• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Anonym (Tjej20) skrev 2018-02-11 12:38:28 följande:

    Jag har köpt RFSU ägglossningstester. Men idag fick jag plötsligt mensvärk fast jag inte ska ha mens förens slutet på månaden, och när jag torkade mig efter toaletten var det ljust blod på pappret. Undrar vad som hänt/händer? Aldrig hänt förut. Kanske fått en mellanblödning när jag åt ppiller innan men aldrig mensvärk som jag faktiskt har när jag har mens. Vad ska jag göra eller är det normalt?


    Det kan ju vara så att ni har prickat in ÄL fast ni inte vetat om det? I såfall kan det vara en nidblödning, det hade ju varit fantastiskt! Det kan bli en liten blödning när ägget fäster i livmodern :D
  • Jagerika
    Anna29 skrev 2018-02-11 12:11:03 följande:

    Ja du det genetiska har jag ingen aning om faktiskt. Dock vet jag att det är väldigt vanligt med iaf ett missfall, mycket vanligare än man tror. När jag hade haft mitt missfall så var det många fler kvinnor i min omgivning som hade haft missfall än som inte hade haft det. I min familj så är det bara min ena syster som haft ett, min andra syster har inte haft något och mamma vet jag inte.

    Men försök att inte tänka så mycket på missfall i förskott, du kan ju vara en av dom som aldrig får något liksom.


    Jag försöker tänka positivt så kanske testet blir positivt! :)

    Har BIM+1 idag så hoppas verkligen, mådde super illa igår så sambon fick ställa en hink vid sängkanten, sån blir jag aldrig vid mens men det kan ju också vara kroppen som ställer om sig efter p-pillerna? Vill verkligen det ska bli bebis men också inte bli för besviken om det inte blir nått denna gången :)
  • Jagerika
    solhimmel skrev 2018-02-11 15:38:27 följande:

    Hejsan,

     Jag hänger gärna på här :)

    Jag är 27 år och försöker bli gravid genom insemination med hjälp ab Storkkliniken. Väntar på mina resultat av testerna hoppas jag kan får de nu början av veckan för att gör mitt första försöka av insemination nästa helg då jag beräknad ha ägglossning.  Tog detta beslutet för något år sen men har inte känt mig redo fören förra året i december då jag påbörjade processen.


    Hej och välkommen! Oj vad spännande! Är du singel och ska inseminera dig eller har du en partner? Du måste berätta mer! Hur funkar hela processen? Är det dyrt och lång väntetid?
  • Jagerika
    Mamapolarbear skrev 2018-02-11 16:05:12 följande:

    Hej,

    Jag hoppar gärna in i tråden också! :) jag och min man är 29-30 år gamla och försöker nu med vårt första barn. Jag hade ägglossning den 4/2 och har beräknad mens 16/2 (dvs på fredag!). Vi prickade in ägglossningen (inte så svårt när sexlusten blir helt crazy dagarna innan tills någon dag efter...) och hoppas nu på att det inte kommer någon mens till helgen. Jag har känt lite molvärk i nedre delen av magen, men är rädd för att jag själv bara hittar på. Jag brukar känna av värk kring ägglossningen, men vad jag minns så brukar det bara vara någon dag och inte fortsatt i en vecka som nu. Detta är vårt första försök, så det kan lika gärna vara hjärnspöken eftersom jag är så spänd och förhoppningsfull.


    Hej! Du hjärtligt välkommen :) jag blir också helt galen vid ägglossningen så jag förstår precis vad du menar ;)

    Har du ätit p-piller innan? För jag har samma tankar som du! Jag slutade med mina piller och fick mens som vanlig i december och sen i januari prickade vi in ägglossningen och fick mensvärk svin länge, och nu är jag på BIM+1 med mensvärk varje dag sen ägglossningen. Jag vill ju så gärna ha barn men tänker som du att det kanske är hjärnspöken eller att kroppen ställer om sig efter man slutat med pillerna. Utan piller kanske jag har ondare? Ingen aning men jag ska ta test på torsdag för har läst om flera tjejer som tagit test runt sin BIM dom varit negativt men som har plussat BIM+ 4 :)
  • Jagerika

    Är det ett positivt ÄL-test fast du inte har ÄL? Hur funkar det? Är man kanske gravid då? :O stor grattis i såfall ek90 :D hör av dig när du vet mer!!

  • Jagerika

    Nu behöver jag eran hjälp! Har ju pratat med några av er redan men idag är alltså BIM+1 och har läst om flera som tagit positivt ÄL-test runt BIM och sedan några dagar senare positivt gravtest.

    Jag gjorde precis ett ÄL-test och det är positivt, ena är svagare än andra strecket. Har beställt tidiga gravtest som kommer på posten nu i veckan som jag ska ta. Är det nån som har erfarenhet av detta? Varför är mitt ÄL-test positiv runt BIM? Kan jag vara gravid då?

  • Jagerika
    Zemlan99 skrev 2018-02-12 16:38:09 följande:

    Som jag förstår det kan ett ÄL-test reagera på hcg som utsöndras vid graviditet men LH (som mäts innan ÄL) kan oxå variera under cykeln. Säkrast är att göra ett gravtest :) håller tummarna!!


    Tack för svar! Ingen mens än i sikte så är på BIM+2 idag, har samma mensvärk som jag haft sen ägglossningen och ska ta test så fort som möjligt :)
  • Jagerika
    xAANNIE skrev 2018-02-13 06:41:33 följande:

    Hej, jag hoppar in!????

    Jag är 24 (fyller 25) och min man 27. Gifte oss i somras och jag tog ut min spiral i oktober. Blir mest frustrerad på kvinnokroppen och alla hormoner! *sliter mitt hår*

    Använder Natural Cycles för att ha lite koll på ÄL. Skulle haft ÄL idag, men igår fick jag rikliga blödningar som fortfarande håller i sig, och nu mensvärk. Förra månaden var mensen 1v sen (hann få upp ganska mlt förhoppningar under den veckan), men testade negativt BIM+6, och samma em kom mensen.. BESVIKEN.. och nu verkar jag ha fått mens igen (2v sedan sist)?! Åh jag blir så frustrerad och känner bara för att klaga av mig lite... Men jag håller tummarna för oss i denna tråden att vi snart får + på stickan! ??????????


    Hej! Vad kul att du vill vara med i våran lilla grupp :) vad tråkigt att du fick mens igen, väldigt konstigt så tidigt igen med mens. Min kollega berättade för mig att hon inte visste hon var gravid först för hon hade mens men det visade sig vara en nidblödning när ägget fäste i livmodern, det kan inte vara nått sånt då? :)
  • Jagerika
    Mamapolarbear skrev 2018-02-12 15:35:49 följande:

    Jag slutade med p-piller när jag var 21, eftersom jag insåg att jag mådde dåligt av dem. Så jag har varit utan hormon-baserade preventivmedel i lite mer än 8 år och vi har hållit oss till kondom och Natural cycles senaste halvåret :) det är ju vanligt att läkare ordinerar p-piller för tjejer med mycket mensvärk, då det ska hjälpa (ex. min syster har fått detta ordinerat sv den anledningen). Så nog kan det vara så att du får intensivare mensvärk efter att ha slutat med p-piller, men så långe den inte kommit än är ju hoppet stort! Håller verkligen tummarna för dig! :D

    Har under dagen idag även plötsligt upplevt att vissa lukter är... speciella, och jag kunde inte äta upp mitt äpple på mellanmålet då jag tyckte att det smakade lite skumt. Som sagt, det kan lika gärna vara hjärnspöken, men jag hoppas ju så innerligt! :) använder mig som sagt av Natural cycles och nu ska min temperatur börja sjunka om det inte blev något denna gång... men om den håller i sig på högre temp så är jag troligtvis gravid :) spännande dagar denna vecka!


    Vad spännande! Har du tagit tempen än? Hur går det för dig? :)
  • Jagerika
    Ek90 skrev 2018-02-12 13:31:31 följande:

    Ska göra det!! :D vågar inte tro att det skulle kunna vara så, men hoppas!Nej det är ett graviditetstest, testlagrets kassett fast jag har petat ut själva stickan, haha. Var lättare att ta kort på det så!

    Ska testa imorgon igen så lär jag ju posta här direkt när jag gjort det :D


    Har du tagit testet än nu på morgonen? Är jätte nyfiken :D
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet