• Anonym (TS ångrar)

    Vi finns, vi som ångrar barn

    Jag ser att det kommer upp trådar där barnfria berättar om hur de måste försvara sitt barnfria liv, vilket är så tråkigt att det ska behöva göras. Till er som tjatar om att ni "fattar inte varför man inte vill ha" och att "ingen ångrar sina barn" vill jag bara säga: ni behöver inte fatta och jo visst finns det många som ångrar sina barn (t.ex. jag själv och sen vet jag två kvinnor till). Ni vet bara inte om det för det är inget man berättar i allmänhet, allt för att hålla fasaden om att allt är bra, livet leker och är perfekt, ungefär som på facebook.
    Jag är en av de kvinnor som ångrar att de skaffade sina barn, deal with it, pga grupptrycket och samhällets hjärntvätt, och nu kan jag knappast lämna bort henne. Vi finns, vi har insett att detta faktiskt inte passade oss och tyvärr är våra oönskade barn offren för våra ogenomtänkta beslut/enträgna påtryckningar från omgivningen. Visst står vi för konsekvenserna och tar hand om barnen, men det är synd att inte ha fått leva sitt egna, riktiga liv från första början. Med detta alternativa liv menar jag inte t.ex. supa sig full varje helg eller konstant resa jorden runt, jag är nykterist och reser rätt sällan, men aspekter såsom ansvaret, övrig livsstil, meningsfullt arbete/projekt, egentid, personliga behov och personlig lämplighet som förälder. 

    Creds till alla som tänker igenom detta livsval noga och gör klart för sig själva vad de vill och inte vill ha och sedan handlar efter det istället för att i blindo bara göra vad resten av flocken säger och gör, det om något är ansvarsfullt, var säkra på det ni barnfria Hjärta . Ni som tjatar, hintar och dömer våra liv, håll tyst bara om ni inte kan stänga av vad ni tänker och tycker att ni känner. 
  • Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn
  • Anonym (osäker)
    Ann Cistrus skrev 2014-06-14 12:33:57 följande:
    Jadu... En del av dina rädslor ligger utanför din kontroll (risk för sjukdomar, kroppsliga förändrigar osv) och en del har du mer kontroll över än du kanske tror. Socialt isolerad blir du bara om du väljer att vara det. (Såvida du inte bor på landet utan bil) Det finns massor av aktiviteter för föräldrar som går hemma och det finns massor med hemmaföräldrar som känner som du! Det är lätt att snöa in på kiss och bajs när man sitter och pratar med andra småbarnsföräldrar men jag har märkt att i princip alla är förmögna att prata om annat om man bara för det på tal smile1.gif  

    Jag tror man gör en tankevurpa om man förväntar sig att föräldraskapet ska vara odelat positivt eller negativt. Det är både och. Vissa dagar är underbara, andra är riktiga skitdagar, en del dagar är blaha. På en och samma dag kan jag känna kärlek så stark att det känns som om bröstet ska explodera för att en kvart senare bli rosenrasande (på samma individ...). Ibland tänker jag att det är en välsignad tur att jag fick barn och får uppleva att vara förälder och det finns dagar då jag tänker "vad i helvete har jag gjort?". 

    Du har en cool resa framför dig!
    Tack! Känns bra att veta. Tror det kommer att gå fint det här, har ju alltid sett framför mig att jag skulle ha barn men nu när jag sitter här, förstoppad och finnig och dödligt trött, känns det ibland som livet nog ändå hade varit schysst som iskall barnlös karriärist eller något. Det spelar nog in att jag är den första i min bekantskapskrets som är med barn så jag har ingen kompis att luta mig mot, dessutom har jag själv lite halvbra erfarenheter av att känna mig oönskad när jag växte upp. Men, jag är inte min mamma och min kille är inte min pappa, våran livssituation är väldigt annorlunda och jag är glad att jag någonstans tar ett medvetet beslut att köra på med det här - 
  • Scoops

    Tack TS! 

    Jag har inga barn och inga på g heller. Men jag VILL inte föda egna barn och det vill min omgivning inte förstå. Men en av mina anledningar är precis det du skriver om - jag är helt övertygad om att jag skulle ångra mig.

    Känner också igen detdär med att mina föräldrar vill att jag ska skaffa barn. Mina syskon har redan så de är ju redan farmor/farfar och mormor/morfar, men det måste ju såklart vara JAG som ska ha barn för att de ska vara nöjda... *suck!*

  • Anonym (Hilma)

    Jag är en av de som valt att vara barnfri.
    Det har ingenting med kapitalism att göra utan med att jag
    älskar mitt jobb, där jag gör stor nytta för andra
    älskar mina hobbies som inte är barnanpassade alls
    vill hinna finnas där för mina nära och kära, vilket jag upplever att föräldrar med barn sällan hinner med på samma sätt
    känner att jag har en massa jag älskar i mitt liv och jag har inget hål att fylla
    inte är intresserad av barnaktiviteter.

    Jag tror att det att många verkar anse att barn ska skattas som det högsta gör att många väljer bort barn.
    Jag har aldrig förstått varför barns känslor, behov och önskemål ska ses som viktigare än vuxnas. Människa som människa tycker jag. Och även om jag älskar mina nära och är omtänksam behåller jag gärna huvudrollen i mitt eget fantastiska liv.

    När jag var liten var barn inte det mest fantastiska som fanns utan en del av familjen. Mina föräldrar var fortfarande vuxna individer i första hand. Det ansågs okay att ha fester med alkohol, lämna bort barnet till barnvakt även i ung ålder, göra vuxensaker på semestern som barnen bara fick hänga med på eller stanna hemma med mormor. Fast jag helst ville sova i mammas och pappas säng fick jag sova i egen säng för de offrade inte sina roller som par (men så skiljde de sig aldrig heller). Jag tror att dessa hysteriska mammor idag som tycker att både de själva ska sätta barnen i första, andra och tredje hand gör mer skada än nytta.

  • PernillaWaxin

    Hej! Jag är en familjemänniska och är gift har två barn och vi väntar våran tredje flicka. Jag älskar familjelivet och ångrar inte mig ett dugg men tycker den här tråden är otroligt bra. Min syster har sedan tonåren talat om att hon inte vill ha barn och idag är hon 32 år och bor själv med två katter. Hon har inga som helst planer att skaffa barn trots kompisar tjatat i flera år på henne och släktingar oxå dessutom. Vår mamma och pappa vet vart hon står och vi respekterar hennes beslut. Ibland tycker hon att det är jobbigt med allas tjaj fadt hon talat om hur hon vill leva sitt liv. Min syster är lycklig med det liv hon har och det är det viktigaste :)

  • Anonym (aldrig fri)

    Och så finns det ju vi som får ett barn där det inte riktigt blir som det var tänkt..ett handikappat barn som gör att man för all framtid aldrig kommer kunna släppa taget. Trots stöd från samhället ligger hela ansvaret på mig, kan aldrig känna mig fri och ledig och låta henne ha sitt egna liv. Detta är ett barn som i mina ögon inte borde fötts, hade varit en mycket bättre situation om det blivit ett missfall istället.

  • Anonym (fg)

    Jag tror modersinstinkten är biologiskt. Jag är glad över att denna instinkt är så stark för just mig. Jag tror denna instinkt är svagare hos andra, t ex min egen mor.

  • Anonym (Ja)
    Anonym (fg) skrev 2014-06-14 13:53:55 följande:
    Jag tror modersinstinkten är biologiskt. Jag är glad över att denna instinkt är så stark för just mig. Jag tror denna instinkt är svagare hos andra, t ex min egen mor.
    Tror som dig att den är biologisk och starkare hos de intelligentare kvinnorna.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (aldrig fri) skrev 2014-06-14 13:50:30 följande:
    Och så finns det ju vi som får ett barn där det inte riktigt blir som det var tänkt..ett handikappat barn som gör att man för all framtid aldrig kommer kunna släppa taget. Trots stöd från samhället ligger hela ansvaret på mig, kan aldrig känna mig fri och ledig och låta henne ha sitt egna liv. Detta är ett barn som i mina ögon inte borde fötts, hade varit en mycket bättre situation om det blivit ett missfall istället.
    Det måste vara jättejobbigt.
  • Anonym (My)

    Jag kan ibland ångra att vi skaffade nr 2. Gjorde det för att tiden rann i väg och att "alla måste få syskon". Jag älskar min son, men mitt liv var betydligt smidigare innan han föddes. Jag fantiserar ibland om hur det hade varit att bara ha ett barn.

  • Anonym (Olyckligt)

    Bra att du skriver det TS. Det är klart att det finns folk som ångrar sig. Både mammor och pappor... Jag ångrar inte mina barn men jag har en person i min närhet som aldrig ville ha barnet någonsin.

Svar på tråden Vi finns, vi som ångrar barn