärt sig snabbare än andra barn, detta för att hon är rastlös!-Det ÄR enklare med barn som bara vaknar 2-3 ggr per natt än sånna som vaknar flera gånger i timmen HELA NATTEN.-Det ÄR enklare med barn som kan somna i en vagn eller i alla fall sitta i den i 10 min.-Det är enklare med barn som kan sitta o titta på en leksak i några minuter och inte hela tilden vilja framåt!!!!!Med min dotter kunde jag inte duscha, städa eller laga mat utan att sambon var hemma för hon skulle hela tiden bli buren eller aktiverad. Men sonen är som en dröm, han kan sitta där o titta på mig jätte länge o skulle han bli sur så ger jag han en leksak eller skojpratar med honom så är han helnöjd vilket min dotter aldrig var.Barn är olika o vissa är MKT jobbigare än andra, kan inte ens jämföra min första mammaledighet mot denna, då var jag som en zombie, hade inte sovit på 8 mån! Vi sa att vi inte skulle skaffa mer barn för att vi inte skulle orka en till likadan men jag är glad att vi gjorde det för det har verkligen fått mig att se skillnaden, alla barn är inte lika men man älskar dem lika mkt ändå.
    WORD
  • Läntandelavendel

    Anonym (Uppgiven) skrev 2009-12-26 13:11:04 följande:


    Oj, vilken aktivitet. Kommenterar allra hastigast de envetna förståsigpåare som på riktigt tror att de sitter inne med en högre, större kunskap om barn, och att jag - att döma utifrån ts - är fullkomligt emotionellt störd, hatar mitt barn, förväntar mig att livet ska ha sin gilla gång och därmed aldrig borde ha skaffat barn.Min son är en rastlös unge med höga krav på sin omgivning. Han är inte road av att ligga på en filt och glo på en skallra. Inte heller av att banka på saker i sitt babygym. Eller av att sitta i knät och se sig förnöjsamt omkring. Han vill ha mer. Jämt. Avancerad aktivitet. Och sättet han uttrycker missnöje på när omgivningen inte motsvarar hans förväntningar är - så klart! - genom att gnälla. Detta TÄR. Efter dagar och veckor av oupphörligt gnäll blir man galen. Oavsett vem man är. Ni som hävdar motsatsen har aldrig utsatts för denna prövning.Att förutsätta att felet ligger hos mig, hans mamma, är otroligt enkelspårigt och snävt. Det tyder på en uppfattning att det man inte vet finns inte. Så är det ju så klart inte. Och att per automatik utgå från att gnälliga barns omsorg brister i kärlek, uppmärksamhet och tålamod är att simplificera sakerr och ting å det grövsta. Det är också en grov förolämpning och ett ganska så självgott och äckligt sätt attg klappa sig själv på huvudet och påstå att man är bättre än andra. Och detta gör ni utan att ha träffat mig. Och fram för allt utan att ha träffat min son. Pretty pinsamt. Men så är det tyvärr ofta på fl. Mycket simpelt folk i faggorna.Tack för stöd alla ni andra. Har åter halkat ner i en liten svacka, men idag vilar vi från julaktiviteter och försöker skapa lite lugn och ro här hemma. Puh.
    Försök att inte ta åt dig!! Som sagt, simpla tankar från människor på höga hästar...
  • Tvåtusennio

    Aja vi kommer ingenstans med mina inlägg iaf så slösar inte energi på denna tråd mera. Hon ställde en fråga som ja antog man fick svara på eftersom det inte fanns någon parantes som löd att man ska "jamsa med".
    Bara för att jag varit i samma situation måste jag ju inte sitta ock jamsa om det utan kanske försöka få folk att förstå att det är perioder, det blir bätte, håll ut...

    Har inte sagt att HON är anledningen till hennes barns humör, utan att barn märker ock det blir VÄRRE.. Av EGEN erfarenhet, ock fakta..

  • BlommyNess12

    Det är inte roligt med bebisar, som tur är är de bara bebisar en kort tid. Det går snabbare än du tror TS, jag lovar!

  • LummePrinsessan

    Jag förstår EXAKT hur du känner dig. Min son var aldrig nöjd. Gnäll. Skrik. Hela dagarna. HELA TIDEN. Han var extremt rastlös och aktiv. Jag blev helt slut av att HELA TIDEN vara lektant. Jag kan dock trösta dig med att det blev en väsentlig skillnad efter 6 månader. Då blev han mer harmonisk. Sedan kom det en ny period vid 1 års ålder och nu när han är 2 år kan vi sitta och prata, leka och även bara njuta framför en film tillsammans. Just nu sitter han till exempel och leker för sig själv med sina leksaker.
    Jag kände samma rädsla som dig, att hur i helsike ska vi orka med ett eventuellt syskon?! Nu blev jag gravid och fick en liten flicka som var en riktig ängel. Lugn. Sansad. Mer harmonisk. Hon nöjt av att bara gosa i soffan. Det gjorde ALDRIG hennes storebror vid samma ålder. Mammorna i min mammagrupp var avundsjuk på mig och min dotter, att hon var så exemplarisk, dock kunde de inte förstå att mitt första barn hade varit ett riktigt monster, faktiskt.
    Det jag sammanfattningsvis vill säga är att det troligtvis kommer att bli bättre i och med hans utveckling i och med att han kan göra sig mer förstådd. Om inte så kanske det då är dags för att skaffa någon slags avlastning.

  • Läntandelavendel
    Tvåtusennio skrev 2009-12-26 14:16:51 följande:
    Aja vi kommer ingenstans med mina inlägg iaf så slösar inte energi på denna tråd mera. Hon ställde en fråga som ja antog man fick svara på eftersom det inte fanns någon parantes som löd att man ska "jamsa med". Bara för att jag varit i samma situation måste jag ju inte sitta ock jamsa om det utan kanske försöka få folk att förstå att det är perioder, det blir bätte, håll ut...Har inte sagt att HON är anledningen till hennes barns humör, utan att barn märker ock det blir VÄRRE.. Av EGEN erfarenhet, ock fakta..
    Du skulle kunna ge tips utan anklaganden till exempel, från en mamma till en annan ;)

    Grattis till ditt starka psyke! Inte alla som tar allt med sådan ro
  • Anonym (Uppgiven)
    Anonym skrev 2009-12-26 14:05:11 följande:
    Antar att dina är otroligt självbelåtna då också
    Hahaha, finurligt.
  • Anonym (Uppgiven)

    Flera nämner sex månader som den magiska punkten. Får sikta in mig på det då. Fast redan nu har jag små delmål; smakportioner om ett par veckor (han verkar väldigt intresserad av mat), lära sig ta tag och hålla i saker (övar hela tiden, så snart händer det!) och kunna sitta med i barnstol i köket (sittern är inte längre populär - han vill UPP). Känns som att varje erövring och nyvunnen förmåga är ett steg närmre en glad bebis...

  • Danitra

    1. Går det att byta så att du slipper vara hemma på heltid?


    2. Kom ihåg att det blir bättre!
    3. Du är inte ensam!
    4. Gnälliga spädbarn blir ofta extra charmiga småbarn, jag lovar - det är faktiskt så!
  • AngoStura

    Jag hade en liknande liten kille hemma hos mig. Nu är han 17 månader och han började tina upp runt tio månaders ålder. Han är urgullig nu, men fortfarande lite klängig/mammig. Men det BLIR BÄTTRE. Håll ut, stå ut! Ordna avlösning. Det blir bättre. Kan tillägga att jag hade en dotter innan min lille son och till henne var jag en exemplarisk mamma som hade nästan alla svaren. På allt! Om man inte är ödmjuk innan man får ett barn av denna sort tvingas man bli det. Och usch, vad det är joooobbigt!

  • blinkalilla

    Anonym (Uppgiven) skrev 2009-12-26 14:33:51 följande:


    Flera nämner sex månader som den magiska punkten. Får sikta in mig på det då. Fast redan nu har jag små delmål; smakportioner om ett par veckor (han verkar väldigt intresserad av mat), lära sig ta tag och hålla i saker (övar hela tiden, så snart händer det!) och kunna sitta med i barnstol i köket (sittern är inte längre populär - han vill UPP). Känns som att varje erövring och nyvunnen förmåga är ett steg närmre en glad bebis...
    Jag funderar på att köpa en bumbo stol (precis som din vill han upp) åt sonen så att han får sitta upp och alldeles själv dessutom.
    I köket har vi en matstol och den orkar han bara sitta i korta stunder.
  • Anonym (Life is a bitch)

    jag förstår precis hur du känner
    går igen ett helvete med min 5 årig dotter
    hon e elak , tjurig och arg mest hela tiden

    skit skit jobbigt. men vad f*n ska man göra liksom . .

  • spaceylisie

    Vet du, det är HELT OKEJ att känna som du gör, och du behöver inte ha drabbats av någon förlossningsdepression för att du känner som du gör. Det handlar heller inte om din attityd eller huruvida du ÄÄÄÄLSKAR att vara föräldraledig - den som påstår det påstår JAG aldrig har haft ett s.k. krävande barn!

    I och med att man får barn vänds hela tillvaron upp och ner och i alla andra lägen i livet då ens vardag skakas om totalt är det legitimt att periodvis må dåligt, ångra sig, gråta, skrika och förbanna. Men inte när man får barn. (Icke min åsikt...)

    Min dotter var ett krävande barn som skrek mer eller mindre non stop i sex månader. Därefter blev hon ett extremt svårroat barn som vägrade vara någon annanstans än i famnen, alternativt underhållen av oss utan avbrott. Nu då hon fyllde ett år började hon gå på riktigt och leker nu mer själv. Tack och lov.

    Det viktiga är att du helt enkelt struntar i att lyssna på de som menar att felet ligger hos dig. Slår du ditt barn? Knarkar du? Super du? Låter du ditt barn ligga i timmar med bajsblöja som fräter sönder rumpan? Får han aldrig mat? Nej, trodde inte det. Felet ligger INTE hos dig. Kräv däremot hjälp av pappan ifråga, av släkt och vänner som kan ta ditt barn en natt så du får sova ostört (VIKTIIGT!) eller några timmar på dagen.

    Vi var inte på Öppna Förskolan mer än tre ggr första året - det var tortyr för mig att se alla nöjda ungar som sov hela natten och var sådana pärlor och alla mammor lyste av någon (påhittad?) glädje. Nu vid ett år har hon mer behållning av det och t.o.m. jag tycker det är rätt skoj att vara där. Gå inte dit om det blir jobbigt för dig. Åk hellre till någon som avlastar dig.

  • Tösabiten

    Min lille kille var mer gnällig än glad första tre månaderna. Det var någon gång efter dessa första månader som det vände. Nu är han endast gnällig när han är hungrig eller trött. Annars är han en liten sol. Jag hoppas det snart vänder för din lille kille med. Kram

  • Läntandelavendel

    Anonym (Uppgiven) skrev 2009-12-26 14:33:51 följande:


    Flera nämner sex månader som den magiska punkten. Får sikta in mig på det då. Fast redan nu har jag små delmål; smakportioner om ett par veckor (han verkar väldigt intresserad av mat), lära sig ta tag och hålla i saker (övar hela tiden, så snart händer det!) och kunna sitta med i barnstol i köket (sittern är inte längre populär - han vill UPP). Känns som att varje erövring och nyvunnen förmåga är ett steg närmre en glad bebis...
    Du kan nog se 6 mån som en vändpunkt! Jag tyckte först att det vände efter 2 mån o nu när vi närmar oss 6 så tycker jag mig redan se stora förändringar åt det positiva! Lillan e glad nästan konstant när hon e vaken o har börjat sova otroligt mkt bättre, nätterna tills nu har för mig känts katastrofala med uppvak i princip var 20:e minut... gäsp... nu först verkar det som att hon faktiskt tycker om att sova o inte e rädd för att somna... men vi får se...det kan ju vända igen, men än så länge njuter vi av detta :)) Kram på dig!
  • Jolliver

    TS: Snälla inboxa mig, okar inte skriva här i tråden, men jag känner exakt samma som du.


    **Oliver är född**
  • Anonym (Annah)
    Birgitta2 skrev 2009-12-15 15:58:09 följande:

    Jag tror han känner att du är otroligt missnöjd. Det smittar av sig till din son. Du gillar inte situationen och det är klart att ditt barn märker det och protesterar. Jag älskade att vara föräldraledig och småbarnsmamma och ungarna var fantastiskt lättskötta för att vara så små och två stycken.

    Nej, du måste inte älska att vara småbarnsförälder, men om du inte ens tycker om att vara förälder så märker ju barnet det.

    Du säger att de andra barnen satt som små tända ljus men att ditt barn inte gjorde det. Kanske det beror på att du inte trivdes med att vara med honom, önskade dig nån annanstans - vartsomhelt men inte där din son var. Att han saboterar ditt sociala liv tycker jag låter hemskt. Du har ju själv valt att skaffa barn. Det är bara att gilla läget.

    Du får ursäkta att jag låter tuff men jag blev faktiskt förskräckt över ditt inlägg. Försök ändra attityd - gilla läget - du skall se att han vänder han också då.


    låter du tufft- hur då?
Svar på tråden Jag hatar att vara mamma till en bebis