• Lady Dahmer

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    Jag är gravid för andra gången och tänker således ganska mycket på min kommande förlossning. Och jag tänker en hel del på förra vändan.

    Det är ju så mycket man egentligen inte har en jävla aning om och jag tänkte lista mina egna överraskningar:

    1. Avslaget: Wft? Det slemmar och blöder och äcklar och STINKER från snipperiet i typ två månader. Man skulle kunna tro att en ökenråtta krypit upp och dött om man ska bedöma den odör som ångade från snippan under denna tid. Rutten död råtta. I dubbel bemärkelse. Sen som en biverkning på det fick man som det så fint kallas "obalans i underlivet". (Tack gud för de där vaginalgeggan man kan köpa på apoteket. Fixade råttan på nolltid.)

    Detta LÄSTE jag om ca 2 veckor (!) innan jag födde. Inte en föraning hade man. Ingen varning. Ingen som berättade. Köpte hem always ultra slim eller va fan de nu heter, förberedde mig liksom lite inför detta mystiska avslag. Överraskning #2. Avslaget är inte som mens. Fick skicka maken på apoteket för att införskaffa de största vuxenblöjor han kunde hitta. Härligt. Vuxenblöja.

    2. Bruten/knäckt svanskota. VA FAN?! Detta kom som en total överraskning. Snacka om att känna sig helt tagen på sängen då jag dan efter vaknade och upptäckte att jag inte kunde sitta utan att vråla. De efterföljande tre och en halv månaderna var lika illa de med. Fick halvligga 24/7. Glöm att kunna gå. Grät av värk på kvällarna. Skulle ha köpt en badring att sitta på om jag vetat, men nej. Inte ett pip om detta.

    3. Värkarna. Jag väntade mig mensvärk x 100 typ. Kramper i MAGEN. I livmodern. Nej. Bajsnödig är ledordet. Det kändes ungefär som att jag var "havande" med en fem kilos bajskorv som tryckte på i röven. Precis så. Ingen magvärk, bara ett rövtryck som hette duga. En timme innan jag skulle börja krysta: Kan jag få lavemang? Läkarn ba: Du, det är lite för sent att tänka på det nu va?

    4. Efterföljande toalettbesök. Att kissa efteråt var det skönaste jag upplevt. Vad jag inte visste då var att man förlorar krystförmågan efter förlossningen. Detta upptäckte jag dagen efter då jag var bajsnödig. Jo. jag var det. Jag erkänner. Jag ville bajsa. Men tji fick jag! Jag satte mig på toan, tänkte att jag skulle "hjälpa till" lite och...... ingenting. Nej. Man kan inte krysta. Jag blev sittandes, Helt chockad. Och nödig. Och inget hände. Det var bara att ge upp och dra på sig brallorna igen. Det tog tre dagar innan korven till slut kom ut av sig själv. Tre ångestfyllda NÖDIGA dagar.
    Confessions of a Neurotic Attentionwhore - ladydahmer.blogg.se/
  • Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)
  • Tuppjuck

    Att de INTE syr igen klipp-/spricksår igen om stygnen spricker upp. Alla säger att "stygnen KAN INTE GÅ UPP". Jo tjena. Tog 2 dagar. Och då spricker alla stygnen upp - för nuförtiden knyter de bara en gång "för att det ska bli snyggare ärr så". Så går knuten upp försvinner alla stygnen. För min del har det betytt 3 månader (hittills) med ett långt öppet sår i mellangården som måste duschas flera gånger om dagen...(Vill inte skrämma någon för det är förmodligen inte så vanligt - men det kan vara bra att vara förberedd på att man inte sys igen igen...) 

    Att  det trots ovan inte behöver svida när man går på toaletten (yay!)

    Att man kan ha tur och faktiskt inte ha några problem med att bajsa efter en förlossning.

    Att man kan ha kvar foglossningen långt efter förlossningen. 

    Att man samlar på sig vatten EFTER förlossningen och inte "bara kissar ut det man samlat på sig innan" - som är det man får höra på MVC. 

    Att fosterhinnorna kan fastna inne i livmodern och man får medicin för att driva ut dem efteråt. 

    Att det utan problem går att äta nylagad pasta i duschen kl 5 på morgonen när man har värkar :)

    Att man senare på dagen mellan värkarna (9-10 cm) kan vara aphungrig och utan problem äta lagad mat till lunch...

    Att när de frågar "vill du ha henne på magen" när bebisen precis kommit ut så kan man skrika "NEEEJ" utan att tänka efter.... men att det är okej det också. 

     

  • Krompirusa

    Bf om 28 dagar :) tur att man läst lite här, så man är beredd på det "värsta"... Detta med avslag de e första gången jag hör om det, vet att man blöder men att de kan va så mycket o så länge de fattade jag inte... Fast jag borde ha gjort de för mormor sa att hon har sparat vuxenblöja till mig som jag ska ha efter förlossninng o jag utan att tänka svarade nää de e lungt jg har köpt bindor... Hahhaha då e det bäst att ta nån blöja från henne...

  • Ninnis75

    Jag blev aldrig förvånad el överraskad över nåt men lider med er som fått asjobbigt efteråt.

    Efter första barnet gick jag lite stappligt, hade lixom använt varje muskelnertill och varje töjbar del hade sträckts ut så jag hoppade väl inte direkt runt i korridoren men slapp bli sydd och hade tack o lov inge direkt problem.

    Efter andra barnet var det som typ muskler och ligament hade dragits ut, och lixom dragits ihop direkt då sonen hade kommit ut. Hoppade väl inte då heller direkt men mådde bra. Gick normalt, kunde sitta normalt och gick på toaletten helt utan problem. skillnade va däremot att om jag skulle nysa fick jag korsa benen... jag va typ lite inkontinent .... så jag såg alltid till att aldrig bli för kissnödig. Det upplevde jag besvär av under första året innan det blev bättre. Försöker knipa ofta även nu.........

    Mycket kan hända ... och man blir mer vetand av allt man får vara med om både på gott och ont... .. :)
             

  • Pixxi

    Jag var inte beredd på att tappa så mycket hår efter förslossningen. Det kändes som det kom från ingenstans och jag får rensa avloppet efter varje dusch. Det syns på vikarna i pannan att det blivit mindre hår, och min tjocka hästsvans har halverats.

Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)