• Äldre 16 Mar 18:40
  1431083 visningar
  23123 svar
  23123
  1431083

  Har du förtroende för regeringen?

  FDFMGA skrev 2016-03-16 18:15:57 följande:
  Nja, jag köper inte din variant av särspråklighet utan väljer den gängse tolkningen av utmålades ism "djävulen och hans anhang".

  Och du är inte missförståddSkrattande av enbart mig. Du har ju hamnat i diverse dispyter med personer som brukar lägga ner en del tid på att argumentera mot främlingsfientlighet och rasism medan dina åsikter har omfamnats av personer som Lagge2 innan han laggades bort från FLSkrattande

  Nåväl, det senare är ju snudd på ett "guilt by association"-resonemang.

  Hursomhelst så finner jag din personliga variant av "socialdemokrati" en smula annorlunda.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Vadå köper?

  Så eftersom du anser att din tolkning är gängse så ger det dig rätt att ljuga? Gäller det samtliga saker du ljugit om?

  För det första är det inte någon gängse tolkning. För det andra, även om det var gängse tolkning, så borde det rimligen vara utagerat när jag skriver att det inte var så jag menade. Finns inget skäl öht varför jag skulle skriva så annars.

  Och nej, jag har inte debatter med andra som ljuger och hittar på vad jag skriver. Det är faktiskt bara du som håller på så.

  Jag debatterar med andra som har samma åsikter som du, men inte om deras lögner om vad jag skrivit.
 • Äldre 16 Mar 19:20
  FDFMGA skrev 2016-03-16 18:58:06 följande:
  Det är nog inte bara jag som finner din personliga variant av socialdemokrati en smula udda. Mot den bakgrunden är det naturligtvis intressant vilka åsikter du ofta hamnar i dispyt med och vilka som lite mer laggar på din linje.

  Om vi tar din värdering om att "Folkets demonstration" utmålades som djävulens anhang så är den inte bara intressant i sig för mig,  i och med att den utgör en tydlig signal om vad du tycker om de som kritiserade demonstrationen, den ringar ganska väl in hur dina åsikter tolkas här på FL av en del av de som debatterar i de politiska trådarna.

  Vill man vara mycket välvillig så kan man kanske påstå att ingen är så missförstådd som du. Du hamnar i verbal konflikt med personer som argumenterar mot främlingsfientlighet och/eller står till vänster om den politiska mittlinjen medan du får uppmuntran från SD-aktivister och/eller skrikhögern

  Tror du att det kan bero på en samsyn ifråga om medlen - att det vore önskvärt med ett samarbete mellan M och SD - medan ni är oense om vilka konsekvenser ett sådant samarbete skulle få?
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Du blandar ihop saker som är fundamentalt olika.

  Alltså, du måste skilja på två saker här. Det är liksom väldigt grundläggande.

  1. Mina åsikter; vad jag skriver. Jag är inte missförstådd i allmänhet. vilka åsikter jag ge uttryck för , vilka jag hamnar i polemik med osv. Ja. Det visar sannolikt att jag är invandringskritisk. Det är helt riktigt jag hyser mer högerorienterade åsikter i invandringsfrågan. Det är inget missförstånd.

  Jag försöker inte heller påstå något annat. Förstår du?

  2. Du skriver att jag "skrivit"(!!!!) saker jag INTE skrivit. Det är något annat. Det är rena lögner.

  Försök skilja mellan detta; Jag är inte särskilt socialdemokratisk i invandringsfrågor. Det är helt riktigt. Men rena lögner är en annan sak.det är bara du som ljuger och hittar på på det viset.

  Jag har andra åsikter än tex killbill. Inte tu tal om saken. Så jag debatterar med honom. Men han ljuger inte om vad jag skriver i var och vartannat inlägg. Det är stor skillnad.

  Vad gäller "djävulen och hans anhang" var det endast en värdering i så motto att den kritiken var avsevärt skarpare än den gentemot SSU. Jag vet fortfarande nästan inget om den demonstrationen. Jag har bara läst kritiken av den.
 • Äldre 16 Mar 19:23

  @FDfMGA

  Förutom Göran Greider så är nu även Görn Persson inne på "mitt" spår;
  Att sätta ett tak för asylinvandringen.

  Ca 40 000 tycker jag verkar lagom.

 • Äldre 16 Mar 19:37
  Smecker skrev 2016-03-16 19:13:03 följande:
  Nej du har rätt, det är kutym att beskriva hård, men rimlig och välbalanserad, kritik som "utpekades som djävulen och hans anhang". I fortsättningen skall jag utpeka SD och alla som inte kategoriskt tar avstånd från SD som djävulen och hans anhang, det är att betrakta som hård, men inte för hård, kritik. Vid invändningar så hänvisar jag till dig, så kan du förklara för dem hur det ligger till.
  Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  Det trodde jag att du redan gjorde...
 • Äldre 16 Mar 19:41
  FDFMGA skrev 2016-03-16 19:28:39 följande:
  Jag är inte någon större vän av högerpolitik. Men rätt ska vara rätt. Det finns inget i allianspartiernas syn på invandrings- och integrationspolitik som har beröringspunkter med SD:s.

  Så ditt påstående om en högerorienterad syn på invandring kan leda tanken fel såtillvida att man då tänker sig samtliga borgerliga partier i stället för enbart SD.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Var detta din enda kommentar? Inte ett ord om att du kan se att det föreligger en skillnad mellan dina "missförstånd" och att ha olika åsikter?

  Vad har din syn på högerpolitik med frågan att göra ens? Eller skillnaden mellan alliansen och SD? Och vadå leda tanken fel? Vems tanke och vad är fel?
 • Äldre 16 Mar 19:44
  FDFMGA skrev 2016-03-16 19:18:03 följande:
  Haha.

  Vilket liv och kiv det skulle bli då.

  Men du får hänvisa till lex Sara i så fallSkrattande
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Med tanke på att du kallar SD-are för dumma och korkade, rasister samt "Sveriges svar på Boko-Haram" så kanske det uttrycket varken gör till eller från?
 • Äldre 16 Mar 19:45
  FDFMGA skrev 2016-03-16 19:33:38 följande:
  Av det jag läst från dina tangenter här på FL, vilket säkert bara är en del av det du skrivit, så ser jag dig inte som någon åsiktsfrände till Göran Greider. Långt därifrån, mycket långt.

  Jag hade inga problem med Greiders debattartikel som du länkade till tidigare.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Du får "se" på vad jag skriver hur sjutton du vill. Så länge du inte ljuger och påstår att jag skrivit saker jag inte skrivit.
 • Äldre 16 Mar 20:52
  Smecker skrev 2016-03-16 19:13:03 följande:
  Nej du har rätt, det är kutym att beskriva hård, men rimlig och välbalanserad, kritik som "utpekades som djävulen och hans anhang". I fortsättningen skall jag utpeka SD och alla som inte kategoriskt tar avstånd från SD som djävulen och hans anhang, det är att betrakta som hård, men inte för hård, kritik. Vid invändningar så hänvisar jag till dig, så kan du förklara för dem hur det ligger till.
  Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
  Jag har aldrig påstått att det är kutym. Så jag kan inte ha "rätt" om den saken.

  Jag har heller aldrig skrivit att kritiken var varken "rimlig" eller "välbalanserad"

  Det enda jag skrivit var att den var mycket hård. Om den stod i paritet till det inträffade vet jag inte eftersom jag inte vet så mkt om.

  Om du använder metaforer så får du naturligtvis själv förklara dem. Om de skulle behöva förklaras.
 • Äldre 16 Mar 21:17
  FDFMGA skrev 2016-03-16 20:46:32 följande:
  Ja, jag vet. Det finns fler än du med särspråksproblematik som uppfattar frasen "Sveriges svar på Boko Haram" som att jag påstår att SD är synonymt med Boko Haram. Ibland svindlar tanken. Jag menar tänk om någon skulle skriva om till exempel en artist att hon är Sveriges svar på Adele. FL:s språksärlingar skulle ju gå i taket och indignerat skriva att artisten inte är Adele. 

  Att jag däremot anser att ett populistiskt parti som SD utövar en särskild lockelse för korkade och okunniga personer med faiblesse för självmedlidande. Ja det är min bestämda uppfattning och jag menar dessutom att SD-miljön i sig ytterligare förstärker det självvalda självmedlidandet, inte minst på grund av den säregna språkliga diskursen i kombination med konspirationsteorierna.
  SmalaSara skrev 2016-03-16 19:45:13 följande:Du får "se" på vad jag skriver hur sjutton du vill. Så länge du inte ljuger och påstår att jag skrivit saker jag inte skrivit.
  Ljuger gör jag däremot aldrig. Till yttermera visso så har du ju skrivit att Folkets demonstration utmålades som djävulens anhang och du har också skrivit att du hoppas att M, SD och KD ska börja samarbeta.
   
  Du kanske ska starta en enpersonsfraktion inom socialdemokratin som lobbar för samarbete mellan Alliansen och SDSkrattande

  Jag garanterar. Du får inte med dig Greider. Du har missförstått honom.
  Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  Utöver detta har du även kallat SD-are för

  "Ynkryggar"
  "Grisar"
  "Löss"
  "Söndercurlade barn" m.m.

  Om du också kallar dem för "djävulen och hans anhang" så tror jag bara att det skulle vara i linje med allt du tidigare kallat dem.

  Jag skulle aldrig kalla människor för något utav de okvädningsord som du använder.

  Här kommer lite semantik till dig:

  Att "kalla" någon för något är inte att säga att det är "synonymt med". Man kan "kalla" någon för Adele, som exempelvis ett nickname, utan att för den skull mena att det är den personen. Du har kallat dem "Sveriges svar på Boko Haram".

  Ljuger gör du titt som tätt;

  Exempel: du påstår att jag skrivit att kritiken mot folkets demonstration var överdriven. Du påstår att jag skrivit att jag tappat förtroendet för regeringen pga Sahlins kritik. Ren lögn.jag har inte skrivit det. Du kan framföra argument för varför dina tolkningar av min text är rimliga, men det är ren lögn att påstå att det är vad jag ordagrant skrivit.

  Jag skrev att jag hoppades att alliansen skulle spricka på frågan om huruvida man ska samarbeta med SD eller inte. Inget annat.

  Hur vet du om jag missförstått Greider eller inte? Jag skrev knappt en mening om en där debattartikeln. Vad är det jag missförstått enligt dig?
 • Äldre 16 Mar 21:32

  @FDFMGA

  Ytterligare en lögn från din sida finns i detta stycke:

  Att jag däremot anser att ett populistiskt parti som SD utövar en särskild lockelse för korkade och okunniga personer med faiblesse för självmedlidande. Ja det är min bestämda uppfattning och jag menar dessutom att SD-miljön i sig ytterligare förstärker det självvalda självmedlidandet, inte minst på grund av den säregna språkliga diskursen i kombination med konspirationsteorierna.Ljuger gör jag däremot aldrig. Till yttermera visso så har du ju skrivit att Folkets demonstration utmålades som djävulens anhang och du har också skrivit att du hoppas att M, SD och KD ska börja samarbeta.

  Vad jag faktiskt skrev, i inlägg #202 i tråden om att "miljöpartiet ska utvisa 80000" var:

  "Jag hoppas att frågan om SD ska splittra alliansen så vi får en S-regering även efter 2018. Men det är inget jag tror direkt" (slutcitat)

  Detta uttalande har du sen "tolkat" på ovan lögnaktiga vis i mängder av inlägg där du gått på mig med det påståendet. Är du stolt över ditt beteende?

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?