• Äldre 13 Mar 16:11
  1425334 visningar
  23123 svar
  23123
  1425334

  Har du förtroende för regeringen?

  KillBill skrev 2016-03-13 15:49:13 följande:

  Jag anser att SVD  med sin rubriksättning i kombination med delar av brödtexten målar upp en felaktig bild. 


  Faktum är att hot och våld INTE har ökat lika mycket som antal människor som bor på asylboenden har ökat och då är blir det missvisande att tala om kraftiga ökningar.


  Det är som att jag skulle jämföra antal brott i Island med antal brott i Sverige utan att ta hänsyn till att vi är flera gånger fler människor i Sverige och sedan förmedla slutsatsen att det begås många fler brott i Sverige än på Island. Ingen skulle tycka att det skulle vara acceptabel slutsats även om det säkert är sant att antal brott i absoluta tal är större i Sverige än på Island.


   


  Det är möjligt att det inte finns något egentligt faktafel i SVDs artikel och jag vet inte om SVD har vinklat artikeln men rubriken och delar av texten är i alla fall missvisande.


   


  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  Ja, ja du har dragit det här med SvD:s artikel några ggr nu. Men jag frågade om du ansåg att samma saker gällde SVT:s artikel om "högutbildade syrier". Var den rubriken också missvisande? Målade den artikeln upp en bild som inte riktigt stämmer?
 • Äldre 13 Mar 16:37
  KillBill skrev 2016-03-13 16:20:05 följande:
  Eftersom SVT använde en annan definition av högutbildad än den gängse så kan det leda läsaren fel och vara missvisande.
  Vi får hoppas att den genomsnittlige läsaren är tillräckligt läskunnig för att klara av att förstå innehållet i båda dessa artiklar.
 • Äldre 15 Mar 12:42
  Flash Gordon skrev 2016-03-15 08:44:55 följande:
  Tycker du att det ger ett bättre eller sämre intryck när en minister (och en relativt ung sådan dessutom) inte klarar av basal engelska?

  Jag menar att det, rent allmänt, skulle visst kunna vara en kompentent minister som sådan men när en minister inte ens behärskar grundläggande engelska så försämras intrycket av denna minister (och regeringen).

  Och detta är allmängiltigt, oavsett vad jag anser om miljöpartiet.
  Jag förstår inte varför du hakat upp dig på detta.

  De flesta europeiska politiker som inte har engelska som modersmål pratar halvdan engelska.
 • Äldre 15 Mar 13:40
  KillBill skrev 2016-03-15 08:10:44 följande:
  När det gäller nyheten om hot och våld på asylboenden visar det sig att antalet hot och våld på asylboenden i relation till antal boenden har minskat något. Dessutom så det, sett till brottsstatistiken mindre vanligt med våld på asylboenden än vad det är i samhället i övrigt.

  Enligt brås statistik så skedde i Sverige 2015, 1 109 våldsbrott per 100 000 innevånare.
  statistik.bra.se/solwebb/action/index

  På svenska asylboenden inträffade, enligt SVD, 420 incidenter med våld och hot vilket ger 263 incidenter med våld och hot per 100 000 inivider (om vi antar att det fanns 160 000 personer på asylboenden i fjol)

  Du anser att media under dessa förutsättningar bör fokusera på att det har skett en kraftig ökning av hot och våld på asylboenden jag anser motsatsen. Jag tror tyvärr inte att vi kommer så mycket längre i denna fråga.
  Kan du länka till din källa. Jag har helt andra uppgifter från Tino Sanandaji. Och han använder alltid pålitliga statistiska källor:

  SVD: "Polisen släpper asylbrottssiffror. Den nationella särskilda polisinsatsen Alma är avvecklad och nu offentliggörs siffror polisen anklagats för att mörka. De visar misshandelsfall, hot och självmordsförsök. När omkring 56 000 personer delar på utrymmet på landets omkring 420 tillfälliga asylboenden sker främst anmälningar av misshandel samt hot och ofredanden. Under den period som polisen nu granskat manuellt (11 november 2015 till 31 januari 2016) anmäldes 831 misshandelsfall på asylboenden samt 484 fall av hot och ofredanden. ? Vad kan man förvänta sig? Det här är människor som varit med om extrema upplevelser och som nu lever under extrema förhållanden, säger kriminologen Jerzy Sarnecki"

  Wow. 831 anmälda misshandel på mindre än tre månader av motsvarande dryga en halv procent av de som vistas i Sverige.
  Förra året anmäldes preliminärt 84589 misshandel enligt Brå. Om siffrorna stämmer har anmälda misshandel per person i flyktingboenden varit 7-8 gånger högre än rikssnittet.

  Nu när Polisen släppt riktig brottsstatistik kan vi konstatera att DN ljög när de på basis av händelserapporter i STORM (ofta inte brott) påstod att asylsökande inte är överrepresenterade i brott "Ett fåtal brott i Sverige kopplas till flyktingar...Om man ser till det stora kollektivet så motsvarar siffrorna normalbilden för polisens ingripanden"

  Jerzy Sarnecki menar nu att det är självklart att asylsökande begår fler brott. Varför talade krimiologerna inte om det innan? DN:

  "Felipe Estrada, professor i kriminologi vid Stockholms universitet, menar att de siffror DN har tagit fram ger en annan bild av de asylsökandes brottslighet än vad som kommit fram i media. ? Med tanke på den enorma uppmärksamhet som brottsligheten bland nyanlända har fått under det senaste halvåret så låter en procent som ganska lite. Det betyder att 99 procent av det som polisen gör inte kan kopplas till nyanlända, säger han"

  Så är det även med misshandel, ungefär en procent av förra årets anmälda misshandel var i dessa asylboenden. Men givet att det bara är för knappt tre månader och motsvarande dryga halv procent av befolkningen är det en överrepresentation på flera hundra procent..
 • Äldre 15 Mar 13:42
  Tom Araya skrev 2016-03-15 12:59:11 följande:
  De 420 incidenterna på asylboende, ingår de i de 1109 våldsbrotten totalt per 100 000 invånare i Sverige eller inte?
  Kill Bill blandar bort korten. Kanske avsiktligt: 420 fall är bara en del av våldsbrotten. Och de gäller inte på årsbasis och de gäller inte 160 000 personer.
 • Äldre 15 Mar 14:07

  Här är själva artikeln i SvD som jag antar att ven killbill menar.

  www.svd.se/polisen-slapper-asylbrottssiffror

  Hur i hela friden du kan få det till att det skulle gälla hela året eller 160000 personer är en gåta. Men du kanske har en annan källa från SvD?

 • Äldre 15 Mar 15:00
  +1
  KillBill skrev 2016-03-15 14:29:56 följande:
  Jag utgick ifrån SVDs artikel där tidningen hävdade att  hot och våld på Migrationsverket ökar kraftigt.

  www.svd.se/hot-och-vald-i-migrationsverkets-lokaler-okar

  Jag är medveten om att det inte fanns 160 000 flyktingar på asylboenden hela året men å andra sidan så är antalet rapporterade fall av hot, våld och trakasserier långt under samhället i övrigt.
   
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  Det är två heeeeeelt olika saker! Ser du inte det?! *tar mig för pannan*

  HOT på MIGRATIONSVERKET är 420 stycken. Men varför i hela friden ska de jämföras med svenskarnas TOTALA VÅLDSBROTT????. Migrationsverket är inte enda stället där asylsökande hotar fö.

  Hot, våld misshandel på ASYLBOENDEN har varit 8-10 GGR HÖGRE än genomsnittet för Sverige under november, december och januari.
 • Äldre 15 Mar 15:01

  @tom Arya

  Tips: följ Tino sanandajis blogg och/eller Facebook inlägg så slipper du luras av konstiga irrelevanta jämförelser

 • Äldre 15 Mar 15:22
  KillBill skrev 2016-03-15 14:29:56 följande:
  Jag utgick ifrån SVDs artikel där tidningen hävdade att  hot och våld på Migrationsverket ökar kraftigt.

  www.svd.se/hot-och-vald-i-migrationsverkets-lokaler-okar

  Jag är medveten om att det inte fanns 160 000 flyktingar på asylboenden hela året men å andra sidan så är antalet rapporterade fall av hot, våld och trakasserier långt under samhället i övrigt.
   
  Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  Nej det är inte under samhället i övrigt. Det är precis tvärtom.

  Problemet är att DN som jag antar att du baserar detta på, när de pratar om 1% och 99% bakar ihop samtliga incidenter i polisens register. Orsaken att de för de är väl för att de är lika ideologiskt drivna som du.

  Vad gäller samtliga incidenter (som kan vara vad som helst) är flyktingboenden underrepresenterade. Lite Grand.

  Vad gäller BROTT är de tvärtom överrepresenterade.
 • Äldre 15 Mar 16:18
  KillBill skrev 2016-03-15 15:52:37 följande:
  Vad bygger du påståendet på att Hot, våld misshandel på asylboenden har varit 8-10 ggr högre än genomsnittet för Sverige under november, december och januari? Genomsnitt för vadå? Andra instutitionsboenden eller vadå?

  Enligt SVD så uppgår det totala antalet rapporterade fall av hot, våld, bråk eller trakasserier på asylboenden under helåret 2015 till 420st
  Nej, nej, nej du har ju fattat helt fel. Kan du inte läsa?

  420 fall av hot Hos migrationsverket. INTE asylboenden. Två helt olika saker. Förstår du inte det?

  Jag bygger min uppgift på avd artikeln jag länkade till. Som anger 831 anmälda misshandelsärenden PLUS 485 fall av hot och ofredande under tre månader utslaget på 56000 asylsökanden. Räkna får du se!

  Exempel:
  Wow. 831 anmälda misshandel på mindre än tre månader av motsvarande dryga en halv procent av de som vistas i Sverige.
  Förra året anmäldes preliminärt 84589 misshandel enligt Brå. Om siffrorna stämmer har anmälda misshandel per person i flyktingboenden varit 7-8 gånger högre än rikssnittet.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?