• Anonym (v)

    Vad äter ni kvinnor för att inte gå upp i vikt?

    Vad äter ni kvinnor för att inte gå upp i vikt? Oftast har kvinnor en ämnesomsättning på 1500 kalorier/dag.

    Hur gör ni för att behålla vikten och inte gå upp i vikt? Det är för mig otroligt för jag är kille och har en ämnesomsättning på 2000 kalorier/dag

  • Svar på tråden Vad äter ni kvinnor för att inte gå upp i vikt?
  • Monchichier

    Igår åt jag två mackor till frukost med en kopp svart kaffe
    Äpple till mellanmål
    GBs nya (?) nogger i storförpackning till lunch
    en eat natural bar (tror att det var blåbär)
    En kopp te med 3-4 chokladdoppade kakor och några (typ 4-5) bitar av en kanellängd.
    Och så ett paket dumplings till middag

  • Monchichier
    Aniiee skrev 2015-09-23 19:08:52 följande:
    Hon.... du menar den du svarade? Ja, klart det kan vara så för henne. Och för dig. Och för 99% av resten av alla på jorden, men finns det en enda person som det inte funkar så för är det inte en allmängiltig sanning.

    Det enda man kan göra är att anpassa sitt matintag till sin kropp. Blir du smal av att äta havregrynsgröt istället för mackor så ät havregrynsgröt. Men tro inte att alla blir smalare av att äta havregryns än av att äta mackor.
    Fast jag tror nog att jag skulle gå ner i vikt ganska så snabbt om jag började äta havregrynsgröt till frukost.

    Mest då av anledningen att jag jag inte får ner mer än en tesked varm mat så tidigt på morgonen och kall havregrynsgröt är det vidrigaste som finns.
    Så jag håller mig till mina (väldigt ljusa ) mackor till frukost, något annat är omöjligt för mig att äta.
    Har dessutom aldrig haft sådan bra hälsa som jag har nu, fastän jag väger 25kg mer än när jag var som smalast Cool. Är det någon som vill opponera sig mot det så har jag tre oberoende läkarutlåtanden (två är specialister) på det.
  • Anonym (Tränar)

    Ett tips till havregrynsgröten är att blanda i lite jordnötssmör, skivad banan och toppa med massa kanel (Nu äter jag min gröt utan mjölk så vet inte riktigt hur det smakar med det i... men det kanske är gott?)

    Detta äter jag varje morgon. Kan ligga och längta efter det på kvällen, det är så himla gott. Håller mig riktigt bra på denna gröt. Sedan tror jag att mycket av hungerskänslan är psykologisk. Jag har märkt att när jag har mycket att göra så springer timmarna förbi utan att jag ens tänker på att äta, men är jag uttråkad och har mycket tid åt att tänka på mat så blir jag hungrig snabbt och då spelar det ingen roll om vad jag ätit innan.

  • Mascaraklumpar

    Typ inget, 5 dagar i veckan. Kaffe till frukost, en liten sallad till lunch, kaffe och en ruta 90% choklad till mellanmål, en normal portion kyckling eller fisk med ris och grönsaker till middag. Två dagar i veckan äter jag som jag vill, vilket innebär två rejäla portioner mat om dagen, vin till middagen och ibland en efterrätt.

  • K grrl

    Det finns ju smala människor som äter på många olika sätt:
    - Dels finns de som har ett väldigt högt energiuttag och därför äter mycket och kaloririkt.
    - Dels finns de som äter mycket nyttigt och kalorisnålt, och därför håller nere kalorierna trots mättande mat med stor volym.
    - Dels finns de som säger sig kunna "äta vad som helst" men i själva verket slarvar rätt mycket med maten, hoppar över mål, kompenserar överhoppade måltider med godsaker osv.
    - Dels finns det de som äter mycket nyttigt och kalorisnålt, men generellt mycket små portioner, och därför får i sig ganska lite energi.

    Jag har en kollega med samma kroppsbyggnad som jag: lång och smal. Jag äter väldigt stora portioner. Dels för att jag äter mycket fullkornsprodukter och magert kött utan att vräka på en massa fett, dels därför att jag har ett högt energiuttag (tränar mycket, har hög ämnesomsättning). Jag äter 4-6 gånger per dag och det är inte små portioner.

    Kollegan, som "äter vad som helst utan att gå upp i vikt", kommer till jobbet och äter en hårdbrödmacka med smör och ost för att hon hoppat över frukosten. Hon köper en Felix matpaj till lunch som hon äter med en tomat och tar sedan en kexchoklad till kaffet. Kontrasterat mot mig som under samma tid äter en portion gröt på havrekli med banan och jordnötssmör serverat med mjölk och två ägg; en lunch bestående av ugnsrostade rotsaker med fetaost, oliver, rödlök, brysselkål och rödvinssås och en stor bit (200 gram) helstekt älgbiff och en banan till kaffet - mina måltider är större, men mindre kaloririka och vi hamnar på ungefär samma kaloriintag.

  • cosinus

    Att äta så jag inte går upp i vikt är eg inget stort problem. Att äta så jag får i mig allt jag skulle behöva är ett större problem. Blir ofta tidsbrist så jag skippar middagen och tar en smörgås ist (för att hinna plocka fram grejor åt ungarna och få iväg dem på aktiviteter)

    Men ok, så här ser väl en normal dag ut.

    Frukost: Naturell yoghurt (säg typ 1.5-2 dl) lite havreringar och om jag har några vindruvor.

    Lunch: Ofta plocksallad från ICA bredvid jobbet. Mycket sallad, kyckling/tonfisk, feta ost. Finns det älskar jag sojabönblandningen men det är inte alltid. Soltorkade tomater o s v. Här brukar jag undvika kolhydrater (har redan tränat på lunchen så då behöver jag inga :) )

    Middag. Vanlig middag typ potatis och lax, spaghetti och köttfärssås eller liknande. Det ungarna äter.

    Någon frukt på kvällen, eller någon liten smörgås beroende på hur hungrig jag är.

    Har ingen aning om hur mycket kalorier jag behöver men jag tränar 5-6 pass i veckan så gissningsvis lite mer än vad som är medel för min storlek och ålder.

  • Anonym (Håller igång)
    Aniiee skrev 2015-09-23 21:18:20 följande:

    Fast det var allt ovanför det jag inte höll med om... Men whatever. Spelar roll. Jag ska äta lite soppa och en macka....


    Ändå valde du att anmärka på mitt uttalande om havregryn.

    Man behöver inte vara eniga om allt. Däremot kan det väl vara en god idé att komma överens om att hålla det på en konstruktiv nivå.

    Hoppas mackan och soppan var god. Själv åt jag kärlekmums och Casein till kvällsmat.
  • Anonym (Äter precis vad jag vill)

    Jag har aldrig behövt tänka på vad jag stoppar i mig dör att inte gå upp i vikt, tvärtom kämpar för att lyckas behålla/gå upp i vikt.

    Äter allt jag vill, tränar ibland (läs någon gång per år, i perioder flera dgr i veckan för att sedan ha uppehåll i månader)

    Frukost ibland, yoghurt med müsli & oboy till.

    Lunch: pasta, potatis, ris med kött fisk el fågel till.

    Middag som ovan. Kvällsmat yoghurt el smörgås. Någon frukt ibland.

    Inte den blekaste aning om hur mycket eller lite kalorier jag äter per dag, har inget behov av att veta.

    Är 161cm väger nu runt 48kg hade gärna vägt runt 54, men allt extra bara rinner av mig.

  • Iowhannah
    K grrl skrev 2015-09-24 08:25:26 följande:

    Det finns ju smala människor som äter på många olika sätt:

    - Dels finns de som har ett väldigt högt energiuttag och därför äter mycket och kaloririkt.

    - Dels finns de som äter mycket nyttigt och kalorisnålt, och därför håller nere kalorierna trots mättande mat med stor volym.

    - Dels finns de som säger sig kunna "äta vad som helst" men i själva verket slarvar rätt mycket med maten, hoppar över mål, kompenserar överhoppade måltider med godsaker osv.

    - Dels finns det de som äter mycket nyttigt och kalorisnålt, men generellt mycket små portioner, och därför får i sig ganska lite energi.

    Jag har en kollega med samma kroppsbyggnad som jag: lång och smal. Jag äter väldigt stora portioner. Dels för att jag äter mycket fullkornsprodukter och magert kött utan att vräka på en massa fett, dels därför att jag har ett högt energiuttag (tränar mycket, har hög ämnesomsättning). Jag äter 4-6 gånger per dag och det är inte små portioner.

    Kollegan, som "äter vad som helst utan att gå upp i vikt", kommer till jobbet och äter en hårdbrödmacka med smör och ost för att hon hoppat över frukosten. Hon köper en Felix matpaj till lunch som hon äter med en tomat och tar sedan en kexchoklad till kaffet. Kontrasterat mot mig som under samma tid äter en portion gröt på havrekli med banan och jordnötssmör serverat med mjölk och två ägg; en lunch bestående av ugnsrostade rotsaker med fetaost, oliver, rödlök, brysselkål och rödvinssås och en stor bit (200 gram) helstekt älgbiff och en banan till kaffet - mina måltider är större, men mindre kaloririka och vi hamnar på ungefär samma kaloriintag.


    Det är många som tycks ha problem med folk som är medvetna om vad de äter. Du har säkert också fått höra "hur kan du äta så mycket och ändå vara så smal?". Och själva sitter de där med sin färdigmat späckad med socker och salt och diverse tillsatsämnen. Jag har en hel del såna på mitt jobb. Jag äter ofta, proteinrikt och kalorisnålt (nåja, någorlunda iaf) och så finns det de som äter en färdigrätt till lunch och en chokladkaka till mellanmål och undrar varför jag, som dessutom tränar, kan äta så mycket mer än de...
  • HäckHäxan
    Iowhannah skrev 2015-09-24 09:32:59 följande:
    Det är många som tycks ha problem med folk som är medvetna om vad de äter. Du har säkert också fått höra "hur kan du äta så mycket och ändå vara så smal?". Och själva sitter de där med sin färdigmat späckad med socker och salt och diverse tillsatsämnen. Jag har en hel del såna på mitt jobb. Jag äter ofta, proteinrikt och kalorisnålt (nåja, någorlunda iaf) och så finns det de som äter en färdigrätt till lunch och en chokladkaka till mellanmål och undrar varför jag, som dessutom tränar, kan äta så mycket mer än de...
    Jag har svårt att förstå att folk inte begriper det alls. Det är väl helt logisk att den som äter kalorisnålt, tänker på vad den sätter i sig kan äta mycket mer i ren mängd föda än den som lever på färdigrätter, kexchoklad och kaffe. Rent generellt alltså och definitivt om den som tänker på vad den äter tränar.
Svar på tråden Vad äter ni kvinnor för att inte gå upp i vikt?