Junibebisar 2016
Välkomna till nya tråden för oss som väntar barn mer BF under juni månad 2016!
BF/infolista nedan;
6/6 WielkiP (24 år, Skövde, tredje barnet)
Välkomna till nya tråden för oss som väntar barn mer BF under juni månad 2016!
BF/infolista nedan;
6/6 WielkiP (24 år, Skövde, tredje barnet)
Vaa? Ingen fara med pastöriserad mjölk. De flesta mögelostar såsom brieost och t.ex. Kvibilles ädelost innehåller pastöriserad mjölk. När mjölken är pastöriserad så finns inga listeria/tuberkulos eller ehch -bakterier kvar.
Annars skulle vi ju inte ens kunna dricka vanlig mjölk. Dessutom är det lag på att all mjölk ska pastöriseras. :P
Oh noooo inte den har diskussionen igen!! Haha forra gangen fick jag pa kaften ordentligt nar jag skrev om det har, ar dock beredd pa att ta risken
Livsmedelsverket sager:
Undvik mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Hårdost gjord på både pastöriserad och opastöriserad mjölk går bra att äta, det gäller även fetaost gjord på pastöriserad mjölk. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta. Färskost i ask går också bra att äta, eftersom den upphettas vid tillverkningen.
Sa bast att undvika, enligt radande rekommendationer - MEN man gor saklart som man vill, och JA, Listeria ar ovanligt, sa i de flesta fall gar det ju bra - men om man vill vara helt saker sa ska man halla sig borta. Hoppas jag garderat mig ordentligt nu
Står på Livsmedelsverkets hemsida att Brie mm ska undvikas även om de är pastöriserade. Nån annanstans som jag inte hittar nu står det varför.
Det är klurigt med de där matrestriktionerna. Kött tex står att det ska vara genomstekt, inte rött. För att bakterierna ska dö ska det vara 72 grader. Men kött ser genomstekt, grått ut vid lägre temperatur än 72.
Sa bast att undvika, enligt radande rekommendationer - MEN man gor saklart som man vill, och JA, Listeria ar ovanligt, sa i de flesta fall gar det ju bra - men om man vill vara helt saker sa ska man halla sig borta. Hoppas jag garderat mig ordentligt nu
Hemma från sjukhuset. Skönt, men illamåendet är tillbaka. Fick Zofran utskrivet men får bara ta en om dagen i max en vecka, och den hjälper bara ett par timmar.
Är det någon mer än mig som fortf inte gjort ul som de flesta verkar ha gjort?
Har inskrivning på måndag
Är det någon mer än mig som fortf inte gjort ul som de flesta verkar ha gjort?
Har inskrivning på måndag
Oh noooo inte den har diskussionen igen!! Haha forra gangen fick jag pa kaften ordentligt nar jag skrev om det har, ar dock beredd pa att ta risken
Livsmedelsverket sager:
Undvik mögel- och kittost även om den är gjord på pastöriserad mjölk, till exempel brie, gorgonzola, chèvre, vacherol och taleggio. Hårdost gjord på både pastöriserad och opastöriserad mjölk går bra att äta, det gäller även fetaost gjord på pastöriserad mjölk. Ost i matlagning som upphettas till bubblande het går bra att äta. Färskost i ask går också bra att äta, eftersom den upphettas vid tillverkningen.
Sa bast att undvika, enligt radande rekommendationer - MEN man gor saklart som man vill, och JA, Listeria ar ovanligt, sa i de flesta fall gar det ju bra - men om man vill vara helt saker sa ska man halla sig borta. Hoppas jag garderat mig ordentligt nu
Är det någon mer än mig som fortf inte gjort ul som de flesta verkar ha gjort?
Har inskrivning på måndag