• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • MissLillis

    Min kille gallskriker, flaxar med armarna (och river sig själv) och "sparkar" med benen. Brukar komma en stund efter maten, undrar om det är att han har ont i magen.........
    Min kille skriker väldigt mycket och inget kan trösta..... BVC damen sa att det är normalt men jag tycker det är tveksamt.
    I natt efter två timmars ammande, tröstande, och försök att få honom att somna lugnade han ner sig när jag desperat letade fram nappen vi fått i ett "välkomstpaket", och då tystnade han efter en stund........ lär nog ta till den när inget annat funkar.

    Vi ska till BVC på fredag, ska bli kul att se om han växt något, tycker några plagg i 50 börjar bli lite små.

    Har i skaffat barnförsäkring???? Min sambo är ANTI försäkringar men jag är av inställningen att man bör skaffa en. 

  • septemberängel

    Miss: De låter som Vilmer i bland när han har ont i magen, prova håll upp benen mot magen och massera lite på magen. De fungerar på vår kille iaf..
    Hoppas de lugnar ner sig! Inte kul när man inte vet vad man ska göra!!


     


     

  • syssling

    Amgående försäkringar så har vi skickat en förfrågan till Trygg-Hansa. Men det kunde ta någon månad för dem att behandla ärendet. Det är dock osäkert om vi får någon försäkring alls eftersom han är född för tidigt. 

  • Fru Orange

    Var in igår kväll och skrev ett jättelångt inlägg till er när explorer helt plötsligt slutade att fungera och mitt inlägg försvann ...

    Men det jag ville säga var att ni som fortfarande inte fått bukt med magen på era små troll skulle kunna prova att ta bort mjölkprodukter ur er egen kost, glöm bara inte att ersätta med extra kalcium. Jag slutade dagen efter vi kom hem och redan dagen efter det var Felix mycket lugnare och nu har han i princip inga knip-kramper alls. Han är fortfarande mycket gasig och bajsar säkert 7-8 ggr/dygn men så länge han är glad så gör ju inte det något . Tar även Minofom-droppar... Rapar honom så gott det går, lägger upp honom högt på axeln så att han har sina armar pekandes rakt ut, det brukar fungera ganska bra.
    Gjorde så även med mina två äldsta då de hade kolik och det var något man då blev rekommenderad, idag verkar de inte rekommendera någonting tycker jag - på BB sa de bara typ - Jaså?! när vi sa att han är extremt gasig och har knip...
    Läste häromdagen att ca 25% av alla spädbarn är överkänsliga mot komjölk.

    Vi har en försäkring i Trygg-Hansa där vi har de två äldsta försäkrade, har varit nöjd med dem i alla år så jag hoppas att vi kan få fortsätta att vara det .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Vanillie

    misslillis: tycker det låter som om er lille kille har ont i magen! Testa med minifom ett par dagar!


    Alice
  • Semlan10

    Vi ska skaffa barnförsäkring, blir antagligen Trygghansa.

    Jag har funderat på det där med mjölkprodukter, men med Selma varierar magproblemen ganska mycket från dag till dag, om det var komjölken som ställde till det borde det väl vara ungefär samma? Jag äter inte så mycket mejeriprodukter förutom lite ost, men det kan ju räcka med det förstås om hon är överkänslig.

    Igår hade Selma en extremt skrikig dag, lite olikt henne och jag vet inte om det var bara magknip eller något annat också? Inget hjälpte iaf Men idag verkar hon vara på bättre humör tack och lov I ren desperation letade vi igår fram nappen som vi också fått i ett gratispaket, men den spottade hon ut, flera gånger...

  • Fru Lycklig

    Vi tänkte ta barnförsäkring i IF, där jag hade graviditetsförsäkringen. Har skickat in ansökan.

    Ni som haft graviditetsflrsäkring och gjort kejsarsnitt, har ni kollat om ni kan få ersättning? Tror inte det räcker med att man tecknat gratis försäkringen, utan man behövde den utökade.
    Hos IF fick man ingen ersättning, men läste att man kunde få det hos andra försäkringsbolag.

    Vera: Vår kille tog nappen första veckan jättebra, men sedan var det helt stopp i någon vecka. Vi provade flera gånger och till slut tog han den igen, så ge inte upp. Det kommer säkert att gå.
    Jag tycker det är skönt att ha nappen att ta till ibland.
    Jag hade också en känsla att Minfom gav mer besvär ett tag, men jag vill att dropparna ska fungera, så jag kör vidare ett tag till.

    Får era barn minifom till varje måltid?

    Misslillis: Hur gick det på BVC idag?

    Vill önska alla en trevlig helg!


    Äntligen är han här!
  • Vanillie

    fRÖKEN LYCKLIG: Alice får minifom vid varje måltid! Och hon äter varannan timme. Frågade på BVC i torsdags om man kunde ge så ofta. Det var inga problem sa BM men det räckte med att ge ver tredje-fjärde timme för att uppnå effekten!

    Vi gav Alice napp redan andra veckan och hon sög åt sig den direkt! Nu är det en favorit och mycket skön att ta till när hon är lite kinkig eller bara snuttig!


    Alice
  • MissLillis

    BVC besöket "gick bra", sonen skrek i princip i 20 min av 30 {#lang_emotions_yell}. Men då fick hon se att det inte bara "var något normalt skrik", så hon konstaterade att han hade massa gas i magen och gav honom massage medans jag fick ha min finger i hans mun så han föll sig lugn. Det lustiga är att det enda råd jag fick var att ge massage och hålla honom över axeln (vilket han tycker är skönt). Avslöjade inte att jag börjat ge miniform. Har också börjat rapa honom.
    Han hade nu gått upp till 3645 men någon längd hann vi inte med.
    Sedan har han ett öga som hela tiden kletar igen med gul gegga så vi skulle hålla koll på det så han inte blev röd i ögat för då skulle vi åka till sjukhus direkt, men han har haft så en vecka så det lär nog inte bli värre.

    Nu får jag nog väcka honom för amning, försöker amma var tredje timme under dagen men ibland blir det längre eller kortare.

  • Semlan10

    Fröken lycklig, jag har inte kollat upp min försäkring ang snittet, borde väl göra det.

    Jag har faktiskt slutat med Minifom sedan några dagar och tycker att det blivit bättre. Konstigt! Jag orkade inte hålla på med dropparna på nätterna och märkte att hon mådde bättre på förmiddagarna, och sämre på eftermiddagen/kvällen när hon fick droppar. Kanske berodde på annat förstås.
    Hur gör ni med nattamningen? Jag liggammar i sängen när Selma vaknar, ofta runt 4-tiden. Ofta somnar hon om vid amningen, men jag känner att jag måste rapa henne efteråt och då vaknar hon till igen och vill inte alls somna om igen ibland. Funderar på om man kan hoppa över rapningen då eller om det kommer straffa sig?

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".