• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • Glass

    fast jag måste tänka lite....

    Kolhydratkänslig

    Insulinproduktion på "max"

    laktoskänslig

    Är man kolhydratkänslig i den mening att man går upp av kolhydrater så måste det ju innebära att man är insulinrestistent. Dvs förstadiet av diabetes 2.
    Insulinresistensen brukar ganska snabbt bli bättre om man inte utsätter kroppen för saker som triggar insulinproduktionen för mycket. Dvs. Kolhydrater, laktos, mjölkprotein och vanligt protein.
    Insulin behövs ju för att kroppen ska ta upp på kolhydrater och proteiner, och vi måste ju ha i oss protein för att överleva.
    Då behöver man alltså öka insulinkänsligheten. Det finns säkert massor av sätt, men att träna, äta kanel, grönt te, gurkmeja är några sätt som ökar insulinkänsligheten, vad jag vet nu på rak arm.   

    Insulinproduktion på "max" då är det alltså lite brist på insulin som är problemet. Fast, då borde det ju egentligen bara innebära att blodsockret blir för högt och att cellerna inte får i sig protein och socker, eller?
    Det här vet jag inte så himla mycket om egentligen....

    Laktoskänslig. Ja, då kan inte kroppen bryta ner mjölksockter och man får ont i magen eller blir gasig. Det spelar ingen roll alls när det gäller insulinkänslighet eller så. Jo, man tar ju upp mindre socker om man är laktosintollerant, för det kommer inte ut i kroppen från tarmarna.

    Så, nu fick jag tänka lite...
     


  • stjierna

    Glass: nvm, jag googlade ;) hur länge måste man ändra kosten så innan insulinkänsligheten är ökad, då? Nån aning? ;) jag älskar dig för alltid om du knäckt koden till varför jag bara går upp i vikt o aldrig ner ;)

  • Hoppet 3
    Glass skrev 2012-05-20 09:42:31 följande:
    fast jag måste tänka lite....

    Kolhydratkänslig

    Insulinproduktion på "max"

    laktoskänslig

    Är man kolhydratkänslig i den mening att man går upp av kolhydrater så måste det ju innebära att man är insulinrestistent. Dvs förstadiet av diabetes 2.
    Insulinresistensen brukar ganska snabbt bli bättre om man inte utsätter kroppen för saker som triggar insulinproduktionen för mycket. Dvs. Kolhydrater, laktos, mjölkprotein och vanligt protein.
    Insulin behövs ju för att kroppen ska ta upp på kolhydrater och proteiner, och vi måste ju ha i oss protein för att överleva.
    Då behöver man alltså öka insulinkänsligheten. Det finns säkert massor av sätt, men att träna, äta kanel, grönt te, gurkmeja är några sätt som ökar insulinkänsligheten, vad jag vet nu på rak arm.   

    Insulinproduktion på "max" då är det alltså lite brist på insulin som är problemet. Fast, då borde det ju egentligen bara innebära att blodsockret blir för högt och att cellerna inte får i sig protein och socker, eller?
    Det här vet jag inte så himla mycket om egentligen....

    Laktoskänslig. Ja, då kan inte kroppen bryta ner mjölksockter och man får ont i magen eller blir gasig. Det spelar ingen roll alls när det gäller insulinkänslighet eller så. Jo, man tar ju upp mindre socker om man är laktosintollerant, för det kommer inte ut i kroppen från tarmarna.

    Så, nu fick jag tänka lite...
    Har svårt att förstå även om du skriver det utförligt! Glad

    Jag är laktosintolerant...... Har och ska nu hålla mig ifrån mejerier vilket jag tycker är svårt då jag bäst tycker om mitt kaffe med laktosfri grädde i.
    Får köra smör i maten. Tyckte jag blev mätt av fettet jag fick när jag åt CF youghurt, grädde. Det blir svårare.
    Ska man ta lika mycket smör som de mejerier som jag åt innan.
    Önskar ju hålla mig mätt emellan måltiderna.

    Nu till ngt annat:

    Har i dagarna 4 tränat 2 dgr PW och 2 dgr kroppsstyrka.Tar inte ut mig med denna träning kan jag tillägga men ändå att jag får upp puls.(känner mig duktig)

    Har två ggr av dessa 4 dgr fått hjärtklappning alldeles efter utförd träning eller under tiden.
    Har hört att man ska ta de lugnt om man har blodbrist.
    Hur är de med detta egentligen?
    Försöker hitta info på nätet men där står de att om man har si eller så.
    Någon som vet och kan ge mig ett ja eller nej som svar.

    Kram

     
  • Hon den där

    FAN, jag har helt trillat ur lchf. Det har blivit pizza i helgen och godis.

    Jag måste komma tillbaka och börja om imorgon! Snälla peppa mig!  

  • stjierna

    Jag insåg att jag hade Omega-3kapslar hemma (som dessutom var fullpackade med vitamin D3!), så nu är dom på stående intag här. Jag ska försöka minska KHintaget så mycket som möjligt utan att det blir tråkig och fantasilös mat. Jag ska minska grädde/CF/rysk yoghurt och öka smör/kokosfett. Så får vi se om det ger mig något ;) just det, kanel i kaffet också! Vet ni om det gör något för resultatet om man brygger med kanel eller om man kryddar kaffet i efterhand med kanel?

  • stjierna

    Hoppet 3: äter du smör behöver du bara hälften så mycket som grädde för att få i dig lika mycket fett. Äter du kokosfett behövs ännu mindre (100 procent fett, grädde innehåller 40 procent, smör 80 procent)!

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**