• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Fru Orange

    Länk till pysventilen :
    http://www.windi.nu/?gclid=CPmJyeOKvqACFQxB3godyk-uSw


    Länk till kolikmassage (vet att det ska finnas någon länk som visar också men hittar inte den just nu):
    http://www.tryggabarn.nu/barn/Page10589.html

    Vi masserar magen åtminstone en gång per dag men han har inte så mycket knip längre så egentligen tror jag inte att den behövs nu men det är ju lite mysigt också så vi gör den mest bara därför - han tycker om det för han ligger så stilla, förutom att han envisas med att sprattla med benen lite .

    Här är man lat så jag ligger ner och nattammar och det fungerar bra för oss - har absolut inte varit duktig och låtit honom ligga i vaggan på nätterna, men tror nog att det egentligen är mest för min egen skull, nu har jag en hand på honom hela tiden och eftersom jag vaknar till ofta så vet jag att han är OK... De kvällar han sover när vi ska gå och lägga oss kan jag i alla fall inte somna förrän han vaknar och ska äta för jag kan inte koppla av och reser på mig och kollar till honom hela tiden.

    vera: Hur har du det med din foglossning? Min är mycket bättre men långpromenader är ju inte att tänka på har jag märkt, vi gick till apoteket i torsdags och det är ca 4 km t/r och jag har ännu inte riktigt återhämtat mig .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • MissLillis

    När vi hade besök av BVC första gången och sonen var 10 dagar sa hon att vi redan då skulle börja träna magläge flera gånger om dagen. Och då skulle vi lägga armarna vikta under överkroppen så han unde jobba med dem också. Glömmer dock bort och gör det någon gång om dagen.

    Magmassage, gör jag som de på BVC lärde. Hon tryckte på magen under naveln alltså från ena sidan till andra sidan, tryckte upp benen mot magen så ryggen böjer sig (då brukar han fisa) och håller en stund och sedan skakade hon ut benen som en bencykel rörelse.  Jag har inte gjort det precis efter maten, är rädd att han ska spy.

  • Semlan10

    Idag började vi lite med magträning, Selma kan väl inte direkt hålla upp huvudet men lyckades vända på det iaf och verkade trivas ganska bra. Testade bara en kort stund och tänker öka efterhand.

    En sån där pysventil kanske man skulle ha.. Selma har jättemycket gaser, man hör hur det bubblar i hennes lilla mage och hon fiser jättemycket särskilt på nätterna. Igår natt vaknade jag t.o.m av hennes fisande {#lang_emotions_surprised}. Och igår kväll hade Selma för första gången en riktigt lång skrikperiod på ett par timmar minst, jobbigt. Man vill ju inte att de små liven ska ha ont! Har börjar med Sempers magdroppar och magmasserar flera gånger om dagen (men inte direkt efter amning). Men jag tror att det är luften hon får i sig när hon ammar som är boven i dramat, jag försöker få henne att ta bättre tag, ta lite pauser i ätandet etc men det är svårt.

    Fru H, känner inte så mycekt av min foglossning nu men har å andra sidan tagit det ganska lugnt än så längre. Går promenader på ca 45 minuter varje dag, ökar successivt. Däremot har jag jätteont i övre delen av ryggen från amningen, trots att jag pallar upp med en massa kuddar och försöker sitta så bekvämt som möjligt.

    Hur är era magar nu? Min är fortfarande ganska stor och slapp Funderar på att skaffa en maggördel, men det kanske är lite sent påtänkt.

  • Lycka1012

    Vera; Jag sitter upp och ammar Gabriel på nätterna. Sen när han är klar så halvsitter jag med honom på bröstet så han somnar. Han somnar aldrig om han ligger på egen hand, han vill alltid vara nära mig eller min man. Ibland så rapar han, men oftast inte. Han verkar ha svårt att rapa (om man kan ha det?). Tycker min mage också är sladdrig. Men, vi får väl tänka att det trots allt bara var en månad sen de var stora och utspända så man kanske inte ska ha så bråttom... Vi ger honom både minifom och sempers magdroppar. Hans magont verkar ha blivit lite bättre, men inte helt och hållet.

    MissLillis; Jag har inte vågat mig in till stan ännu. Känner mig osäker på hur jag skulle göra om lillprinsen blir hysterisk och vill ha mat eller ny blöja. Modigt Gabriel har klet i det ena ögat, och fick samma svar som fröken lycklig av bvc, att tårkanalerna inte riktigt är färdiga ännu.

    Syssling; Vad mysigt att lillen ler och skrattar! Jag fick det första medvetna leendet igår - vilken känsla!

    Vanille; Gabriel är också väldigt stark i nacken och kan hålla lilla huvudet uppe och spana på omgivningen. Så sött! Angående babymassagen så googlade vi och hittade en liten film om hur man gör

    Ni som fick stygn efter förlossningen, är de kvar? Mina är kvar, trodde de skulle försvinna snabbare.

    Nu vaknar en liten kille här
    Kram på er!

  • Fru Orange

    sol: Du ska nog kolla det där med stygnen. En del har ju problem med stygn som inte lossnar - jag trodde att de skulle vara borta efter ca 10 dagar. Själv är jag bara väldigt öm där stygnen har varit.
    Kanske du skulle prova några dagar att hoppa över mjölkprodukter för att se om inte magen blir ännu bättre - vi märkte resultat redan dagen efter jag slutat. Märks det inte någon skillnad på ett par dygn så är det ju bara att börja igen .

    vera: Min mage är alldeles stor och slapp och min viktnedgång har också helt stannat av, gick upp 21,5 under graviditeten och har gått ner 13 hittills men har inte gått ner något de sista två veckorna ...
    Men å andra sidan gör ju amningen sitt till - så småningom kommer vi att gå ner. Jag ammade min yngste storpojk till han var drygt 10 månader och då var jag nere på 54 kilo (vägde då 59 normalt till mina 1,74 - nu är det förvisso 18 år sedan ).
    Usch, vad jobbigt med ryggont - själv har jag som det känns fått tillbaka min migrän med full styrka, kom som ett brev på posten här i måndags när maken for till Stockholm för anställningsintervju, och inte kan man äta migräntabletter när man ammar. Som tur är har maken kommit hem igen .


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • septemberängel

    Hej på er!!

    Min vikt står oxå stilla.. magen ser ut som en mjuk härlig deg... hua!!
    Hoppas på mirakel!!

    Sol: jag har oxå börjat sitt amma på natten har noll koll på läget annars, han äter sämre när vi ligger sen somnar vi bäda två väldigt snabbt!! Vår kille är oxå svår rapad. Men vissa säger att de kommer mer och mer med tiden. Så de får vi hoppas löser sig!

    Jag ver faktiskt inte hur de ligger till med mina stygn, sydde de mesta invärtes så jag har ingen aning...drar och spänner i bland iaf..

    Fru Hagelin: Tråkigt att foglossningen håller i sig!! Annars säger de ju att den skall släppa så fort bebisen är ute..

    Jag kommer iaf få 1000 kr från Folksam för mina bristningar alltid något.

    Vi har missat att man redan ska börja magträna... så vi tog första passet i dag.. han är ganksa stark när han ligger på min mage brukar han titta upp på mig och skratta såå söt!!

    I dag har vi haft världens härligaste kille, go och glad hela dagen. Avslutade med att vara trött trött trött!! Men sammanlagt kanske 5 minuter gråt på hela dagen. Känns som en dröm!!
    I går var dock en värre dag men de är en annan historia som vi glömt
    men de är så härligt när man får gensvar och älsklingen skrattar och jollrar!!

    Vi körde ju Miniform droppar tillsammans med sempers innan men slutade med miniform, och Vilmer är bättre i magen, iaf inte sämre. Så ni andra som har små problem magar vet...

    Ha de bra och hoppas de blir soligt och fint i morgon/idag..

  • MissLillis

    Fru Hagelin, ska ni flytta till Stockholm?

    Oj, jag har inte tänkt på stygnen, tror de har trillat bort själva. Kom ihåg att de sa att om man kände obehag skulle man kontakta dem.

    Jag har 13 kg kvar att gå ner {#lang_emotions_frown}, får börja motionera men har fått en sträckning i foten och har haltat runt i två veckor, väldigt seg.

    Idag har vi varit på stan och shoppat Cornelius och jag. Gick bra tills jag precis var klar i och hade prövat amningsbhár på NK, började då gallskrika men tystnade när vagnen började röra sig. Gick sedan upp på jobbet och ammade och sedan kunde vi fortsätta en stund. Är väldigt stolt över killen, han charmade även kollegorna på jobbet som blev lite överraskade av vårt besök.

  • Fru Orange

    Miss Lillis: Ja, tyvärr lär vi nog bli tvungna att göra det , jag vill absolut inte men då maken inte får något jobb och den ekonomiska situationen börjar bli katastrofal så har vi inte så mycket val om han kan få ett jobb där.


    (¯`°?.¸♥Nu har vår älskade liten äntligen kommit♥¸.?°´¯)
  • Semlan10

    Sol, Selma verkar också ha svårt att rapa, även om hon börjar bli lite bättre på det. Visst är det härligt med leenden. Selma fyrar ofta av ett på morgonen strax efter hon har vaknat och ätit, då känns det genast mer ok att bli väckt för tidigt

    Fru H, vad jobbigt med både foglossning och migrän! Igår var vi ute på en lång utflykt och då märkte jag faktiskt av foglossningen lite, hoppas den försvinner snart så att man kan komma igång lite mer.

    Amningen är visst ingen mirakelbantningskur för alla... Det är väl bara att kämpa på och ha tålamod.

    Idag har jag blivit telefonterroriserad av min svärfar, igen... Han fattar tydligen inte att det inte alltid är läge att svara på telefon när man har en liten att ta hand om, då ringer han om och om igen... Idag drog jag till slut ur jacket på hemtelefonen och stängde av mobilen. Efter att han väckte både mig och Selma när vi försökte sova lite på förmiddagen efter en extremt tidig start på dagen. Han vill komma och hälsa på i tid och otid, det är lite jobbigt faktiskt. Så här i början vill jag ta det lugnt utan saker inplanerade varenda dag, och han är ju inte den enda som vill träffa Selma. I-landsproblem, men just nu är jag för trött för att ha tålamod med det.

  • Fru Lycklig

    Hej!
    Jag hade ingen foglossning under graviditeten, men har ont i vä ljumske. Det smärtar och strålar ned i benet. Undrar om det kan vara något efter förlossningen. Blev ju snittade så jag förstår egentligen inte hur det kan hänga ihop.

    Idag skulle vi åka till ICA och handla. Killen somnade snällt i bilen, men när vi parkerade på ICA vaknade han och gallskrek. Försökte lugna och trösta, ville inte gå på affären med en gallskrikande bebis, men lyckades inte... Vi fick snällt vända hem igen. Sedan somnade han som en stock i bilen på vägen hem igen...

    Jag har också stannat av i vikten, men hoppas att det händer något när promenaderna blir mer regelbundna.

    Vad har ni för kläder nu, till er själva?
    Själv kommer jag inte i alla mina kläder jag hade innan jag blev gravid. Vissa tröjor är för små (tuttarna är lite större än innan... ).
    Har två par byxor jag kan ha. Rumpa och lår har något extra kilo kvar.
     Vill inte köpa en massa nya kläder när man inte vet hur vikten kommer att bli. Ska man stanna på denna vikt ett tag, eller kommer man att tappa några kilo till?

    Vera: Rätt, stäng av telefonen. De får snällt lära sig att vänta tills man själv orkar och har tid och lust. Man ska inte ha dåligt samvete för det.


    Äntligen är han här!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".