• Bordeaux

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Kaya skrev 2011-04-01 18:31:26 följande:
    Quark lär ju vara "kvarg" dvs typ vår svenska Kesella.

    Kanske du kan köpa mascarpone i Italien som substitut för grädde? Det är i alla fall så fett det går och dessutom otroligt gott!

    Annars kanske det finns "ren" grädde om man tittar i en ekologisk butik (vet att det är väldigt vanligt med sådana specialaffärer för ekologiskt i Tyskland).

    Fiberhusk på schwitzerdutch, nej du, där får jag erkänna mig besegrad! :D

    K
    Mascarpone finns det i massor. Vad kan jag använda mascarponen som? Om jag nu ska ge upp äckelgrädden, passar mascarpone i teet? Eller är det mer som vispad grädde till mina lchfvåfflor? (gjorde lchf-våfflor i lördags 10st så goda och så mättande att jag fortfarande har ett par kvar)

    Jag har letat bland eko-sortimentet men det är samma 35% grädde att jag börjar ge upp. Inna jag flyttade från Sverige och började med lchf, så gillade jag bara 40%grädde för jag känner smak av e-numret de har i lågfetts varianterna. Nu börjar jag planera att jag ska köpa en liter vanlig grädde nästa gång jag är i Sverige och typ dricka upp bara för att ta chansen
    Kommer inte göra det mer äni tanken.

    Fiberhusk på tyska? franska?
    Det finns nämligen inte med i min ordbok. Hur ser det ut? Kan ju kanske gå lite på utseendet också.
  • Bordeaux

    Tack för all hjälp med fiberhusken, tror nog jag ska kunna hitta den nu när jag vet att det är psylliumfröskal som de malt.
    Extra tack till Linda som erbjudit sig att skicka ner dem. Ska leta först här och sen kanske jag hojtar till. Saknar bröd och de flesta recepten ni pratar om är det fiberhusk i

    Denebola, jag vill också se!!
    Jag vill se er alla i bikkini, har funderat på om jag ska lägga upp bilder på mig med, men tyvärr är jag nog inte så modig......
    SHoppade bikini i måndags för vi ska på spa och äventyrsbad imorgon och jag var tvungen att ha badkläder. Men det var ingen rolig syn i spegeln, stor, vit, fet, flodhäst var vad jag såg i spegeln och inte en victoria secret model

  • Bordeaux

    Ronnbat, jag vill!

    Ju fler av er jag får se desto modigare blir jag förhoppåningsvis!

  • Bordeaux

    Denebola, försöker du gå upp i vikt eller?
    Tycker du iaf ser väldigt bra ut på båda bilderna att  mitt eget mod sjönk lite.

  • Bordeaux
    Differ skrev 2011-04-03 21:14:08 följande:
    Tusen tack!! Jag är helt seriöst nästan löjligt tacksam för alla tips, ölkorv och ost skall införskaffas pronto och jag förstår precis vad du menar med att göra en matsedel - mitt stora problem har alltid varit att jag glömmer bort att äta och sen är det ju både enkelt och gott att trycka i sig ett paket digestive för att stilla hungern.. inte bra och som du hör är jag illa däran...

    Men verkligen, tack! Jag behövde läsa det där just nu kände jag för jag satt här och kände att herregud 14 rostade mackor med ost och marmelad, kan det verkligen skada Skäms jag får snaska på en bit ost helt enkelt!!Glad
    Jag är också nybörjare har läst enheldel men känns ändå som jag inget vet
    Jag började inte för viktminskning utan det är bara en bonus, jag började som ett test för att se om rosacean skulle bli bättre vilket jag hört rykten om. Min rosacea är bättre, jag har gått ner ca 1kg i veckan, min mage och hunger är bättre.
    Innan LCHF kunde jag bli hungrig och om jag inte kunde äta just då blev jag ju hungrigare och hungrigare tills jag fick kramp och ont i magen och sen gick det över. Men när jag väl åt fick jag så fruktansvärt ont i magen och började frysa. Det är skitjobbigt när man är på jobbet.
    Hände inte varje gång när jag blev hungrig utan bara ibland, hittade aldrig något samband. FÖrsökte äta regelbundet och så men det funkade inte. Just för att jag kunde bli så dålig om jag blev hungrig och inte fick mat(super gnällig blev jag också såklart ) blev jag lite besatt av att mat, på så sätt att jag ville veta när får jag mat nästa gång osv.
    Nu är det mycket bättre blir jag hungrig går det bra att vara det ett tag och jag har bara haft ont magen en gång sen jag började med LCHF. Men det berodde på att jag åt lite för mycket för att det var så gott...
    Tycker det känns bra att vara så mätt på maten man äter och att den är godare än vanlig mat oftast.
  • Bordeaux
    Linda1976 skrev 2011-04-04 21:51:49 följande:
    Eller så får jag lägga ner hallon i veckorna och äta det på helgen...

    Känner att jag kört fast på frukosten.... Frökex är såååå gott. Kanske BARA ska äta det med rejält med gräddost (0% carbs), då blir det ju inte mer än 6-7 gram från kexet på morgonen - och då kanske det är lättare att hålla rakt spår resten av dan.

    *grubblar*

    Nä, nu får jag allt ta å natta mig. Tack Jucea för att du orkar analysera mitt ätande Det uppskattar jag! {#emotions_dlg.flower} 
    Ägglatte kan du prova till frulle om du gillar kaffe och klarar av att googla upp ett recept
  • Bordeaux

    Jag provade ägg-latte igår, jag blev mätt och den är enkel att göra. Men jag gillar inte kaffe, tror ni jag kan byta ut kaffet mot te, eller kan jag ha hälften kaffe hälften grädde?

  • Bordeaux

    Skruttens mamma, smaksatt mineralvatten skulle jag satsa på så otroligt gott. Jag sitter här nere i Schweiz och längtar och drömmer om loka päron mfl. Här nere finns det vanlgt vatten på flaska(evian, vittel mfl) och vanligt kolsyrat, har de smaksatt sitt kolsyrade vatten har de slängt ner lite sötningsmedel och konserveringsmedel också så det smakar urk.

    Just nu dricker jag kranvatten med hallon eller citron i som smak, funkar men känns inte lika festligt och lyxigt som en smaksatt loka/ramlösa.

  • Bordeaux

    Yena
    Vill du ha ekokött i massor, så ragga upp en jägare och gift dig med
    Jag gjorde det, eller han raggade upp mig och jag visste inte från början att han är jägare
    Så när vi bor i Sverige lever/levde vi väldigt ekologiskt och nyttigt, köttet kom från skogen, grönsakerna från landet, svampen från skogen och äggen köpte vi direkt av grannens hönor. Saknar det ibland speciellt allt det vilda köttet.

  • Bordeaux

    Vem av dem är det som "bara" är 38, ankan eller skipper?
    Så jag vet om jag ska akta mig speciellt för algerna eller brosket

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**