• Anonym (Småland)

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Vi med ångest/panikattacker och depressioner...

    Denna tråden är för alla oss som lider av ångest, depressioner och andra liknande sjukdomar. 

    Jag vet att denna tråden betyder mycket för många av oss som skriver här. Innan jag startade våran första tråd så kände jag mig ensam om att må dåligt, men nu vet jag att vi är många fler än man kan tror som mår dåligt.

    Alla ni som har/har haft ångest/panikattacker/depressioner m.m. är jättevälkomna hit! Ni andra som kanske bara har frågor eller som har vänner/anhöriga som lider av detta är också välkomna...

    Alla ni underbara tjejer som skriver här inne. Ni är bäst, glöm aldrig det!!! Kämpa på för vi är starkare än vad vi tror.

    Hjärta


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-13 20:16
    Tänkte om vi skulle försöka oss på en liten lista på oss som skriver här inne...?

    Och lite snabb info om oss. Vet att vi försökte oss på en presentation av oss här inne innan, men det var så svårt att greppa vem som var vem ändå känner iaf jag... De som vill kan ju skriva lite info om sig själv, annars kan man bara skriva sitt namn/alias...?

    Ex på info kan ju vara namn/alias, Kön, Civilstatus, Barn?, Vart man bor, vad man lider av/diagnoser, om man jobbar, pluggar eller är sjukskriven...??
  • Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...
  • Maddisen80
    Anonym (borderline) skrev 2010-07-05 23:14:59 följande:
    Hey! Jag är en tjej på 21 år snart 22 och har en liten skrutt på 1 år.
    Jag har en diagnos som heter Borderline. .
    När jag var ca 16-år hade jag depression och ångest.
     Men kunde ändå leva ett normalt liv utan att någon märkte något.
    Jag är sjukt bra på att dölja mina känslor och verka glad och posetiv.
    När jag var 19 år bröt jag ihop och klarade inte mera hade så mycket inom mej.
    Förstod inte vad det var för fel på mej :/ Utan ville ta en enkel väg ut.
    Och man fick inte riktigt den hjälpen man borde få, att låsa in någon i ett litet vitt rum och proppa i en med mediciner är det verkligen en bra lösning? 
    Sen hamnade jag mellan stolarna och fick ingen hjälp alls :S 
    Men efter 1 år insåg dom att jag behövde mer hjälp än en "vanlig" mottagning där folk mår dåligt.
    När jag blev gravid insåg jag att livet har en mening nu är min dotter allt jag har och lever för henne å hunden.
    Visst e det jobbigt ibland men känner mej bättre.
    Nu har min föräldrarpenning tagit slut och jag har inte gått på enheten på över ett halvår och nu vet inte jag hur jag ska få sjukskrivning fort :S 
    Känner mej alls inte redo att börja jobba.. 
    Har stressat så mkt och skit att jag nu har magkatarr :/ 
    Killen å jag har gjort slut fast vi bor ihop pga lillans skull å vi bara bråkar..
    Men efter regn kommer sol va?
    hej och välkommen hit ,hoppas att du kommer trivas här med oss. Tråkigt att ni har gjort slut. Jag har med magkatarr de är inte roligt alls att ha :/
  • Maddisen80
    vaniljbullen skrev 2010-07-06 15:56:07 följande:
    Att ha ett djur är ju jättebra tycker jag! Vi har två katter och de tycker ju om en även när man mår som sämst och tycker att man är sämst i världen.. Jag läste en artikel om hur betydelsefullt ett djur kan vara i DN idag (fast artikeln var nog ifrån söndags) kolla på nätet och under rubriken "Insidan". 

    Maddisen - tycker som många andra att du ska diskutera en inläggning på torsdag. Om din sambo inte pallar det så är det (faktiskt) inte ditt problem, det är hans! Och om han inte klarar av att du mår dåligt så har du kanske det bättre utan honom. Jag fattar ju såklart att det här är mycket lättare i teorin än in praktiken, men jag har för mig att du skrivit liknande saker tidigare? Men faktum är ju ändå att du är värd precis lika mycket oavsett om du mår dåligt eller ej, du är DU alltid även om du mår dåligt och förhoppningsvis är det ju inte så att du för all framtid ska må som du gör nu. Att din sambo mår dåligt kan jag också förstå, det måste ju vara fruktansvärt att veta att ens sambo mår så dåligt att hon har suicidtankar. Kan inte han få någon typ av stödsamtal? Min man fick det, jag tror det var sådär fem gånger och han upplevde att det var väldigt bra. Har man en relation så blir ju alltid den andra parten  lidande, oavsett vilken sjukdom det handlar om. Det betyder inte att det är enkelt, men det är så det är. Jag tror på dig, du är en väldigt viktig människa, du är väldigt viktig för många i den här tråden och många människor utanför tråden också även om det inte känns så.. 

    Safira - Jag brukar tänka lite som du, att man åtminstone har fått livserfarenhet.. I och för sig mer än det kanske behövs, men ändå. Jag har varit sjukskriven sen 2007 och nu har jag sjukersättning. Jag har försökt plugga och försökt jobba men ingenting har fungerat. Man vill ju så gärna, så gärna ha det som "alla andra", volvo, villa och vovve liksom, men det har man inte och de självdestruktiva tankarna blir än mer påtagliga tycker jag. Värdelös och meningslös och gör ingen nytta och är bara till last för alla andra osv.  Hade det varit en vän, eller för den delen alla ni här i tråden, så hade jag inte tyckt att någon var värdelös och dålig, men när det gäller en själv.. 

    Ta hand om er allihopa! 
    Hej vi hade en katt tidigare,men jag blev allergisk tyvärr.Jo man kan ju inte råför att man mår dåligt de är mycket samhällets fel som gör att man mår skiit. Jag mådde bra när jag var i Timrå hos mina föräldrar sen när man kommer hem så trycker försäkringkassan ner en så himla tråkigt. min sambo vill inte gå på stödsamtal ;::&/ han vill ens inte med mig till psykiatrin i landskrona och prata med sjuksköterskan :/
  • Maddisen80
    Anonym (lojs) skrev 2010-07-06 16:26:15 följande:
    Men åh, onödigt att säga så. Du skulle väl antagligen må bättre om du fick vara inlagd ett tag än att vara hemma och må jättedåligt. Vet hur det känns när man får skit och folk tycker att man ska "skärpa sig"...Säg till honom att du gör det för du vill inte må dåligt, om han inte kan ta det tycker jag han borde prata med någon om hur man hanterar anhöriga som mår dåligt kanske? Man mår ju bara sämre av att veta att folk mår dåligt av att man mår dåligt :-/ Du kommer faktiskt i första rummet här. Var såhär med min mamma och jag bad henne till slut att söka hjälp själv för att kunna hantera det. Nu gjorde hon inte det...men hon säger inte lika ofta "jag mår dåligt när du mår dåligt".
    hej de är ju bra att din mamma inte säger så lika ofta . Jag försöker få med han till sjuksköterskan och så ,men de vill han inte.
  • Maddisen80
    Maia skrev 2010-07-06 18:39:20 följande:
    Maddisen, raring. Vilken press din sambo sätter på dig! Du måste (!) tänka på dig själv. Mår han dåligt så borde han ju förstå att även du mår dåligt.. Ta upp en ev. inskrivning, tror du behöver det. Få vara ifred lite och bara tänka på dig själv och få rätt typ av stöd. Att inte tänka på vad din sambo säger för, hur kommer det sluta? Har du sagt till honom om de tankar du har? Vet han detta men ändå är så oförstående över allvaret? Tänk på DIG nu!

    Min sambo har sagt liknande men det pga sonen. Varken han eller jag skulle vilja att lillen får genomgå förra året igen. Men har man ine barn så behöver det ju inte bli samma stora ansvar för partnern att sköta allt själv för de behöver ju bara täka på sig själva om tex du eller jag blev inlagda igen. Orkar inte din sambo så är det tyvärr inte mycket att göra. Det måste vara hans val och du behöver trygghet och stöd, inte ultimatum och kränkningar. Skulle jag bli så dålig igen så vet jag vad som väntar (förmodligen) och har redan accepterat det. Låter kanske lite konstigt men...

    Jag vill inte att du ska må så dåligt. Önskar jag kunde ta bort det. Hoppas du inte tar illa upp av vad jag skrivit ganska hårt nu, vill inte såra eller pressa dig åt andra hållet. Vill dig bara väl, det hoppas jag att du vet vid det här laget.
    Varma kramar! 
    Hej ja min sambo vet om mina självmordstankar jag har talat om för han om de med .Jo vi har inga barn ,de är bara vi två. Jag tar inte illa upp förstår att du vill mig väl
  • Maddisen80
    Anonym (Skåne) skrev 2010-07-06 18:52:57 följande:
    Här är en till som mår skit rent ut sagt.
    Idag är en hemskt plågsam dag
    hej välkommen hit,jag bor med i skåne i landskrona ,hoppas att du kommer trivas här tråkigt att du mår dåligt.
  • Maddisen80

    Jag ringde psykakuten precis, vilken jävla surkärring som svarade, hon sa eftersom jag har kontakt med psykiatrin i landskrona så är de inte säkert att jag får prata med någon där ,jag sa att jag har enorma självmordstankar och va påväg och ta överdos av mediciner igår,så sa hon sen på slutet men känner du att du inte kan vänta till på torsdag får du väl komma in

  • Anonym (lojs)
    Maia skrev 2010-07-06 18:55:50 följande:
    Oj! Svår fråga. Har man både borderline och bipolär, som jag så är det svårt att skilja dessa åt. Borderline; svart-vitt tänkande. Ena stunden älska, nästa hata. Gäller för mig, alla runt omkring mig och även folk jag inte känner kan göra mig skit irriterad. Mycket beroenden. Jag har skadat mig själv mycket och många långa perioder i mitt liv. Varit på gränsen till alkoholism. Knaprat piller som godis. Flera su-försök. Har förvriden bild av mig själv (tydligen) och väldigt dåligt självförtroende. Söker bekräftelse hela tiden och överallt. Katastroftänkande. Får panik om jag tror att sambon ska lämna mig när vi grälat, även om det oftast är jag som provocerar fram det. Kan bli aggressiv (muntligt) och skäller på mina närmsta, provocerar och säger upp bekantskaper och även min familj. De vet som tur är att det bara är en impuls. Kan få impulser som inte går att stoppa. (orkar inte ge exempel nu)
    För tillfället är jag inne på hetsätning. Min sambo säger att jag är beroende av att vara beroende och det stämmer nog. Jag kan inte bryta ett beroende utan att gå till nåt annat.

    Som sagt, mycket av detta stämmer väl in på bipolär också, både maniska faser och depresiva.
    Känns som jag bara svamlat nu. Fråga mer om det är nåt du undrar över. Alla med borderline är ju även individer och det uttrycker sig naturligvis inte på samma sätt för alla.
    Okej, förstår att det är svårt att beskriva sådär men nu fick jag en bild :) Det jag kände när jag tog upp det med läkaren var att jag ser allt svart eller vitt, kärlek eller hat, allt eller inget. I skolan har jag bara haft antingen IG-G betyg i perioder och sedan ligga på MVG. Har svårt att hålla kvar vid vänner för jag känner att dom kommer lura eller svika mig eller bara är med mig för att vara snälla. Jag har några bra vänner sedan barndomen men dom är ganska dominanta vilket fungerar för mig då jag oftast vill att folk ska säga åt mig vad jag ska göra eller vart vi ska gå.
    Jag är ganska förvirrad, kan sitta och glo en hel dag och känna mig tom och undra varför jag finns och om livet är verkligt. Har haft perioder med nära psykoser där jag trott att jag är känd och går med näsan i vädret och tycker att jag är skitsnygg och att alla vill ha mig och att det känns som att jag ofta är i en drömvärld och gör impulsiva saker som att börja prata med okända människor eller shoppa för tretusen på en dag, helst skor och väskor. Detta tyckte läkaren var "normalt tjejbeteende", shoppingen alltså. Jag går aldrig och köper 1-2 matvaror eller plagg, ska jag handla så ska jag HANDLA och släpar hem tunga kassar eller shoppingpåsar, känns som att man har makt med pengarna och att folk ser att jag shoppat massor och tror att jag har mycket pengar vilket jag inte har, jag sparar ju mig bara till de här tillfällena.
    Har haft blandade perioder av anorexi, bulimi och att bara hetsäta massor utan att spy. Skar/rispade mig mycket förut men det kändes/känns bättre att ha en hårsnodd på armen som jag kan smälla med för då får jag ju inga ärr som folk kan se. Eller så har jag bara slagit mig själv så att jag får blåmärken som går bort.
    Det där med att älska och hata är väldigt starkt för mig. Jag kan träffa en vän som jag älskar egentligen, men om hon säger något fel eller dumt så verkligen hatar jag henne och träffar inte henne på låång tid.
    Har i grunden typ inget självförtroende eller självkänsla förutom när jag känner mig "hög" och går med näsan i vädret och shoppar loss. Jag vet inte vem jag är alls och har anammat andras klädsmak eller intressen. Byter hårfärg var 3e månad.
    Gud vad jag skriver mycket men jag har så mycket inom mig, ilska, ledsamhet men glädje också...Känns som att jag inte får ge uttryck för vem jag är men jag vet ju inte vem det är ändå. Jag är ganska estetiskt lagd, hatar matte och det konkreta, gillar flummiga saker som filosofi och att studera beteenden. Känner mig helt knäpp nu jag skriver så mycket, känns som att jag drömmer, men det är väl lite overkligt så här på internet också.
  • Anonym (lojs)
    Maddisen80 skrev 2010-07-06 19:43:41 följande:
    Jag ringde psykakuten precis, vilken jävla surkärring som svarade, hon sa eftersom jag har kontakt med psykiatrin i landskrona så är de inte säkert att jag får prata med någon där ,jag sa att jag har enorma självmordstankar och va påväg och ta överdos av mediciner igår,så sa hon sen på slutet men känner du att du inte kan vänta till på torsdag får du väl komma in
    Å herregud, kan dom inte bara lyssna på vad man säger! En gång när jag ringde sa en kärring "du jag ska hem till en annan, jag har inte tid att prata med dig, kan du ringa imorgon?" Alltså jag trodde hon skojade! Hon jobbar väl fan inte ensam för hela psykiatrin!? Jaa jag ringer imorgon när jag kanske är död för att jag har självmordstankar nu, vad tror dom!? Förlåt om jag spär på ilskan men vissa skulle man önska detta helvete så dom fattar, eller att dom kan jobba med stenar istället..... Ska du åka in då? Var inte kvar hemma och må skit om det är så
  • Anonym (lojs)

    Det där med nära psykos menar jag att jag går på gatan och tror att jag drömmer, allt är liksom svävande och flummigt, tror att människor och saker inte är riktiga. Blev drogad med lsd en gång och efter det blev det värre. Den gången såg jag mitt ansikte fräta och rinna bort sen låg jag och spydde som tur var och såg stora bollar som hoppade runt och det blev hål i marken som jag trodde jag skulle ramla ner i.
    Jag dricker aldrig alkohol eller tar droger för jag får sånna kickar av det att jag blir rädd. Det enda jag varit beroende av är starka värktabletter och sömntabletter men inte längre (fick inga fler).

  • Anonym (sömnproblem)

    Hej där ute!

    Först vill jag skriva till: Maddisen80.. : Tycler verkligen psykakuten beteende sig som idioter. Det borde du anmäla.. (förstår om du inte orkar) med tanke på ditt mående. Men de får inte bete sig hur som helst mot en människa som mår psykiskt dåligt. Som om man inte mår tillräckligt dåligt?

    - Nu till min egna fråga till alla er andra som sitter här och väntar på den långa kvällen framför er...
    Hur gör ni när ni får ångest mitt i natten? Ringer ni någon? Pratar med en sambo?! Om jag inte tar min sömntablett får jag värdens ångest, hemska marddrömmar.. Tror jag börjar bli beroende så vill börja trappa ner men dom där hemska marddrömmarna pallar ja fan inte! :(

Svar på tråden Vi med ångest/panikattacker och depressioner...