• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Tidens Sand

    att man kunde få ut lite bajs var jag också beredd på, men vad jag inte visste var att när ungen trycker på så ligger bajjahålet vidöppet och forsar ut korv efter korv i takt med värkarna. kan nog säga att tarmarna blev så tömda att jag inte sket på flera dar. först på hemkomsten 4 dar efteråt så satt man där med rännskita.

  • TeamCaz

    Haha, vilken tur att jag inte hade allt detta. Stackars dig som fick det så.

    Men det där med att vara havande på en femkilos tung bajskorv stämmer nog in, jag trodde ungen skulle komma genom fel hål o pressas ut genom röven.. HUA...
    Alla säger dessutom att smärtan i underlivet försvinner nästan direkt efter förlossningen - bullshit enligt mig, jag hade ont as-länge. sa "ajajaj" i flera dagar när jag skulle resa mig eller sätta mig...


    Jag Älskar Min Fina Familj
  • Meria
    Tidens Sand skrev 2012-04-14 12:44:18 följande:
    att man kunde få ut lite bajs var jag också beredd på, men vad jag inte visste var att när ungen trycker på så ligger bajjahålet vidöppet och forsar ut korv efter korv i takt med värkarna. kan nog säga att tarmarna blev så tömda att jag inte sket på flera dar. först på hemkomsten 4 dar efteråt så satt man där med rännskita.

    *asg* samma här...
    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
  • Qliana

    Mins eftervärkar gjorde lika ont som värkarna. Sjukt ont!

    Efter 2:à barnet så vaknade jag i en gigantisk pöl. Jag hade kissat på mig! Jag berättade inget för min man utan sa att det var bebisen. (ha ha!)

    Det gör väldigt ont att amma.

    Jag hade en latensfas på 5 dagar med värkar mellan 3-30 min mellanrum.

    När första barnet var fött efter en jobbig graviditet och förlossning så andades hon inte. Jag tyckte hon var så ful och önskade att hon skulle dö... För jag orkade inte ta hand om henne. Jag gråter fortfarande för de tankarna. Som tur jag ändrade jag mig när hon kom ur kuvösen efter 12 timmar. Jag älskade det söta livet, men grät konstant i 4 månader pga alla jobbiga upplevelser. Tack gode Gud för Aurora mottagningen inför andra förlossningen som var som att vara i himmelriket.

  • Younes
    Meria skrev 2012-04-13 18:02:54 följande:
    En sak till jag hade missat, att det är stor skillnad på om bebisen ligger med nosen upp eller åt sidan när han ska komma ut. Min andra låg med nosen upp vilket ledde till en lång o utdragen krystningsprocess som gjorde att mitt bäcken mer eller mindre exploderade. Ok, kanske inte så illa, men det kräver mer utrymme och det spränger mer när de ligger i "vidöppet läge" som det så fint heter... Det är tydligen också ovanligt att de ligger som han gjorde.

    Att det kan komma "lite bajs" var jag beredd på. Att det komma en jävla massa däremot var jag inte beredd på. Behöver jag säga att lavemang ligger 2:a på min lista inför nästa omgång? Först ligger droger.    
    Det där har jag hört om och det är nu min stora skräck att få "vidöppet läge". Men de 2 förlossningar jag har varit med om har det tack och lov varit "kronbjudning", som gått fort om än inte smärtfritt  Känner varje dag om det är hårt eller mjukt mitt på magen för att veta åt vilket håll bebisen ligger. Ryggen ut eller in?

    Det gör dj*ulskt ont att kissa efteråt! Svider som tusan, bäsat tipset är att kissa i duschen medans man spolar vatten på sippan... 
    Bajsa ner sig behöver man inte göra, jag har aldrig gjort det. MEN jag hade aldrig haft hemorojder innan jag fött barn. Nu får jag det titt som tätt... 
  • Emppo

    Att krystvärkarna var värre än öppningsskedet, hade alltid hört att de var när man öppnade sig som de var som värst och gjorde så ont och när krystningarna började var de helt annat. Håller inte med på den punkten.

    Att man inte behöver spricka! Trodde alla sprack och direkt barnmorskan skulle börja kolla läget där nere sa jag: hur mycket sprack jag? Kommer inte kunna kissa/bajsa på länge nu. Jag sprack ingenting och ändå kom bebis ut i vidöppen huvudbjudning plus en arm vid huvudet.

    Att de gjorde jävligt ont efteråt när dom ska känna så livmodern dragit ihop sig! Dom tryckte som fan på magen titt som tätt och en gång ljög jag till och med och sa att de var en som kände nyss haha!

    Att amma gör jätte ont i början! Man vill bara skrika rakt ut när bebisen börjar suga.

    Men jag längtar tills de är dags nästa gång

  • felisa

    Det som förvånade mig var nog att värkarna gjorde så ont, hade peppat mig själv till den grad att jag trodde mig vara förberedd på allt Blev igångsatt, så det kan ju ha förvärrat det ytterligare. 

    Att man var så trött efteråt! Var helt slut, läkarna trodde att jag hade fått en blodpropp i lungan eftersom jag fick andnöd vid rörelse/när jag skulle ligga ner.

    Positivt var: amningen har gått strålande, har aldrig haft någon smärta. Blev klippt, men det sved inte ens efteråt. Har inte haft problem med vare sig urinläckage eller något annat.  

  • Jeff

    Att man som förstföderska kan gå från att vara 3 cm öppen till att krysta på bara en timma. Himla glad att jag åkte in trots att värkarna inte kom så sätt och regelbundet som alla säger att de ska göra. Tack och lov för instinkter!

    Att lustgasen man sett fram emot inte hjälper det minsta när man öppnar sig så fort.

    Att krystfasen man haft mardrömmar om kan kännas som en befrielse.

    Att BM ibland, om hon ser att man kommer att spricka, kan använda sina fingar för är "spräcka" underlivet lite i förväg. 

    Att det inte behöver göra det ont med toalettbesök efteråt, vare sig nr 1 eller 2.

    Att det kan kännas som att man går med ett babianarsel mellan benen tills svullnaden lagt sig och att det kan ta ett par veckor.

    Att man kan få svamp på bröstvårtan. Lufta lufta lufta! 

    Att vissa inte läcker mjölk. jag trodde det var fel på min utdrivningsreflex för alla pratade om hur mycket de läckte. 

    Att det är prio att lära sig liggamma eftersom man kan vara så trött att man sitter och svajar under amningen.

    Att man direkt efter en förlossning kan känna att man är helt villig att göra om det :) 

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)