LindaEfraim skrev 2013-02-23 00:47:51 följande:
Anton i Sverige gör de inte så. De sätter fast djuret i en cylinder med ett hål för huvudet där en metall skena tvingar mulen upp i vädret. Sedan skär de av båda struparna samt artären och venen och sedan står djuret och frustar i upp emot 15 minuter innan det dör. För varje frust den gör så sprutar bloden från halsen flera meter. De vänder även cylindern med kossan i.
Mycket inhumant.
De får nämligen inte skjuta djuren med en slaktpistol för djuret kanske inte bara blir medvetslös utan dör innan strupen skärs av.
Enligt svensk lag så
skall djuret vara bedövat innan djuret strupen öppnas, om så inte är fallet är det ett lagbrott.
Jag kan tänka mig halalslakt enligt svensk modell,
så länge lagen följs till punkt och pricka, eftersom det är exakt som traditionell slakt i så fall, med skillnaden att det rabblas upp en en obegriplig ramsa samtidigt då, men djuret lider inte ett jota iaf, det är bedövat i vederbörlig ordning innan tömning av blodet inleds.
Det du beskriver är halalslakt i utlandet,
Linda, och det är vidrigt. "Slaktarna" som misshandlar djuren där borde utsättas för samma behandling själva. Jo, jag menar allvar.....