• BuBBlan00

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Vi tänkte köra i gång till sommaren att försöka få barn. Då har jag jobbat ett tag och ekonomin har byggts upp. Är det flera som planerar att börja försöka i maj juni? Skulle vara kul att prata med andra som går i planeringsdagar. 

  • Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren
  • MariaTherese82

    Har surfat runt lite på den här sidan och insett att det är mycket att tänka på om man vill maximera chanserna. det här med ägglossning är ju förstås rätt viktigt att pricka. Har faktiskt ingen aning om när jag har ÄL.. får nog bli att köpa ett storpack tester och försöka få lite koll på detta =) Nån som har erfarenheter av detta? är det krångligt?

    Åt förresten middag med svärmor härom dagen och avslöjade att vi planerar barn. Hon blev jätteglad!! Kanske var lite dumt, sätter onödig press på oss men samtidigt blir man ju så glad när man väl har bestämt sig så svårt att låta bli att berätta. Men håller det nog inom familjen iaf och tänker inte berätta för vänner. De kommer nog bli lite paff, fast glada förstås. Om vi lyckas snart så är vi dom första i mitt närmaste kompisgäng.. Vi är ju lite tröga i Sthlm, jag fyller 28 i sommar och är som sagt "tidig" med att skaffa barn i våra vänskapskretsar..  Sambon har iofs ett par vänner med barn  som är ett par år äldre än oss,  men kul att känna några iaf !! Hur ser det ut i era vänskapskretsar? Många bebbar?

  • BeccyBoop
    123ost Nä, mamma är ingen ålder. Jag var 24 när jag fick vår dotter och det gick prima!
    MariaTherese82 Äh, man får väl barn när man är redo. Kvittar nog vilken ålder man har. 
    Och va kul att ni berättat för svärmor. Vi har inte berättat att vi ska börja i maj för någon, men nära vänner vet att det blir försök till syskon under sommaren. 
    Och i vänkretsen var vi först med barn på bådas sida så att säga. Sen så har ju vänskapskretsen utökats sen vi fick dottern med många från FL och det är riktigt kul. Man har ju någon som är samma situation som en själv. 
    ***
    Trevlig helg tjejer!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Ardbeg

    Jag köpte sånna teststickor för ägglossning sist, första gången jag testa så hade jag ägglossning! Och nog blev jag med barn då också. Lite kul :)
    Inte hade jag en aning om att man typ bara kan bli gravid under 4 dagar per månad innan vi försökte sist, man lär så länge man lever ;)
    Vi har inte så många vänner med barn än, bara ett par har precis fått en liten tjej.

  • MariaTherese82

    Ja, klart man skaffar barn när man är mogen för det! Jag hoppas dock på att skapa en kedjereaktion hos tjejkompisarna om jag blir först haha..   {#lang_emotions_wink} 


    Och silentshout vad gäller ÄL-tester. Rätt skönt att man kan begränsa "seriösa" försöken lite till en vecka i månaden. Skulle nog va lite tröttsamt att hålla på dagligen tre veckor varje månad hehe...  Man vill ju inte att det ska bli för mekaniskt. Jag kommer nog köra ÄL-tester men inte involvera killen i det.. så får man förföra på bästa sätt utan att han behöver känna press eller att det är påtvingat.. {#lang_emotions_cool} 

  • BeccyBoop
    Silentshout Jag har oxå införskaffat mig äl-test till denna gången för att förhoppningsvis lyckas så tidigt som möjligt. Går nämligen på medicin och vill inte vara utan den för länge vid en graviditet. 
    Vi hade inte äl-test förra gången men lyckades dock pricka in äl vid första försöket. Men inte säkert man har samma tur denna gången!
    It's something unpredictible, but in the end it's right
  • Ardbeg

    Ja det är faktiskt rätt skönt att veta när man bör "passa på", och det är nog jättesmart att inte berätta det för killen. Min fick faktiskt prestationsångest på hög nivå! haha,. Det är nog rätt krävande att försöka varje dag i tre veckor, tror inte jag skulle orka faktiskt. Tråkigt men sant. :) 

  • 123ost

    Jag har aldrig testat ÄL-test, men det kommer nog hända ifall våra försök inte går bra. Eftersom att det blir första gången vi kommer "köra på" så känns det skönt att bara börja köra utan skydd till en början.

    Vi har många bekanta som har barn, men ingen riktigt nära vän. Men jag känner att vi inte är de enda som ska börja försöka. Vi har heller inte berättat för någon än, men våra vänner frågar oss jämt när det är dags för oss.

    Föräldrarna mina kommer nog inte bli så glada till en början, inte svärföräldrarna heller. Dom vill nog helst att vi ska vara lite äldre och bättre arbete men det bryr jag mig inte om! Både jag och min sambo har arbete så vi kan försörja en familj, blir väl inge lyxliv utan ett vanligt "svenssonliv".

  • MacWhite

    Jag och min sambo ska också försöka till sommaren. Jag har precis slutat med p-piller. Har inte köpt något äl-test men däremot börjat med folsyra. 

Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren