• Kavat

    Allergitråden

    Helle76 skrev 2010-01-08 21:27:37 följande:
    Någon som vet ett bra sätt att göra enagovällingen mer mättsam? Dottern som är 1 år vaknar 2 gånger per natt och är hungrig och jag funderar om det är för att vällingen inte är så mättande. På dagen om hon får välling så är hon bara mätt i 2 timmar sen ska hon ha mer mat.
    Rapsolja 1 tsk-1 msk per dl.
    Man ska alltid ha i olja/fett i all barnmat. Jätte viktigt för jämnare blodsocker, mättnad mm.
  • Kavat
    Helle76 skrev 2010-01-09 21:09:06 följande:
    calogen innehåller väl sojasläkting om jag inte minns fel???

    Hoppas det går bättre med olja!
  • Kavat

    Hummm. Sitter och skriver på en lista på vad dottern inte tål till dagis. Skitsvårt ju. Det finns ju en massa saker jag säkert glömt av. Mjölk, ägg, soja är ju inga problem att få till lista på. Men vilka frukter är det egentligen? Det är sorbater, färgämnen och allt det andra som gör att det snurrar i huvudet. Pust. Kanel var det också ja.. Undrar hur mycket jag kommer att missa...

  • Kavat

    Dagens tips från mig, supergoda frasiga våfflor (av Blå Myran). Vi gjorde i dubbelvåffeljärn och det blev ca 8 mindre våfflor.

    Blå Myran:
    Så här blev det, vi kombinerade två recept från boken "matspecial" och resultatet blev mycket lyckat! Tyvärr för spröda för Sofie, men vi andra älskade dem.

    Våfflor utan allt

    3 dl Majsstärkelse
    2 tsk Bakpulver
    2 tsk NoEgg
    ½ tsk Salt
    2 1/4 dl Risdryck
    ½ dl Flytande mjölkfritt margarin

    Blanda först de torra ingredienserna, blanda sen i hälften av risdrycken och vispa innan du blandar i resten av risdrycken och margarinet. Grädda.

  • Kavat
    2små2stora skrev 2010-01-11 18:50:49 följande:
    Första dygnet har gått bra med får/getmjölk. Inte särskilt lös i magen, blev dock röd direkt efter bajset. Har fått lite idag med så får vi se hur det går.
    Låter dock i mina öron som det kanske inte funkar helt..
  • Kavat

    Intressant det med vitaminer. Speciellt eftersom min son har samma dietist som C och de äter ju ungefär detsamma (vi äter bovete och något mer) men vi ska inte ge vitaminer för det han får i sig ska räcka...
    Men men, alla barn äter ju inte samma, men det känns ändå lite som att hon iblanda säger hipp och ibland happ.

  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-11 18:54:58 följande:
    Måste fråga. Hur länge kan utslag sitta i efter att de fått nåt de inte tål? t ex vid äggallergi?
    Här sitter de i flera veckor. Det röda dämpas, men vi behöver smörja bort det för att det ska försvinna helt.

    Hur går det?
  • Kavat
    EL I skrev 2010-01-11 19:06:21 följande:
    Har inte ätit ägg sedan i fredags (hmm eller torsdags kväll...)och jag började smörja på lördagen. Hans eksem har inte varit sådär röda någon gång nu (inte ens så som det tidigare blev när man smörjde honom, blev ILSKET röda då, men det blir det inte längre) sedan vi började/slutade med det vi nu testar. Han är fortfarande röd och torr men inte sådär ilsket röd. Nu är det ju svårt att veta om det är att vi smörjer eller att han är utan ägg. Funderade på eftersom han ju inte äter ägg annat än i typ pannkakor så går det ju ca 1 vecka mellan gångerna han får i sig ägg så det går ju rätt länge mellan tillfällena, men det kan ändå vara äggeksem alltså? kom o tänka på det i dag så jag var tvungen att fråga hihi
    Ni får väl se, det är för tidigt att gissa. Det kan ju vara så att eksemen går ner för att ni smörjer men de bör ju försvinna inom några veckor med smörjning och äggfritt -förutsatt att det är/bara ägg.

    Försvinner det inte helt så kan ni ju fortsätta med äggfritt och ta bort något mer (havre/vete , råg, korn?) i en vecka och se om det gör någon skillnad.  (Man får ju inte ta bort gluten egentligen på eget bevåg, om det misstänks glutenintolerans, men en vecka lever man ju ofta utan gluten om man t.ex åker till Thailand.

    Och om ni får honom symtom fri provocera med ägg först och se om det gör skillnad.
    Man kan ju även provocera med ägg innan man tar bort något mer, men risken är att det är ägg + något annat, så eftersom ni ändå verkar märka en viss förbättring så hade jag väntat med provoceringen tills han är symptomfri.

    Det är supersvårt att veta om man gör rätt, hur länge man ska vänta osv, för det är så individuellt.

    Märker ni något på humöret och sömen nu?
  • Kavat
    Angel Gbg skrev 2010-01-12 22:14:35 följande:
    Ja just det nu kom jag på dagis nya upptåg... dom vill ta fram playdoh fast den är på vetemjöl och då var deras fråga till mig om hon tål Latex. Deras plan var att hon skulle ha handskar! Jag sa som jag tänkte, det är väl ändå att kasta sten i glashus. Glöm inte totalsanera efteråt och se till att hon inte kliar sig i ansiktet eller att någon annan rör henne efteråt utan att ha nooooooga tvättat ansiktet. Se till att ingen unge rör något efter lera men före tvätt osv osv osv Dom hade svårt att se vad som skulle kunna gå fel. Behöver någon av er att jag gör en lista eller är det så uppenbart som jag tycker?
    Ähummm. Nu är ju C lite äldre men min lille hade inte fått testa. NOWAY!
    Men han stoppar ju allt i munnen för det är kul typ..
Svar på tråden Allergitråden