• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • MariaTherese82
    MacWhite skrev 2010-04-06 12:54:09 följande:
    Jag och min sambo ska också försöka till sommaren. Jag har precis slutat med p-piller. Har inte köpt något äl-test men däremot börjat med folsyra. 
    Kul! Det börjar närma sig nu ju =) Vi gör första försöket i maj så en månad kvar nu. Börjar nästan kännas lite läskigt, är ju verkligen ett stort steg man tar. men såå mysigt och roligt att bli en liten familj!
  • Ardbeg

    hehe ja visst är det lite läskigt! :) Själv undrar jag lite om det är riktigt bra att skaffa en till nu fast den första bara är 10 mån.. kanske blir för jobbigt med 2 små?! Samtidigt vill jag ju ha 2 barn, och få det hela "överstökat".. så det är väl bara att köra på och hoppas att man fixar det.

  • Naura

    Åh vad härligt, nu är våren här och den här tiden på året går ju alltid tiden fort. :) Vi hade tänkt börja i maj men har skjutit upp det till att börja på våran resa i juni. Ska till barnmorskan i slutet av april/början av maj och ta ut spiralen. Det är första steget och det är inte långt borta nu! :)

  • BeccyBoop
    Lissabon Ska oxå till bm i samma veva som du för att ta ut spiralen. Men såååå sugen man är på att göra det redan nu! Maken är oxå sugen nu, men han vill vänta tills man är säker på rätt sida året
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Pepisson

    Hej!


    Vi ska oxå försöka i maj/ juni....Jag förstår MariaTherese82 hur det känns med kompisgänget. Vi är först ut och vi är 28 och 29 år!! Såklart hoppas vi på en barnepidemi{#lang_emotions_laughing}
    Det blir en bra sommar i alla fall. I början på maj ska jag till en kvinnoläkare så jag "finns" någonstans. Kan vara rätt svårt att bli inskriven hos barnmorska här annars då man får nobben om man inte är patient sedan tidigare...och vi är nyinflyttade.
  • BeccaStina

    hmm.. vi har nästan inga vänner utan barn, alla våra vänner från grundskolan m.m. har barn i samma ålder eller äldre än var vår son e så vi var bland de sista som fick.. konstigt hur det kan gruppera sig.


    beccastina.blogg.se - mamma till Theodore 080805
  • Naura
    BeccyBoop: Har du koppar eller hormonspiral? Jag har koppar, har haft i många år nu. Får se hur det blir när man tar ut den, hoppas det inte blir nåt strul med cykeln och äl.

    Jag försöker komma i form nu innan jag blir gravid. Tränar mkt både kondition och styrka, vill inte få ryggont och andra besvär för att man är i dålig form.

    Har börjat äta extra folsyra nu utöver vanliga vitaminer, men annars har jag inte börjat med några förberedelser. Har ni börjat förbereda nåt?
  • Pepisson

    Lissabon: jag satsar på mycket mag- och ryggövningar för jag vill förebygga lite precis som du. Äter Vitamineral kvinna. I normala fall hade jag levt på sallad, keso och kycklingfilé nu innan sommaren, så deffar gör jag inte i år. Dragit ner på kaffe och energidrycker. Slutat röka. Dricker vin väldigt sällan, så inte så mkt av det. Mannen äter vitamintillskott.


    I maj ska jag köpa äl-tester tänkte jag.
  • BeccyBoop
    Lissabon Jag har oxå koppar, hade det även innan jag fick vår dotter. Och det ska inte vara något som stör hormonerna i kroppen, vi lyckades ju direkt efter uttag förra gången!
    Förberedelser inför en graviditet har väl varit igång sen jag fick barn i april-08! Motionerar dock mer nu och vitaminer äts med större ambition! 
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Naura

    Jag förstår vad du menar med vitaminer och ambition, har nog aldrig varit lika noga med mina vitaminer som nu. :)

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren