• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Semlan10

    Nu har jag kollat min gravidförsäkring hos Trygghansa, får inget för snittet. Man kompenseras endast för svåra bristningar eller svår blodförlust, 3000 kr. Svår blodförlust ska vara minst 2 liter, jag förlorade bara 1,1 liter så det räcker inte... Lite snålt, kunde ju fått 1500 kr iaf för min liter

  • MissLillis

    Vera, jag liggammar på natten, oftast då vid 2.30 och igen vid 6.00, ibland somnar vi i sängen men oftast får jag trösta tills han somnar och då får han sova i vagnen. Jag rapar inte på natten, för då vaknar han ju ännu mer som du säger.

    Jaha, svåra bristningar... kanske man ska se om man klassificerades som det eller ej.

    Idag har Cornelius och jag varit ute på "äventyr", tog bussen till Fridhemsplan, åkte både upp och ner i rulltrappa, vilket gick bra {#lang_emotions_laughing}.
    Det enda sega var när vi skulle hem för då var första bussen full med barnvagnar, nästa buss 12 min. senare var smockfull med folk och helt omöjligt att tränga sig på med vagn, så tillslut fick vi gå (jag har en sträckning i foten och haltar så det var inte så skönt), och sen började det hagla....... var helt slut när jag kom hem och då hade vi gäster som hade kommit, phu.   

  • Vanillie

    vera: Här sitter vi i sängen o ammar på nätterna! Alics har svårt för att ta ett riktigt tag när vi ligger ner.. tyvärr! Och jag orkar inte trixa med henne. Och vi rapar också. Hon vaknar inte till så mycket av det utan somnar om igen.

    misslillis: Åh du har vågat dig på rulltrappor!! Jag och sambon stod och velade vid rulltrapporna förra helgen men vågade inte med vagnen! Det fick bli hissen!
    Har inte vågar ge mig på att ta vagnen på bussen heller ännu! Det värsta är ju om bussen är överfull med folk!


    Alice
  • Fru Lycklig

    MissLillis: Våran kille har haft klet i ögonen ända sedan han föddes. Det beror på trånga tårkanaler och kommer att gå över. Ena ögat är nu helt bra, medans det andra ögat kletar fortfarande. Man behövde inte vara orolig så länge ögat inte blir rött, enl BVC.

    Vilka äventyr ni varit ute på...

    Idag tar vi det bara lugnt och är hemma. Killen har hållt mamma och pappa vaken sedan kl. 04 två nätter i rad... Man känner sig lite trött.

    Jag sitter i sängen och nattammar. Ibland somnar jag, men målet är att jag ska vara vaken till han har ammat klart och ska då tillbaka till sin säng som står ijämte våran.

    Ha en trevlig dag i vårsolen!

  • syssling

    Är det någon mer som börjat i föräldragrupp ännu? Vad tycker ni?


    Var på "möte" nummer 2 i veckan om ergonomi, lyft och träning. Det gav inte mig något alls ... Nästa gång blir det om vaccinationer och infektioner. Det intresserar mig så jag ser fram emot det. Vi kommer dock att ligga steget före de andra eftersom vi redan vaccinerat ...
    Är lite skeptisk till BVC ... Två gånger nu har vi fått vänta mellan 45 min och 1 timma. Dessutom kommer hon aldrig ihåg tider osv. Men jag biter ihop och går för lillens skull.
    Lillen växer och frodas. Han börjar le och skratta allt mer nu. Det är för härligt. Dagens vikt: 4400g och 57 cm lång.
    På tal om nattamning. Här är en tills om sitter i sängen och ammar. Det har bara hänt vid ett par tillfällen att jag legat och ammat.
    Senaste veckan har vi varit ute och barnvagnspromenerat varje dag. Det är så himla skönt att komma ut och lill Pyret somnar direkt i vagnen och vaknar inte före vi är hemma igen :) Mönsterbarn ;)
  • Semlan10

    Idag var vi hos bvc, Selma väger nu 4100 g och är 51,5 cm lång.
    Jag frågade om det här med magknip etc, hon som jag träffade sa att rapning inte var så viktigt? Apropå att rapa på natten. Hon var mer innne på droppar men de har ju inte funkat så bra här. Kanske ska testa Sempers dock. Jag försöker få Selma att sluta smacka när hon äter och därmed få i sig massa luft men det är ju lättare sagt än gjort!

    Fröken lycklig, Selma har också utvecklat en dålig vana att inte vilja somna om någonstans vid 4-tiden på morgonen de senaste dagarna... Oavsett om jag rapar henne eller ej. Är rätt trött nu..

    Syssling, vad trist att det inte funkar så bra på din bvc. Vi har inte haft några sådana problem tack och lov. Kan du be att få byta person som du går till?
    Men skratt  och leende låter ju härligt! Ser fram emot när det börjar.

    Trevligt med utflykt Miss Lillis Vår vagn är så stor och tung att jag vet inte heller om jag skulle våga mig på rulltrappor. Men man kanske måste så småningom. På torsdag ska vi åka in till Medborgarplatsen för S ska attestera faderskap (vi är ju inte gifta), bävar lite för denna utflykt på egen hand, S kommer ju dit direkt från jobbet så jag får åka själv med barnvagnen på buss/tunnelbana.

  • MissLillis

    Här börjar föräldrargrupperna runt 2 månader så det är ju ett tag kvar.

    Vår BVC är bra, än så länge i alla fall.

    Inatt sov min kille från 24.00 till 5.00, var lite chockad när jag kollade på klockan, sedan ammade han och somade i sängen tll 8.30 {#lang_emotions_laughing}. MEN idag har han bara sovit en timma när vi var ute på promenad och en halvtimma på förmiddagen, inte bra, med då lär han väl sova inatt.

  • Semlan10

    Vår föräldragrupp börjar redan nästa vecka insåg jag nu, trots att Selma bara är 5 veckor då.

    MissLillis, låter ju trevligt med så lång nattsömn, det har Selma också lyckats med ett par gånger Hellre att dom är vakna på dagen så man får sova på natten! I natt somnade Selma faktiskt om efter första nattamningen, hurra! Det var en grinig och vaken dag igår så det var väl därför.

    Någon som vet när det är lämpligt att börja lägg bebis på magen (i vaket tillstånd) så att de får magträna lite?

  • Vanillie

    vera: i barnboken jag har står det att man kan vända dom till mage runt en månad. Korta stunder.
    Jag har börjat med Alice men än är det inte så populärt!

    Däremot börjar hon bli ganska stark i nacken! Korta stunder kan hon hålla upp huvudet jättebra och titta sig runt. Men sen blir hon trött och då åker huvudet som på en liten nickedocka igen.. Så man får vara beredd att ta emot!

    Någon som masserar magen för knipets skull? Hur gör man? Gör man det efter maten precis eller?


    Alice
  • Fru Lycklig

    Vera: Jag låter våran kille ligga på mage och "träna". Han är 5 veckor, men stor. Han håller huvudet riktigt bra själv. Jag lämnar så klart inte honom. Inatt sov våran kille 4-timmars intervaller ända tills kl. 06, så idag känner jag mig riktigt pigg.

    MissLillis: Skönt med så lång nattsömn. Det har iinte hänt hos oss någongång ännu.

    Vanillie: Jag har inte provat att massera, vet inte riktigt hur man gör. Det finns en "pysventil" som heter windi, tror jag. Ska kolla bättre. Den hade jag tänkt prova om magknipet blev riktigt jobbigt.


    Äntligen är han här!
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".