Inlägg från: jennie08 |Visa alla inlägg
  • jennie08

    Julibebisar 2018

    Lillflickan skrev 2018-08-05 10:07:21 följande:

    Hur har ni andra det med namn på era små? Har ni haft lätt att bestämma? Vi lyckas inte komma fram till något.


    Vi hade ett namn sen bebisen låg i magen och när han kom ut så kändes det helt rätt :)

    Men håller med. Det är inte lätt med namn! Eller det är inte lätt att komma överens om ett namn. För namnförslag hade vi båda två :-P
  • jennie08
    Twoblirthree skrev 2018-08-05 18:29:17 följande:

    Ni som använder bärsele, vad har ni för någon? Jag har både en gammal enkel babybjörn o en ergobaby 360. Är tyvärr rätt missnöjd med ergobabyn, känns som jag inte får till den rätt. Bränner i axlarna o så lyckas jag inte knäppa spännet mellan skulderbladen själv. Några tips? Har även införskaffat en bärsjal men verkar lite knepigt att knyta.


    Jag har en Babybjörn miracle men jag har inte vågat använda den än. Trots att den ska fungera för nyfödda. Han känns så liten. Funderar på stt skaffa en bärsjal men jag vet inte... känns onödigt om han gillar bärselen. Får nog ta och testa den.

    Vad föredrar ni?
    Twoblirthree skrev 2018-08-05 10:40:34 följande:

    Vet att endel har fått ont i magen av D-droppar, iaf ACOs med olja (solrosolja, gul l vit etikett). ACO har även D-droppar i vatten som man måste ha i kylskåp o dessa ska de inte ont i magen av (blå o vit etikett), hade till min tvåa o hon fick inte ont i magen av dem. Till våran tredje tjej nu fick vi Unimedics D-droppar med olja (vit o lila etikett) vilket BVC-ssk sa inte skulle göra ont o jag har inte märkt det på lilltjejjen. Vet inte hur Sempers D-droppar är. Du kan ju fråga BVC-ssk om de har en annan sort så du slipper betala själv.


    Ok. Ja jag ska prata med BVC på måndag och se vad de säger. Jag fick ACO?s med olja av bvc i onsdags. Men bra att det finns lite olika.
  • jennie08
    Kellie13 skrev 2018-08-05 21:11:30 följande:

    nä ja har inte märkt nån skillnad. Tror inte det har med saken att göra. Då skulle bvc informera om biverkningen isåfall.


    Hmm näe jag vet inte. Försöker tänka ut vad jag ätit men jag tycker inte jag ätit något speciellt. Undviker det som är mest gasbildande. Nu både igår och idag har han mått bättre verkar det som.
  • jennie08

    Skönt att det går bra för er.

    Här går det väldigt upp och ner. Idag har inte varit en bra dag. Höll på att bryta ihop när mannen ringde hem från jobbet för att höra hur det gick. Då var kl 13.00 och jag hade suttit och ammat konstant sen kl 09.00. Hade inte ens hunnit fixa mat till barnen. Nu är de stora (10+13år) men det känns som att jag försummar de ändå och det enda vi gör är att vara hemma. Lillkillen tar all min tid eftersom han vägrar vara någon annanstans än vid mitt bröst. Och mina bröst gör så ont så det är inte alls roligt just nu. Funderar på om jag kan ha fått svamp för det gör så ont i hela brösten och bröstvårtorna även när han inte ammar. Mitt vänstra bröst är värst.

    Sorry för att jag gnäller. Hoppas på en bättre dag imorgon.

  • jennie08

    Jag har också haft problem med grepp och tillräckligt stort tag så mina bröstvårtor har gjort riktigt ont emellanåt. Jag brukar vänta tills han gapar någorlunda och sen trycker jag till bröstet mellan två fingrar så att mer av bröstet kommer in i hans mun.

    Tyvärr så släpper han rätt ofta och rycker och drar så då är det bara att börja om.

    Har också kört med Purelan kräm, bröstmjölk och lufttorka så ofta jag kan.

  • jennie08
    LissaE skrev 2018-08-15 21:20:19 följande:

    Haha min förklaring var inget vidare men tror du förstod :) Läpparna blir mer som en ankmun och inte snörpta inåt.


    Men hur får du upp läpparna? Jag försökte med sonen men lyckades inte alls. Hehe
  • jennie08
    Utvandraren2 skrev 2018-08-16 19:21:54 följande:

    Ni som har haft barn förut, kommer det att komma en tid där jag vill tillbaks till jobbet igen? Jag trivs otroligt bra med arbetsuppgifter och arbetsmiljön men just nu har jag ingensomhelst lust att jobba igen på väldigt länge. Och helst aldrig mer heltid. Men jobba måste man ju för pengarna...

    Min väninna och kollega som också är mammaledig nu säger samma sak. Totalt ointresserad av jobbet hon med, trots att hon egentligen också jobbar med exakt det hon helst vill. Kommer vi att känna motivation för jobbet igen?


    Jag hade riktig ångest inför att börja arbeta när jag var hemma med min första. Grät flera ggr för att jag inte ville att sonen skulle gå på förskola och jag ville absolut inte börja arbeta. Men när jag väl började så gick de känslorna över rätt snabbt och jag kom på vad härligt det var med socialt umgänge med andra vuxna ;) (och en bra lön varje månad)

    Med dottern så började jag plugga istället efter föräldraledigheten. Så henne var jag bara hemma med i 9 månader. Då hade jag ingen ångest utan kände att det skulle bli riktigt roligt.

    Nu är jag hemma med nummer 3 och än så länge så känner jag att jag vill vara hemma så länge som möjligt och när jag väl börjar arbeta så kommer jag gå ner i tid.
  • jennie08
    Åttionio89 skrev 2018-08-17 13:41:55 följande:

    Jag vet inte alls hur jag ska göra med rotavaccinet..är för dåligt insatt än sålänge men ska få mer info på nästa koll nästa vecka. Men första känslan är att nackdelarna (biverkningarna) väger över fördelarna. Det stod att i princip alla barn i femårsåldern någon gång har haft rotaviruset och då känns det ju som att det inte är så farligt!? Eller? Hur tänker ni?


    Eftersom min dotter blev sjuk i just rotavirus och jag har sett hur jäkla sjuka de kan bli så kommer jag absolut ge vaccinet. Nu hade väl hon extra otur som blev så väldigt dålig men kan jag göra något för att förhindra att Edward riskerar att bli så sjuk så gör jag det :)
Svar på tråden Julibebisar 2018