• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • HäckHäxan
    Meria skrev 2012-04-07 20:54:28 följande:
    - Att EDAn inte alls behövde kännas som ett vidrigt knak i ryggen och fungera halvdant... Kände den knappt och den funkade prima.

    - Eftervärkarna o speciellt då man ammade...

    - Vi ska inte prata om amningen efteråt. Ajsomfanihelvete vad jag satt och fullkomligt vaggade vid varje amning de första veckorna...

    - Att värksvaghet var supervanligt för förstföderskor. Hejohå, 7 tim med värkar som gjorde nada. Pisskul verkligen. 

    - Att även om de får ta hål på hinnan på förlossningen kommer inte altl i ett svep. Det kändes som att jag kissade ner mig lite i taget för varje värk tills allt vatten var borta.

    - Fostervatten luktar apa btw.           
    OJ när de gjorde hål på mitt så stod det bokstavligen ett fall rakt ut från mig, helt sjukt OCH äcklig!
    Trygghet är att gå vilse utan att tappa bort sig...
  • sandrasss

    min moderkaka fastnade ocå och efter att två st hängt över min mage i tjugo min kom en läkare fram o drog upp hela hennes underarm (typ) mellan.bena på mig o gröta runt tills magen krampa o splasch flög moderkakan ut! de gjorde 100000 ggr ondare än o föda. läkaren sa ingrt innab hon gjorde de o jag fattade ingenting o bara skrek av smärta!!

  • tutubi

    - Värkarna blir inte alltid regelbundna. Att jag stirrade mig blind på det i komination med att Bm hade sagt till mig att värkarna ska kännas i ryggen om de är effektiva och när mina enbart satt i magen så tänkte jag att jag inte kunde åka in till förlossningen. Jag hade fött i vardagsrummet om inte familjen övertalat mig att åka.

    - Det gör sjukt ont att amma innan mjölken runnit till.

    - Eftervärkarna kan vara hemska.

    - Att gå nedför trappor efter en förlossning känns som om man ska tappa ut både det ena och det andra ur snippan. Väääldigt ostabilt

     


  • handwritten

    Hade ingen aning om att jag skulle få SÅ mycket avslag. Gigantisk binda men reste jag mig upp rann det nerför benet och droppade hela vägen till toaletten.
    Blod överallt. I sängen. På golvet. På kläder.

    Att man skulle ha träningsvärk i hela kroppen och knappt kunna resa sig upp ur sängen dagen efter förlossningen.

    Att jag skulle må illa så fort jag ställde mig upp några dagar efter förlossningen.

    Att EDA:n för mig INTE var en räddare i nöden, den tog inte ordentligt och jag förstod inte varför alla hyllade den så mycket, den hjälpte ju inte! Dock vet jag i efterhand att den troligtvis togs för sent.

    Att man kunde kissa på sig efter förlossningen. Stod och bytte blöja på sonen och vips kissar jag på mig i mängder utan att knappt känna av det, märkligt.

  • Meria

    En sak till jag hade missat, att det är stor skillnad på om bebisen ligger med nosen upp eller åt sidan när han ska komma ut. Min andra låg med nosen upp vilket ledde till en lång o utdragen krystningsprocess som gjorde att mitt bäcken mer eller mindre exploderade. Ok, kanske inte så illa, men det kräver mer utrymme och det spränger mer när de ligger i "vidöppet läge" som det så fint heter... Det är tydligen också ovanligt att de ligger som han gjorde.

    Att det kan komma "lite bajs" var jag beredd på. Att det komma en jävla massa däremot var jag inte beredd på. Behöver jag säga att lavemang ligger 2:a på min lista inför nästa omgång? Först ligger droger.    


    (¨,) Loke -06 & Isak -08 & BF aug -12 (,¨)
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)